Beginner met bestaande website > 2 vragen!

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
Marloes12
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Oct 19, 2015 8:32 am

Beginner met bestaande website > 2 vragen!

Post by Marloes12 » Mon Oct 19, 2015 8:47 am

Hallo, ik ben een beginner met de Joomla website. (ik ken wel een beetje HTML)
De site ( www.theresia-kaatsheuvel.nl ) bestaat al wel even en ik ben ook al vanaf het begin de persoon die teksten wijzigt en foto's upload, maar nu is de website-bouwer al geruime tijd ziek en we krijgen geen contact met hem.
Dus ben ik me gaan verdiepen in de diepere materie achter de opbouw.
Ik heb al een aantal zaken kunnen wijzigen maar nu heb ik zaken die ik echt niet gevonden krijg, ook niet met behulp van vlogs of helpitems die op google gevonden kunnen worden.

#1: Als je op bovenstaande website kijkt, zie je in het dropdownmenu (blauwe balk) het submenu Groepen staan. Als je erop klikt zie je aan de linkerzijde (paars) de juiste indelingen voor dit jaar. Dat heb ik weten te wijzigen, maar hoe verander ik de benaming in het menu dat onder de blauwe balk uitrolt?
Daar staat namelijk nog groep 5-6 in plaats van 6-7. Ook wil ik daar de groep 8 Hil weghalen, want die bestaat niet meer. (ga ik over naar vraag 2)

#2: Als je onze website opent, heet het tabblad bovenaan de pagina nog Theresia - De Hil. Ook als je googled op de school, dan zie je De Hil er nog bij staan. Wij willen dit ook allemaal verwijderen.
In de header staat ook De Hil vermeld, maar dat is een plaatje vermoed ik en aan te passen via een andere template.
Maar hoe pas ik de naam nu aan?

Hartelijk voor jullie hulp!

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22347
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Beginner met bestaande website > 2 vragen!

Post by pe7er » Mon Oct 19, 2015 2:44 pm

Marloes12 wrote:#1: Als je op bovenstaande website kijkt, zie je in het dropdownmenu (blauwe balk) het submenu Groepen staan. Als je erop klikt zie je aan de linkerzijde (paars) de juiste indelingen voor dit jaar. Dat heb ik weten te wijzigen, maar hoe verander ik de benaming in het menu dat onder de blauwe balk uitrolt?
Daar staat namelijk nog groep 5-6 in plaats van 6-7. Ook wil ik daar de groep 8 Hil weghalen, want die bestaat niet meer.
Dat zijn submenu items.
Via Menus > Main Menu (of kies een ander menu) kun je de hele lijst van menu items opvragen.
Daar kun je namen (en ook waar ze naar verwijzen) wijzigen,
en items uitzetten door ze te "unpublishen"
Marloes12 wrote:#2: Als je onze website opent, heet het tabblad bovenaan de pagina nog Theresia - De Hil. Ook als je googled op de school, dan zie je De Hil er nog bij staan. Wij willen dit ook allemaal verwijderen.
In de header staat ook De Hil vermeld, maar dat is een plaatje vermoed ik en aan te passen via een andere template.
Maar hoe pas ik de naam nu aan?
Waarschijnlijk via System > Global Configuration >
Site Name -> evt naam aanpassen

en rechts staat onder "SEO Settings" de optie "Include Site Name in Page Titles".
Omdat die op "After" staat, wordt de titel van de site achter de naam van de pagina geplaatst.
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

Marloes12
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Oct 19, 2015 8:32 am

Re: Beginner met bestaande website > 2 vragen!

Post by Marloes12 » Mon Oct 19, 2015 2:56 pm

Ha! Super bedankt, vraag 1 is inmiddels opgelost, dat ik dat niet heb kunnen vinden zeg....

Maar vraag 2... Ik heb geen functie "global configuration".
Ik zie bij systeem:
> controle paneel
> algemene check in
> wis cache
> opschonen verlopen cache

Onder controlepaneel staan diverse functies zoals artikelbeheer, mediabeheer etc.

Wederom vast bedankt.

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22347
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Beginner met bestaande website > 2 vragen!

Post by pe7er » Mon Oct 19, 2015 3:07 pm

Ik moest even de taal in m'n back-end op Nederlands zetten :)

Systeem > Algemene instellingen > Websitenaam * -> daar kun je de naam instellen.

Aan rechterkant onder "SEO-instellingen" > Websitenaam in paginatitels invoegen > staat waarschijnlijk op "Na" zodat de websitenaam achter de pagina naam geplaatst wordt.
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

Marloes12
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Oct 19, 2015 8:32 am

Re: Beginner met bestaande website > 2 vragen!

Post by Marloes12 » Wed Oct 21, 2015 7:17 am

Hmmm.... ook dat kan ik helaas niet vinden. ???
Ik heb even een printscreen gemaakt van de pagina die ik zie als ik inlog als administrator.
De ronde corcels geven aan dat er nog steeds op die plaatsen in elk geval "De Hil" vermeld staat.

Als ik via Systeem jouw stappen uit wil voeren dan krijg ik andere opties, zie uitsnede met rode rand.

Dus... Ja... ik weet het niet :-[

Image

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22347
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Beginner met bestaande website > 2 vragen!

Post by pe7er » Wed Oct 21, 2015 7:33 am

Je bent niet ingelogd als "Super Administrator" en daarom heb je niet voldoende rechten en geen toegang tot de Algemene Instellingen.
Oplossing: Laat jouw gebruikers account ophogen naar "Super Administrator".

Als dat niet gaat maar je wel FTP toegang tot de website hebt,
of phpMyAdmin toegang tot de website's database,
dan kan een technisch onderlegd persoon jouw account ophogen,
en/of de gewenste verandering rechtstreeks in Joomla's configuratie bestand (configuration.php) doen.
https://docs.joomla.org/How_do_you_reco ... word%3F/nl
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content


Locked

Return to “Algemene vragen”