Problem med nationella tecken efter uppgradering till 3.7

Diskutera allmänna frågor rörande Joomla! 3.0

Moderators: chrille, Zello, oxiepagen

Forum rules
Forumregler
junsve
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Mar 15, 2006 10:30 am
Location: Sweden

Problem med nationella tecken efter uppgradering till 3.7

Postby junsve » Thu May 18, 2017 7:46 am

Några, men inte alla, av mina siter visar "plötsligt" åäö fel i frontend men i backend är det ok.
Sannolikt har det inträffat i samband med uppgradering 3.7.1 men kan vara tidigare (någon site är engelskspråkig så osäker på exakt när).

åäö ÅÄÖ visas i htmlkoden som åäö ÅÄÖ

Jag ser inget samband med PHP7 eller database collation.

Är det någon som har sett nåt liknande eller vet vad det beror på, innan jag lägger ner en massa timmar på felsökning?

Tack

Sven

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1179
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Problem med nationella tecken efter uppgradering till 3.7

Postby sgagner » Thu May 18, 2017 2:58 pm

Hej,

Nej, jag har inte sett det tidigare och jag har ändå uppdaterat mer än 40 webbplatser till Joomla 3.7.1
Vilken editor använder du?
Stefan Gagner, 18KaratWeb - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

junsve
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Mar 15, 2006 10:30 am
Location: Sweden

Re: Problem med nationella tecken efter uppgradering till 3.7

Postby junsve » Thu May 18, 2017 6:17 pm

Jag använder JCE Editor, men det gäller även befintliga artiklar och moduler så det borde inte spela in.
Det ser ut som åäö ÅÄÖ blir kodade som
åäö ÅÄÖ i html.
I Backend ser det rätt ut och i editorn oavsett JCE eller TinyMCE.

Se exempel http://butiksbyggensverige.se/11-nyheter/29-test

Samtliga siter är tidigare uppgraderade från 2.5.x.

junsve
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Mar 15, 2006 10:30 am
Location: Sweden

Re: Problem med nationella tecken efter uppgradering till 3.7

Postby junsve » Fri May 19, 2017 8:04 am

En plugin, GA Universal, var orsaken till att sidan kodades i iso-8859 istället för utf8. Galet.
Avinstallerad.

/Sven

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1179
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Problem med nationella tecken efter uppgradering till 3.7

Postby sgagner » Fri May 19, 2017 1:24 pm

Tack för att du postade en förklaring till felet.
Det kan hjälpa andra med liknande problem.

Det är vanligt att just pluginer av olika slag orsakar oväntade problem. De kan finnas kvar sedan tidigare installationer och även vara föråldrade. Alltså väl värt att gå igenom pluginer på sin webbplats och utvärdera om de verkligen behövs eller gör någon nytta.
Stefan Gagner, 18KaratWeb - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.


Return to “Allmänna frågor”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest