Coś jak mosCountModules tylko inaczej

Moderator: Radek Suski

Locked
User avatar
Roman Blanty
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 372
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:32 pm
Location: Internet
Contact:

Coś jak mosCountModules tylko inaczej

Post by Roman Blanty » Wed Feb 01, 2006 4:27 pm

Pokrótce: chce w szablonie umieszczac moduly nie uzywajac obszarów czyli nie za pomocą:

Code: Select all

<?php mosLoadModules( 'left' ); ?>
ale na przyklad przy pomocy

Code: Select all


<?php include_once( $mosConfig_absolute_path .'/modules/mod_mainmenu.php' ); ?>
<?php include_once( $mosConfig_absolute_path .'/modules/mod_login.php' ); ?>
<?php include_once( $mosConfig_absolute_path .'/modules/mod_rssfeed.php' ); ?>
i potrzebuje fukcji (lub sposobu zmuszenia do tego mosCountModules), która 'liczylaby' czyli sprawdzala czy dany modul ma sie wyswietlic, w taki sposob zebym mogl jej zadac sprawdzenie czy ma sie wyswietlic np. mod_poll.php.

Mialoby to w efekcie wyglądać na przyklad tak:

Code: Select all


<?php if (mosInnyCountModules( "poll" )) { ?>
  <div id="poll">
    <?php include_once( $mosConfig_absolute_path .'/modules/mod_poll.php' ); ?>
  </div>
<?php } ?>
Przypuszczam ze ktos biegly w PHP i znajacy funkcje Joomli poradzilby sobie bez problemu ;)
Proud Polish Joomla! Team Member > http://www.joomla.pl
Hardcore Translator ;)
Joomla! Translation Coordination Team
Jobs in IT: http://www.workita.com

User avatar
enjoy777
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 554
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:02 am
Location: Wroclaw, Poland

Odp: Co¶ jak mosCountModules tylko inaczej

Post by enjoy777 » Thu Feb 02, 2006 10:10 pm

A nie wystarczy

Code: Select all


<?php if (mosCountModules( "poll" )>0) { ?>
  <div id="poll">
    <?php include_once( $mosConfig_absolute_path .'/modules/mod_poll.php' ); ?>
  </div>
<?php } ?>
tak z ciekawosci po co takie podpinanie modulow?

User avatar
Roman Blanty
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 372
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:32 pm
Location: Internet
Contact:

Re: Coś jak mosCountModules tylko inaczej

Post by Roman Blanty » Thu Feb 02, 2006 10:46 pm

nie wystarczy niestety

A o co chodzi? :
mam jakis taki jeszcze nieco dziki i niesprecyzowany pomysl na templatke, ktora by sie nieco wylamala schematowi i niektore rzeczy chce poumieszczac bezpostednio... jak mi sie udomowi i skrystalizuje dam znac ;)
Last edited by Roman Blanty on Sat Feb 18, 2006 1:32 am, edited 1 time in total.
Proud Polish Joomla! Team Member > http://www.joomla.pl
Hardcore Translator ;)
Joomla! Translation Coordination Team
Jobs in IT: http://www.workita.com

User avatar
Roman Blanty
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 372
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:32 pm
Location: Internet
Contact:

Re: Coś jak mosCountModules tylko inaczej

Post by Roman Blanty » Sat Feb 18, 2006 1:31 am

Czy Ktoś wie?
Proud Polish Joomla! Team Member > http://www.joomla.pl
Hardcore Translator ;)
Joomla! Translation Coordination Team
Jobs in IT: http://www.workita.com


Locked

Return to “Modyfikacje i własne rozwiązania”