JCE funkar inte??

Diskutera tredjepartsutvecklade komponenter, moduler m.m. avsedda för Joomla! 3.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Post Reply
magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 402
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

JCE funkar inte??

Post by magnusd » Tue Sep 01, 2015 8:40 am

Hej
Har en Joomla 3-installation och installerade JCE. Dock får jag inte editorn synlig i artiklar. Har ställt in att admin-kontot ska använda JCE som standard. Har kollat default-profilen att alla inställningar är rätt. Det enda som synns är [toggle editor]

Har tagit bort default-profilen och skapat om den. Har avinstallerat JCE och installerat om. Har uppgraderat Joomla till senaste version.

Och jag har Googlat!!!

Hjälp!!

Hälsningar
Magnus
Last edited by magnusd on Thu Sep 03, 2015 1:00 pm, edited 1 time in total.

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1208
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: JCE funkar inte??

Post by sgagner » Tue Sep 01, 2015 10:37 am

Hej!

Ja, detta är ett problem som jag också har stött på då och då. Det verkar ha med användarprofilen att göra och kanske även med det tema man väljer till profilen.
Jag har ingen omedelbar lösning på det men problemet är känt.

Kontrollera att TinyMCE laddar normalt och även att du använder adminmallen Isis.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 402
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

Re: JCE funkar inte??

Post by magnusd » Wed Sep 02, 2015 6:13 am

Tack för svar. TinyMCE funkar fint. Nu har jag provat att avinstallera. Kollade via ftp att allt rensats på servern. Installerade en äldre version. Skapade ny inloggning i Backend, rensat samtliga profiler i JCE. Inget hjälper!

magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 402
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

Re: JCE funkar inte??

Post by magnusd » Thu Sep 03, 2015 8:43 am

Ett väldigt forskningsprojekt kring detta. Verkar som om det är problem hos one.com. Känns det igen? :-)
Mycket strul med installation av komponenter. När jag skulle installera JCE blev det bara en vit sida. Uppdaterade sidan och fick besked om att JCE var installerat, men fungerade inte ändå.

Gjorde en installation hos Binero. Där fungerade allt perfekt. Gjorde en backup med Akeeba, läste upp hos One. JCE-felet återuppstod. Kollade PHP-version. 5.6
Kontaktade Ones support. Fick beskedet att det visste de ingenting om och de tyckte jag skulle prata med Joomlas support! :-)

Så Joomla 3 verkar vara ännu mindre kompatibelt med One.com än tidigare versioner!

EDIT: Nu har jag även mailat one.com. Om intresse finns publicerar jag gärna mitt mail och när det kommer, deras svar!

Hälsningar
Magnus

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1208
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: JCE funkar inte??

Post by sgagner » Thu Sep 03, 2015 9:06 am

Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att välja ett bra webbhotell som har fullt stöd för Joomla.

One.com är utmärkta på många sätt men INTE för våra vanliga CMS-system.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 402
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

Re: JCE funkar inte??

Post by magnusd » Thu Sep 03, 2015 9:32 am

Fullt införstådd med detta! I detta fallet är det en testsite och jag vet att one.com inte är det bästa. Dock tycker man ju att det borde fungera. Binero är ju inte heller ett av de mer exklusiva webbhotell, men där fungerar det utmärkt!

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1208
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: JCE funkar inte??

Post by sgagner » Thu Sep 03, 2015 9:57 am

Hej,

Det har inte alls att göra med om ett webbhotell är exklusivt eller inte. Det faller tillbaka på hur servrarna är konfigurerade och hur väl de fungerar.
One.com har alltid haft en massa egna idéer hur en server skall konfigureras ur säkerhetssynpunkt mm. och hur detta passar ihop med hur de säljer sina tjänster.
Loopia är ju en leverantör som inte hör till de billigaste men där Joomla inte fungerar särskilt bra. Jag har en kund som ligger där och där tar en backup mer än 40 min att köra medan en kopia av samma sajt på min egen server (Inleed) tar c:a 3 minuter.
Manufrog är en annan billig aktör men där det mesta i Joomla fungerar alldeles utmärkt.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 402
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

Re: JCE funkar inte??

Post by magnusd » Thu Sep 03, 2015 10:16 am

Som jag sade, missförstå mig inte. Håller med dig och är fullt medveten om detta. Tycker dock att det är viktigt att påpeka bristerna för One.com. Har man stöd för PHP och MySQL förväntar man ju sig att CMS ska fungera. Jag har andra siter som jag flyttat från One till Binero. Tycker Binero fungerar bra trotts att de är bland de billigare. Så uppenbart att billigt inte nödvändigtvis behöver vara dåligt, eller tvärtom.

magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 402
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

Re: JCE funkar inte??

Post by magnusd » Thu Sep 03, 2015 10:31 am

Har missat att Inleed är din. Du får över min egen domän direkt! :-)

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1208
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: JCE funkar inte??

Post by sgagner » Thu Sep 03, 2015 12:09 pm

OK - Inleed är inte min server, jag har bara ett ÅF-konto där.
Fast jag har konto på Manufrog och Snowpeak också.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 402
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

Re: JCE funkar inte??

Post by magnusd » Thu Sep 03, 2015 12:21 pm

Nu blir det lite OT i min egen tråd :-) Men om jag ska flytta till annat hotell så förmodar jag att det fungerar bra på Inleed? Tittade lite på deras hemsida och man får en hel del för pengarna.
Nu är du ju knappast opartisk, men frågar ändå om Inleed är något du kan rekommendera?

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1208
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: JCE funkar inte??

Post by sgagner » Thu Sep 03, 2015 12:59 pm

Ja, jag kan varmt rekommendera Inleed. Man får mycket för pengarna, absolut.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

magnusd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 402
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:36 pm

Re: JCE funkar inte??

Post by magnusd » Thu Sep 03, 2015 1:01 pm

Bra, Tack!
Sätter tråden som löst även om lösningen på ursprungsproblemet är "Byt webbhotell"!


Post Reply

Return to “Komponenter, moduler och plugin”