PDF generator UTF-8 brak polskich czcionek

Moderator: Radek Suski

Locked
frejnik
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue May 09, 2006 6:30 pm

PDF generator UTF-8 brak polskich czcionek

Post by frejnik » Wed May 10, 2006 11:56 am

Witam. Czy istnieja juz gdzies biblioteki generatora PDF ktore prawidlowo generuja strony kodowane w UTF-8 ??
Korzystam z joomli wersji przekonwertowanej na UTF-8, a tam niestety PDF generuje krzaczki zamiast polskich czcionek :-(
Wersja 1.5 joomli niby ma sobie juz poradzic z tym problemem ale na obecna przekonwerowana na UTF-8 wersje 1.0.8 rozwiazania nie znalazlem.

ryh
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Wed Nov 23, 2005 1:12 pm

Re: PDF generator UTF-8 brak polskich czcionek

Post by ryh » Tue Jul 04, 2006 6:21 pm

Szukałem kiedyś rozwiązania tego problemu ale niestety znalazłem tylko płatne biblioteki.

User avatar
pajonkhfat
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Sun Jul 29, 2007 11:26 am
Location: Warszawa

Re: PDF generator UTF-8 brak polskich czcionek

Post by pajonkhfat » Thu Aug 09, 2007 5:19 pm


frejnik
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue May 09, 2006 6:30 pm

Re: PDF generator UTF-8 brak polskich czcionek

Post by frejnik » Tue Aug 14, 2007 9:05 am

pajonkhfat wrote: Tu masz rozwi±zanie tego problemu
http://forum.joomla.org/index.php/topic ... #msg935216
Tak ale to tyczy sie bibliotek jakie sa w wersji joomla 1.5. Ja pytalem dla przerobionej na UTF8 wersji 1.0.x.
Tak przy okazji sie spytam. Czy korzystasz juz moze pajonkhfat z wersji 1.5 na stronach oficjalnych (nie w celach testowych tylko). Jesli tak to co z aktulizacja do wersji oficjalnej, ktora nie wiadomo kiedy sie pojawi?

User avatar
pajonkhfat
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Sun Jul 29, 2007 11:26 am
Location: Warszawa

Re: PDF generator UTF-8 brak polskich czcionek

Post by pajonkhfat » Thu Aug 23, 2007 8:23 pm

W³a¶nie tworzê stronê oficjaln± pod 1.5 i pewnie zostanie otwarta zanim wyjdzie final (na razie próbujê siê wstrzeliæ w RC2). Co prawda jest jeszcze parê b³êdów do naprawienia, ale podstawowa konfiguracja chodzi co mi wystarcza w zupe³no¶ci. Ale nie jest to jaka¶ bardzo abitna strona, wiêc nie bêdzie wielkiego problemu jak nie wszystkie opcje bêda dzia³aæ.
Np. wiem ¿e maja problem z modu³em search, wiêc po prostu go na razie wy³±czy³em. Jak bêdzie dzia³a³, to opublikujê go znów.
Last edited by pajonkhfat on Thu Aug 23, 2007 8:25 pm, edited 1 time in total.


Locked

Return to “Modyfikacje i własne rozwiązania”