indent1.png

Moderator: Radek Suski

Locked
User avatar
samurai_jack
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Tue Aug 23, 2005 7:39 am

indent1.png

Post by samurai_jack » Mon Jan 16, 2006 1:40 pm

Jak się pozbyć wyświetlania obrazka indent1.png z sublevel w joomla ?
Last edited by samurai_jack on Wed Jan 18, 2006 12:13 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Roman Blanty
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 372
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:32 pm
Location: Internet
Contact:

Re: indent1.png

Post by Roman Blanty » Tue Jan 17, 2006 6:41 am

template_css.css -> CTRL-F : indent1.png ->
{
...
bacground-image:none;
}
Proud Polish Joomla! Team Member > http://www.joomla.pl
Hardcore Translator ;)
Joomla! Translation Coordination Team
Jobs in IT: http://www.workita.com

User avatar
samurai_jack
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Tue Aug 23, 2005 7:39 am

Re: indent1.png

Post by samurai_jack » Tue Jan 17, 2006 10:40 am

Ale indent1.png nie jest generowany przez template ale przez Joomla w mod_mainmenu.php i występuje tylko w przeglądarce IE w Operze i Fierfox nie występuje ten problem. Wrzuciłem ident1.png o rozmiarze 1x1 px do folderu "images", ale chciałbym aby indent1.png zmieniał swoje stany właściwości menu potomnego. Co w tym przypadku jest niemożliwe , dlatego chciałbym pozbyć się go z kodu joomla abym mógł dowolnie operować wyglądem menu potomnego „a.sublevel”. Czy jest taka możliwość ?

User avatar
samurai_jack
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Tue Aug 23, 2005 7:39 am

Re: indent1.png

Post by samurai_jack » Tue Jan 17, 2006 11:23 am

A oto rozwiązanie problemu :

Znajdz w mod_mainmenu.php

array( '', ''. $img[1] , '', '' ),
array( '', ''. $img[2] , '', '' ),
array( '', ''. $img[3] , '', '' ),
array( '', ''. $img[4] , '', '' ),
array( '', ''. $img[5] , '', '' ),
array( '', ''. $img[6] , '', '' ),


kazda linika to jeden poziom menu

oby usunac obrazek i wciecie zrob tak

array( '', '', '' ),
array( '', '', '' ),
array( '', '', '' ),
array( '', '', '' ),
array( '', '', '' ),
array( '', '', '' ),

User avatar
Roman Blanty
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 372
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:32 pm
Location: Internet
Contact:

Re: indent1.png

Post by Roman Blanty » Tue Jan 17, 2006 10:12 pm

masz racje, nie przyjzalem sie dokladnie - przepraszam

wydaje mi sie ze jest jakies rozwiazanie nie wymagajace hackowania kodu - jak znajde chwilke to popatrze - na razie temat nie jest rozwiazany
Proud Polish Joomla! Team Member > http://www.joomla.pl
Hardcore Translator ;)
Joomla! Translation Coordination Team
Jobs in IT: http://www.workita.com

User avatar
Roman Blanty
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 372
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:32 pm
Location: Internet
Contact:

Re: indent1.png

Post by Roman Blanty » Tue Jan 17, 2006 10:18 pm

a zobacz to:

img.indent_image1, img.indent_image2, (...) { display: none }
Last edited by Roman Blanty on Wed Jan 18, 2006 12:06 pm, edited 1 time in total.
Proud Polish Joomla! Team Member > http://www.joomla.pl
Hardcore Translator ;)
Joomla! Translation Coordination Team
Jobs in IT: http://www.workita.com

User avatar
samurai_jack
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Tue Aug 23, 2005 7:39 am

Re: indent1.png

Post by samurai_jack » Wed Jan 18, 2006 6:38 am

Dzięki działa :)


Locked

Return to “Modyfikacje i własne rozwiązania”