tabel breedte

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
siro
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:24 pm

tabel breedte

Post by siro » Tue Sep 06, 2005 10:27 pm

Hoi,

Het komt nogal eens voor dat een gebruiker een stuk uit een Word document copy-paste naar de Joomla content editor. Wanneer hij/zij in deze actie een tabel meepost met een breedte die groter is dan de in de template ingestelde content-area breedte, dan begrijp je dat de hele layout in de war geschopt wordt.

Is dit te verhelpen, behalve de melding naar de gebruiker toe dat hij geen grote tabellen mag invoeren (iets wat niet kan, aangezien gebruikers over het algemeeen (met alle respect) dom zijn).

User avatar
knol
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 590
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: tabel breedte

Post by knol » Tue Sep 06, 2005 10:34 pm

Een andere editor die een functie bevat om word te opmaak kan strippen door op een knop te drukken is misschien een oplossing. Als ik me niet vergis heeft deze http://www.cellardoor.za.net/mosce/comp ... /Itemid,1/ die functie wel. Is misschien wel geen hele oplossing maar beter kan ik even niet verzinnen. Maar heb nog even gekeken bij mezelf, er zit een optie in "paste from word".

siro
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:24 pm

Re: tabel breedte

Post by siro » Tue Sep 06, 2005 10:44 pm

hmm. ik gebruik zelf TinyMCE-EXP .. Daar zit merk ik nu een Word CleanUp Code button in... even kijken hoe die werkt... bedankt i.i.g. :)

User avatar
renem
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2465
Joined: Tue Aug 23, 2005 11:04 am

Re: tabel breedte

Post by renem » Wed Sep 07, 2005 10:52 am

Het beste is om content uit Word via een kladblok in je site te plakken zo wordt alle Word zooi goed verwijderd. Of plak het in de HTML mode van je editor (dit is lastig voor klanten maar voor jezelf vast geen probleem).
"Het mooie aan standaards is dat er zoveel zijn om tussen te kiezen.." 
Layoutproblemen Zie>> http://forum.joomla.org/index.php/topic,17708.0.html

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: tabel breedte

Post by sc00zy » Wed Sep 07, 2005 2:31 pm

Wij adviseren onze klanten om inderdaad eerst in het kladblok te plakken en dan weer te kopieren/plakken in de editor om echt platte tekst te krijgen. Daarnaast kun je in de meeste editors wel kiezen voor "Remove formatting" of "Cleanup Word tags" of iets dergelijks.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau


Locked

Return to “Algemene vragen”