Page 1 of 1

Overzetten domeinnaam

Posted: Thu Feb 10, 2011 2:21 pm
by Rajah
Hoi!

Bij het overzetten naar een nieuwe domeinnaam gaat het een en ander fout.
Zelfs de provider (en echt wel een goede) komt er niet uit.
Hun ervaring is dat er bij het overzetten naar een andere domeinnaam er meer aan de hand is dan alleen maar het wijzigen in de configuration.php.
Dit is de foutmelding:http://www.koelewijntandartsen.nl

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Thu Feb 10, 2011 2:28 pm
by Tonie
Deze foutmelding naar voren omdat er whitespace in configuration.php zat. Dit kon ergens een lege regel zijn (aan begin of einde bijvoorbeeld), of whitespace na een configuratiewaarde.

Ik zou een diff maken om de verschillen tussen de oude en nieuwe versie te zien. Eventueel kun je hier ook de configuration.php posten. Haal dan wel de naam van de database en wachtwoord eruit.

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 4:45 am
by Rajah
Hoi Tonie,
Er is dus nog hoop, begrijp ik!

Ik heb de oude en nieuwe configuration.php met Diffmerge vergeleken en kon geen verschillen vinden op een woordje in de MetaKeys na. Dat zal niet uitmaken, veronderstel ik.

Hierbij de link naar de nieuwe site http://www.tandartspraktijk-zuidoost.nl en het bijbehorende configuration.php bestand.

Wat ik verder nog weet is dat de bestanden van een andere server van dezelfde hostingprovider komen.

Hoop dat je een oplossing kan vinden zodat ik weer kan slapen....

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 6:57 am
by Tonie
Als je het woord mondhygiene verwijderd uit de metakeys, werkt het dan wel?

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 8:00 am
by Rajah
Nee, helaas niet.

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 9:21 am
by Tonie
Kun je het proberen met dit bestand (en even de goede informatie nog invoeren. Welke editor gebruik je om configuration.php aan te passen. Gebruik hiervoor geen Notepad, maar iets als Notepad++

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 9:27 am
by Rajah
Oei, dat doe ik inderdaad altijd in Kladblok!
Zal dat dan voortaan in Crimson Editor doen of Dreamweaver?

Waar kan ik je bestand vinden? Ben bloedje benieuwd!

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 9:33 am
by Tonie
Onder Windows is Notepad++ een goede gratis text editor. Notepad heeft nogal de neiging om wat dingen te verpesten (line endings, UTF-8 encoding)

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 9:45 am
by Rajah
Weer wat geleerd, maar helaas.
Krijg wel een andere foutboodschap:http://www.tandartspraktijk-zuidoost.nl/
De fout zit nu nog maar in één regel ;)
Doe maar rustig aan want ik moet weg!

In ieder geval bedankt voor zover!

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 9:47 am
by Tonie
Download en installeer Notepad++. Open het bestand in deze applicatie, selecteer het menu 'Encoding' en selecteer de optie 'Encode in UTF-8 with no BOM code'. Sla het bestand op en probeer het opnieuw. Dit zou je laatste foutmelding ook moeten laten verdwijnen.

Re: Overzetten domeinnaam

Posted: Fri Feb 11, 2011 10:00 am
by Rajah
Wizard Tonie je bent geweldig :D
Heb nog wel een appeltje te schillen met de provider, want ik moest het oude wachtwoord gebruiken op de nieuwe domain. Maar daar zal ik je verder niet mee vermoeien.

Dolblij en ga als ik terugkom mijn slaap inhalen!