javascript a joomla

Moderator: Radek Suski

Locked
niama
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Thu Nov 24, 2005 11:55 am

javascript a joomla

Post by niama » Thu Jan 05, 2006 3:21 pm

W postNuke dzia³a, w joomla gubie zmienn±.... POMOCY! Zaczynam w±tpiæ czy dobrze robiê przenosz±c siê z postNuke na joomla.... :'(
Proszê pomózcie, póki mam jeszcze cierpliwo¶æ na swoje niedo³êstwo!

W pliku g³ównym komponentu znajdz.php mam funkcje javascript, która otwiera nowe okno:

Function okno (id)
(...)
win=window.open('odp.php?id_odp='+id+'','Odp',sett ings);
(...)

gdzie id jest zmienn± otrzyman± z zapytania (i nie jest pusta bo widaæ w wywo³aniu funkcji okno('190') )

Dlaczego jednak w pliku odp.php zmienna id traci swoj± warto¶æ?

Czy¿by w joomla by³ jaki¶ "haczyk", inny niz w postNuke?
Last edited by ORLONnet on Tue Jul 18, 2006 8:35 am, edited 1 time in total.

User avatar
facedancer
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 172
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:13 am
Location: Antibes, France
Contact:

Re: javascript a joomla

Post by facedancer » Tue Jan 31, 2006 10:56 am

Trudno stwierdzić co się dzieje... Wrzuć archiwum z komponentem to spróbuję znaleźć błąd.

niama
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Thu Nov 24, 2005 11:55 am

Re: javascript a joomla

Post by niama » Wed Feb 01, 2006 6:52 am

Doszłam do tego - banlane: trzeba odebrać zmienną poprzez $_GET[$id]


Locked

Return to “Modyfikacje i własne rozwiązania”