Override problem med "Read more" knappen

Diskutera frågor rörande själva användandet av Joomla! 3.x och administratörsdelen.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Post Reply
tompasworld
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 99
Joined: Wed Jun 14, 2006 10:20 am

Override problem med "Read more" knappen

Post by tompasworld » Wed Feb 20, 2019 9:53 am

Hej,

Jag har försökt göra en "template override" för att ändra "Read more" knappen till en länk istället, i några dagar nu, men begriper bara inte hur man gör.

Om jag går till Extensions > Templates > Templates > Protostar och klickar på "create overrides", så förväntar jag mig att readmore.php öppnas så jag kan fixa i denna, vilket den inte gör, utan allt verkar bara "loopa".

Hur går jag till väga för att göra denna override?
Samt vad är det jag behöver göra /ändra / ta bort i readmore.php (tar tacksamt emot exakta instruktioner)?

Tack på förhand.

-Tompa
Last edited by toivo on Wed Feb 20, 2019 10:06 am, edited 1 time in total.
Reason: mod note: retitled

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1247
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Override problem med "Read more" knappen

Post by sgagner » Wed Feb 20, 2019 9:58 pm

Hej!
Enklast är att skapa en override i CSS dvs man skapar en custom.css i mappen css i sidmallen.
I denna css-fil skapar du sedan värden för

Code: Select all

p .readmore a .btn {
	
}
Med de avvikande värden som knappen skall ha för att den skall visas som en länk istället.

Overrider för php-filer måste man lägga i mappen /html/ i sidmallen om du hellre vill helt ta bort klassen .btn från länken.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

tompasworld
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 99
Joined: Wed Jun 14, 2006 10:20 am

Re: Override problem med "Read more" knappen

Post by tompasworld » Fri Feb 22, 2019 8:02 pm

Tack, men tyvärr blir det ingen skillnad om jag lägger in ovanstående css-snutt i Protostars user.css

Försökte som exempel lägga in följande enkla snutt:

Code: Select all

p .readmore a .btn {
	color: #333;
	text-decoration: none;
}

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 25948
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Override problem med "Read more" knappen

Post by Per Yngve Berg » Sat Feb 23, 2019 9:37 am

Code: Select all

p.readmore a.btn {
	color: #333;
	text-decoration: none;
}
Nu skall det gå bättre. Tagit bort 2 mellanrum.

tompasworld
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 99
Joined: Wed Jun 14, 2006 10:20 am

Re: Override problem med "Read more" knappen

Post by tompasworld » Sat Feb 23, 2019 10:10 pm

Tack Stefan & Per Yngve.

Whoops. Antar att jag hade ett "såg inte skogen för alla träden" moment.

Om jag tar bort all existerande info i .btn och lägger till:

Code: Select all

.btn {
	font-size: 13px;
	color: #333;
	}
så funkar det i template.css men inte i user.css av nån konstig anledning.

Men lägger jag till:

Code: Select all

p.readmore a.btn {
	color: #333;
	text-decoration: none;
}
funkar det inte, oavsett om jag lägger det i template.css eller i user.css.

Den översta lösningen i detta inlägg verkar ju funka, men jag vill ju inte att det skrivs över vid en framtida uppdatering av Joomla.
Har ni några förslag på hur man löser detta?

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1247
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Override problem med "Read more" knappen

Post by sgagner » Tue Feb 26, 2019 2:12 pm

Hej!
Ja, man lägger förändringarna i en ny css-fil som man döper till custom.css

Om du förändrar klassen .btn så påverkar det alla knappar på sajten som använder denna klass. Det är därför som man försöker göra den mer specifik så den endast påverkar Läsmer-knappen.

Det vore kanske bättre om du använde en mer proffsig sidmall från tex. Yootheme som har ett bra ramverk för att anpassa mallen till ditt innehåll.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 25948
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Override problem med "Read more" knappen

Post by Per Yngve Berg » Tue Feb 26, 2019 3:21 pm

Det är olika versioner av Protostar från 3.0 och uppåt.

Runt linje 85 i index.php hittar du:

Code: Select all

// Check for a custom CSS file
JHtml::_('stylesheet', 'user.css', array('version' => 'auto', 'relative' => true));
Det skal finnas en user.css i css-foldern.

tompasworld
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 99
Joined: Wed Jun 14, 2006 10:20 am

Re: Override problem med "Read more" knappen

Post by tompasworld » Tue Feb 26, 2019 9:17 pm

Om du förändrar klassen .btn så påverkar det alla knappar på sajten som använder denna klass. Det är därför som man försöker göra den mer specifik så den endast påverkar Läsmer-knappen.
Det gör mig inget om de alla "förändras".
Problemet nu är att ändringen av btn funkar fint i template.css men inte i user.css. User.css är ju att föredra såvitt jag förstått, så ens ändringar inte ändras tillbaka till "default" vid Joomlauppdatering.

Det vore kanske bättre om du använde en mer proffsig sidmall från tex. Yootheme som har ett bra ramverk för att anpassa mallen till ditt innehåll.
Det här är en personlig sida som jag inte kommer att tjäna ett öre på så att lägga pengar på en sidmall känns inget vidare.
Har kollat en hel del sajter med både gratis och betal-sidmallar under åren för olika projekt och de flesta verkar antingen rätt skumma eller så hittar jag ingen mall jag vill ha. Protostar har den layout jag vill ha (på min personliga sida).

Det är olika versioner av Protostar från 3.0 och uppåt.
Hur kan man se vilken version av Protostar man har?


Post Reply

Return to “Användning och administration”