foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22 Topic is solved

Hier kun je vragen stellen over de nieuwste Joomla 3.x ontwikkelingen en ondervonden problemen melden.

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Post Reply
fidelfloris
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Oct 30, 2009 2:33 pm

foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by fidelfloris » Mon Oct 12, 2020 5:43 pm

goede avond,

Kan iemand aan de foutmelding in de bijlage zien wat er aan de hand is met mijn website?

Ik krijg deze foutmelding op elke pagina na het updaten van Joomla naar 3.9.22!

Enig idee waar dit aan ligt?

Het gaat om www.doe-zen.nu

Ik heb een backup terug gezet waardoor de foutmelding nu niet te zien is.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by toivo on Tue Oct 13, 2020 6:17 am, edited 1 time in total.
Reason: mod note: moved from the English forum - please post to the correct international language forum in the future!

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22846
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by pe7er » Mon Oct 12, 2020 5:56 pm

Jouw schermafbeelding is te klein om de foutmelding te kunnen lezen.

Heb je alle non-core extensies geupdated voordat je de Joomla 3.9.22 update deed?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
The best website: https://the-best-website.com

fidelfloris
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Oct 30, 2009 2:33 pm

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by fidelfloris » Mon Oct 12, 2020 6:06 pm

Ja er was maar 1 update namelijk het taalpakket Dutch.

Is dat non-core?

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22846
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by pe7er » Mon Oct 12, 2020 7:56 pm

Ja, het Nederlandse taalpakket (Dutch) zit niet in de Joomla core. Het wordt wel officieel door de Joomla community bijgehouden. Het lijkt me ook hier niet het probleem.

Wat was de foutmelding die je kreeg precies?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
The best website: https://the-best-website.com

fidelfloris
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Oct 30, 2009 2:33 pm

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by fidelfloris » Mon Oct 12, 2020 8:14 pm

Ik krijg op elke pagina de fout in de bijlage.

Fout: we kunnen deze pagina niet vinden!

Zie bijlage.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22846
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by pe7er » Mon Oct 12, 2020 8:25 pm

Vreemd dat jouw website na de Joomla 3.9.22 update de taalcode /nl-NL/ in de URL krijgt.

Jouw site is toch niet meertalig?
Heb je de Plugin "System - Language Filter" uit staan?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
The best website: https://the-best-website.com

fidelfloris
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Oct 30, 2009 2:33 pm

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by fidelfloris » Tue Oct 13, 2020 5:51 am

Systeem - taalfilter staat aan

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22846
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by pe7er » Tue Oct 13, 2020 7:25 am

fidelfloris wrote:
Tue Oct 13, 2020 5:51 am
Systeem - taalfilter staat aan
Uitzetten?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
The best website: https://the-best-website.com

fidelfloris
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Oct 30, 2009 2:33 pm

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by fidelfloris » Tue Oct 13, 2020 12:15 pm

Dat heeft gewerkt. Bedankt!

Wat ging er nu fout omdat de taalfilter aan stond?

Groeten Floris

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22846
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by pe7er » Tue Oct 13, 2020 1:47 pm

De taalfilter plugin kan op een meertalige website de bezoeker doorsturen naar het gedeelte in diens taal.
Dat kan bijvoorbeeld worden bepaald aan de hand van in de browser ingestelde taal.
Op een website met 1 taal dient de taalfilter plugin uit te staan.

Misschien was het eerder geen probleem als die toch aanstond, maar is er in J3.9.22 iets gewijzigd waardoor je ineens werd doorverwezen (terwijl er geen andere talen ingesteld zijn)
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
The best website: https://the-best-website.com

User avatar
Rondeb
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 263
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:14 pm
Location: Meschede - Germany
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by Rondeb » Tue Oct 13, 2020 2:05 pm

Middag,

alleen je URL bevat nu wel nl-NL was dat normaal ook zo?

Groeten Ron

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22846
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by pe7er » Tue Oct 13, 2020 2:24 pm

Rondeb wrote:
Tue Oct 13, 2020 2:05 pm
alleen je URL bevat nu wel nl-NL was dat normaal ook zo?
Volgens Google wel als je op het volgende keywoord zoekt:

Code: Select all

site:https://www.doe-zen.nu
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
The best website: https://the-best-website.com

fidelfloris
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Oct 30, 2009 2:33 pm

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by fidelfloris » Tue Oct 13, 2020 4:14 pm

Nee inderdaad, dat is veranderd.

Enig idee wat ik daar aan kan doen?

Dit hoort zo niet!

Groeten Floris

User avatar
Rondeb
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 263
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:14 pm
Location: Meschede - Germany
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by Rondeb » Tue Oct 13, 2020 7:52 pm

pe7er wrote:
Tue Oct 13, 2020 2:24 pm
Rondeb wrote:
Tue Oct 13, 2020 2:05 pm
alleen je URL bevat nu wel nl-NL was dat normaal ook zo?
Volgens Google wel als je op het volgende keywoord zoekt:

Code: Select all

site:https://www.doe-zen.nu
Klopt maar dat is alleen home menu item de rest zit wel nl-NL als je via google op de pagina bent.

Groeten Ron

User avatar
Rondeb
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 263
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:14 pm
Location: Meschede - Germany
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by Rondeb » Tue Oct 13, 2020 8:02 pm

fidelfloris wrote:
Tue Oct 13, 2020 4:14 pm
Nee inderdaad, dat is veranderd.

Enig idee wat ik daar aan kan doen?

Dit hoort zo niet!

Groeten Floris
Even zoeken in je plugins op taal en dan komen er 2 resultaten naar boven deze uitzetten.

Ga naar menu items vink ze allen aan en klik de button Opnieuw Opbouwen in, daarna nogmaals alles aanvinken en dan alles inchecken.

Als laatste browser en website opschonen en dan kijken of het eruit is.

Groeten Ron :D

User avatar
Rondeb
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 263
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:14 pm
Location: Meschede - Germany
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by Rondeb » Tue Oct 13, 2020 8:03 pm

kan verwijderd worden ;)

fidelfloris
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Oct 30, 2009 2:33 pm

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by fidelfloris » Mon Oct 19, 2020 6:22 pm

Goede avond Ron,

Heb precies gedaan wat je hebt uitgelegd.
Daarna heb ik de cache opgeschoond en de verlopen cache ook opgeschoond.
Toen heb ik met Tor browser gekeken naar de website. En met andere browsers ook.
Maar er blijft
https://doe-zen.nu/nl-NL/doe-zen
staan. Enig idee wat ik fout doe?

User avatar
Rondeb
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 263
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:14 pm
Location: Meschede - Germany
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by Rondeb » Mon Oct 19, 2020 8:59 pm

Hoi Floris,

zonder de NL in de URL werken de pagina's niet je bent er echt zeker van dat je beide taal plugins hebt uitgezet?

Of je een extensie voor SEO om ook Google vriendelijke urls te maken?

Als laatste kun je kijken in je template of dat misschien de boosdoener is.

Groeten Ron

fidelfloris
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Oct 30, 2009 2:33 pm

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by fidelfloris » Tue Oct 20, 2020 6:08 pm

Goede avond Ron,

Ik gebruik inderdaad ook SH404SEF.

Heb je daar ook ervaring mee?

Groeten Floris

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22846
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by pe7er » Wed Oct 21, 2020 9:02 am

fidelfloris wrote:
Tue Oct 20, 2020 6:08 pm
Ik gebruik inderdaad ook SH404SEF.

Heb je daar ook ervaring mee?
Waarom gebruik je sh404SEF?
Mijn ervaring is dat je daarmee meer extra complexiteit creeert.
En als je tegen issues aanloopt, dat die veel moeilijker op te lossen zijn.

Kun je niet gewoon Joomla's moderne router ( sinds Joomla 3.8 ) gebruiken?
https://docs.joomla.org/J3.x:New_Routing_System
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
The best website: https://the-best-website.com

User avatar
Rondeb
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 263
Joined: Mon Dec 02, 2013 12:14 pm
Location: Meschede - Germany
Contact:

Re: foutmelding na updaten van Joomla naar 3.9.22

Post by Rondeb » Wed Oct 21, 2020 9:43 am

Hallo Floris,

sluit me aan bij @pe7er zijn reactie.

Dus kijk of je deze plugin kan uitzetten maar ik vermoed, dat je dan veel 404 fouten krijgt om dat je eigen gemaakt URL's hebt.

Als laatste kan je ook in SH404SEF de NL uit de URL's halen! Maar mooiste is dat je dus zonder deze plugin verder gaat.

Succes ermee.

Groeten Ron :)


Post Reply

Return to “Joomla! 3.x”