Overzetten domeinnaam

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Post Reply
User avatar
Rajah
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 143
Joined: Thu Dec 07, 2006 7:43 pm
Location: Abcoude Holland
Contact:

Overzetten domeinnaam

Post by Rajah » Thu Feb 10, 2011 2:21 pm

Hoi!

Bij het overzetten naar een nieuwe domeinnaam gaat het een en ander fout.
Zelfs de provider (en echt wel een goede) komt er niet uit.
Hun ervaring is dat er bij het overzetten naar een andere domeinnaam er meer aan de hand is dan alleen maar het wijzigen in de configuration.php.
Dit is de foutmelding:http://www.koelewijntandartsen.nl

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Tonie » Thu Feb 10, 2011 2:28 pm

Deze foutmelding naar voren omdat er whitespace in configuration.php zat. Dit kon ergens een lege regel zijn (aan begin of einde bijvoorbeeld), of whitespace na een configuratiewaarde.

Ik zou een diff maken om de verschillen tussen de oude en nieuwe versie te zien. Eventueel kun je hier ook de configuration.php posten. Haal dan wel de naam van de database en wachtwoord eruit.

User avatar
Rajah
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 143
Joined: Thu Dec 07, 2006 7:43 pm
Location: Abcoude Holland
Contact:

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Rajah » Fri Feb 11, 2011 4:45 am

Hoi Tonie,
Er is dus nog hoop, begrijp ik!

Ik heb de oude en nieuwe configuration.php met Diffmerge vergeleken en kon geen verschillen vinden op een woordje in de MetaKeys na. Dat zal niet uitmaken, veronderstel ik.

Hierbij de link naar de nieuwe site http://www.tandartspraktijk-zuidoost.nl en het bijbehorende configuration.php bestand.

Wat ik verder nog weet is dat de bestanden van een andere server van dezelfde hostingprovider komen.

Hoop dat je een oplossing kan vinden zodat ik weer kan slapen....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Tonie » Fri Feb 11, 2011 6:57 am

Als je het woord mondhygiene verwijderd uit de metakeys, werkt het dan wel?

User avatar
Rajah
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 143
Joined: Thu Dec 07, 2006 7:43 pm
Location: Abcoude Holland
Contact:

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Rajah » Fri Feb 11, 2011 8:00 am

Nee, helaas niet.

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Tonie » Fri Feb 11, 2011 9:21 am

Kun je het proberen met dit bestand (en even de goede informatie nog invoeren. Welke editor gebruik je om configuration.php aan te passen. Gebruik hiervoor geen Notepad, maar iets als Notepad++

User avatar
Rajah
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 143
Joined: Thu Dec 07, 2006 7:43 pm
Location: Abcoude Holland
Contact:

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Rajah » Fri Feb 11, 2011 9:27 am

Oei, dat doe ik inderdaad altijd in Kladblok!
Zal dat dan voortaan in Crimson Editor doen of Dreamweaver?

Waar kan ik je bestand vinden? Ben bloedje benieuwd!

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Tonie » Fri Feb 11, 2011 9:33 am

Onder Windows is Notepad++ een goede gratis text editor. Notepad heeft nogal de neiging om wat dingen te verpesten (line endings, UTF-8 encoding)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Rajah
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 143
Joined: Thu Dec 07, 2006 7:43 pm
Location: Abcoude Holland
Contact:

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Rajah » Fri Feb 11, 2011 9:45 am

Weer wat geleerd, maar helaas.
Krijg wel een andere foutboodschap:http://www.tandartspraktijk-zuidoost.nl/
De fout zit nu nog maar in één regel ;)
Doe maar rustig aan want ik moet weg!

In ieder geval bedankt voor zover!

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Tonie » Fri Feb 11, 2011 9:47 am

Download en installeer Notepad++. Open het bestand in deze applicatie, selecteer het menu 'Encoding' en selecteer de optie 'Encode in UTF-8 with no BOM code'. Sla het bestand op en probeer het opnieuw. Dit zou je laatste foutmelding ook moeten laten verdwijnen.

User avatar
Rajah
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 143
Joined: Thu Dec 07, 2006 7:43 pm
Location: Abcoude Holland
Contact:

Re: Overzetten domeinnaam

Post by Rajah » Fri Feb 11, 2011 10:00 am

Wizard Tonie je bent geweldig :D
Heb nog wel een appeltje te schillen met de provider, want ik moest het oude wachtwoord gebruiken op de nieuwe domain. Maar daar zal ik je verder niet mee vermoeien.

Dolblij en ga als ik terugkom mijn slaap inhalen!


Post Reply

Return to “Installatie 1.0.x”