problem z remoistory

Moderator: Radek Suski

Locked
pawel2
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Tue Nov 22, 2005 9:34 am

problem z remoistory

Post by pawel2 » Tue Nov 22, 2005 9:58 am

witam,
mam pytanko jak zrobic zeby na jomla zainstalowac dwa takie same komponenty Reomistory,
chodzio o to zeby byl jak jest w obecenie dzial pliki plus jeszcze powstanie dzial dokumenty,
chodzi o to zeby te dwa dzialy mialy inne kategori i inne nazwy folderow, pytanie jak to zrobic ??
prosze o pomoc,

piszczie na emial pup@o2.pl

User avatar
ORLONnet
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 307
Joined: Fri Aug 19, 2005 5:15 am
Location: Poland
Contact:

Re: problem z remoistory

Post by ORLONnet » Wed Nov 23, 2005 7:13 am

nie wiem czy ten temat podchodzi pod nazwę tego subforum bo to raczej w komponentach powinieneś pytać, ale podpowiem:
1. jest remository ale jest i docman (na przykład)
2. a gdyby tak zmodyfikować pliki remository (przed instalacją po raz drugi) by odwoływały się do nowo nazwanego komponentu
O ile 2. jest mozolne i nie zawsze skuteczne (są komponenty zabezpieczoneprzed takim wykorzystaniem choćby przez szyfrowanie części kodu php zawierającego kawałki ścieżki) o tyle rozwiązanie 1. jest czyste i skuteczne

No i nie byłbym sobą gdybym nie zapytał: czy w PUP nie lepiej wdrożyć rozsądniejszą platformę wewnątrz urzędu i dane jedynie wyświetlać w joomli a nie zarządzać nimi z poziomu joomli, bo sterowanie procedurami w przypadku kompletnego braku zarządzania uprawnieniami (dopóki nie będzie phpgacl) jest syzyfową pracą i co niestety jest normą - niezgodną z polskim prawem!
Pozrawiam
Norbert
ORLON.net


Locked

Return to “Modyfikacje i własne rozwiązania”