Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Diskutera allmänna frågor rörande Joomla! 3.x

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
Runner64
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:08 pm

Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Post by Runner64 » Mon Dec 19, 2016 11:37 am

Om jag söker på källa, så visas källa i sökfältet och inga resultat/träffar.
Mallar: Purity III och T3 Blank
Joomla version: 3.6.5 (senaste)
Tips på åtgärd önskas.

Runner64
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:08 pm

Re: Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Post by Runner64 » Fri Dec 30, 2016 8:05 am

Problemet är för min del är kopplat till Microsoft Edge.

Runner64
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:08 pm

Re: Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Post by Runner64 » Mon Jan 09, 2017 3:18 pm

Felet uppstår även för Protostar mallen. Även med en annan dator med Windows 10 och Microsoft Edge. Övriga webbläsare ger ingen felvisning.
Ingen som har tips på hur detta ska lösas?

User avatar
ot2sen
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10421
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:58 am
Location: Hillerød - Denmark
Contact:

Re: Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Post by ot2sen » Wed Jan 11, 2017 9:37 pm

Hej Runner64,

Jeg kunne genskabe problemet i går i Edge/Win10 med protostar med dansk øæå, og ville dobbelttjekke i dag for at se om det skulle rapporteres som en bug.

Men i dag kan jeg ikke genskabe problemet - og har tidligere i dag fået en win10 generel opdatering. Hvis du også har fået en opdatering kunne du måske tjekke om problemet stadig er der? Det kunne se ud til at være løst i Edge selv udenom joomla.
Ole Bang Ottosen
Dansk frivillig Joomla! support websted - joomla.dk
OpenTranslators Core Team opentranslators.org

Runner64
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:08 pm

Re: Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Post by Runner64 » Thu Jan 12, 2017 7:05 am

Problemet kvarstår efter senaste Edge/Win10 uppdateringen igår.
Jag installerade en annan sökmodul och den fungerar med å. ä och ö, men fungerar inte som tänkt i originalmallens modulposition i huvudet, där den helst ska finnas. Mallen är responsive.

Runner64
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:08 pm

Re: Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Post by Runner64 » Thu May 25, 2017 6:15 am

Vill bara informera att sökningar fungerar numera efter uppdateringarna som gjorts under våren av Joomla, mallar och tilläggsprogram samt Windows. Vad som orsakade problemet, vet jag inte.

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1247
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Post by sgagner » Thu May 25, 2017 3:54 pm

Hej,

Det hänger ihop med en uppdatering av sv-SE.localise.php som innehåller en del Javaskript men som tidigare inte kunde hantera accentuerade tecken. Under våren har vi lyckats lösa hur man skall hantera omskrivningar så dels URL-erna, alias och sökning skall kunna hantera accentuerade tecken.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

Runner64
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 106
Joined: Fri Mar 20, 2009 2:08 pm

Re: Joomlas sökmodul ger problem med å, ä och ö

Post by Runner64 » Thu May 25, 2017 5:39 pm

Tack för att ni löst problemet!


Locked

Return to “Allmänna frågor”