Page 1 of 1

Problem z modułami na stronie głównej. Prosze o pomoc.

Posted: Sat Dec 23, 2006 6:19 pm
by Juraviel
Witam,
Mam następujący problem; Modyfikuje styl madeyourweb. W którym standardowo moduły rozmieszczone tak jak to zamieściłem w załączniku nr. 1. Zaznaczyłem tam 3 moduły które chce przestawić: 1,2,3. Pupularne, Nowości, oraz newsy.


Dąże do tego, aby to wyglądało tak jak to pokazałem na załączniku nr 2.
Jednak kiedy uda mi się zmienić moduł w taki sposób, pozostała treść, np aktualności, pierwsze kroki, wiesci rss, napisz do nas, - nie wyświetlają się w centralnej części strony; ładuje się pusta strona. Wszystko działa wtedy kiedy tylko skopiuje odpowiedzialne za treść, do miejsca żeby był po lewej stronie, jednak musze go zostawić w miejscu docelowym, co powoduje zdublowanie się tego i mam na głównej stronie w razy to samo wyświetlone; w lewej części i docelowej na dole. Kiedy usunę to z miejsca gdzie było to standardowo umieszczone to wszystko wyglada tak jak chce, ale nie wyświetla mi się pozostała treść strony.

Re: Problem z modułami na stronie głównej. Prosze o pomoc.

Posted: Sat Dec 23, 2006 7:53 pm
by pawcio.g
Yhm.. umiesc swoje trzy moduly w jednej tabelce, a ponizej tabelki wstaw body... Przyjrzyj sie dobrze swojej templatce i na pewno zauwazysz co jest nie tak :) ew. index.php z templatki pokaz, jaki stworzyles.

Re: Problem z modułami na stronie głównej. Prosze o pomoc.

Posted: Sat Dec 23, 2006 8:33 pm
by Juraviel
Dzięki za odzew. Uwierz mi od dwóch dni przekładam, zamieniam, zmieniam index.php i ciągle coś nie tak. Niżej wklejam Ci index.php w formie w której chciałbym mieć stronę i wszystko działa - ale podwojone jest wyświetlanie newsów na stronie głównej. Kiedy usuwam tak jak to pisałem wyżej kod , wszystko na stronie startowej wygląda okay, tylko nie wyświetla się pozostała treść. Prosiłbym żebyś zmienił mi lub podpowiedział jak to ma wyglądać. Załączam Index.php..

Re: Problem z modułami na stronie głównej. Prosze o pomoc.

Posted: Sun Dec 24, 2006 8:29 am
by Roman Blanty
Zagadnienie dotyczy szablonu madeyourweb

jest też omawiany tutaj http://forum.joomla.pl/forum/showthread.php?t=6256