kan geen mambo uploaden

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Post Reply
User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

kan geen mambo uploaden

Post by Tonie » Sun Aug 21, 2005 6:17 pm

Vanuit thuis kan ik geen complete installatie in één keer down- of uploaden met FTP. Heb ook geen shell-toegang bij mijn provider om alles in één bestand in te pakken, te kopieren en dan uit te pakken.

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

kan geen mambo uploaden

Post by sc00zy » Sun Aug 21, 2005 6:17 pm

beuvema wrote: Wie van julllie krijgt trouwens een mambo installatie zonder FTP errors ge-upload?
Ik

Wat voor errors heb je het over?
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: kan geen mambo uploaden

Post by Tonie » Sun Aug 21, 2005 6:26 pm

Niets ergs. Connection Timeouts, etc. Na een paar minuten wachten mijn FTP-programma (FileZilla) weer starten en verder laten gaan om de queue te legen. Dit is geen Mambo gerelateerde zaak, het heeft puur met veel en kleine bestanden te maken.

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by sc00zy » Sun Aug 21, 2005 6:29 pm

Heb je een firewall? Ik heb Settings > Connection > Firewall settings - Passive mode aangevinkt.
Maak je met Filezilla meerdere verbindingen of gewoon met 1? Anders kun je daarmee ook nog wat proberen.
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

User avatar
beuvema
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 441
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:15 am
Location: the Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by beuvema » Sun Aug 21, 2005 7:26 pm

Ben zojuist gaan FTP-en met WS-FTP pro ipv de FTP van Total Commander. Probleem opgelost!

De errors waren trouwens 500 met een melding van geen rechten!

wel mijn hele middag weg  :(
Last edited by beuvema on Sun Aug 21, 2005 7:28 pm, edited 1 time in total.
!! September 1, 2005 is a beautifull day, JOOMLA! day !!
Webexperiences http://www.oltech.nl

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by pe7er » Sun Aug 21, 2005 8:31 pm

Tonie wrote: Niets ergs. Connection Timeouts, etc. Na een paar minuten wachten mijn FTP-programma (FileZilla) weer starten en verder laten gaan om de queue te legen. Dit is geen Mambo gerelateerde zaak, het heeft puur met veel en kleine bestanden te maken.
Ik heb daar met FileZilla (prima ftp pakketje) geen last van. Misschien speelt je Internet verbinding & hosting provider ook mee....
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

User avatar
webguy
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1397
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:40 am
Location: Best, Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by webguy » Mon Aug 22, 2005 7:50 am

beuvema wrote: Ben zojuist gaan FTP-en met WS-FTP pro ipv de FTP van Total Commander. Probleem opgelost!

De errors waren trouwens 500 met een melding van geen rechten!

wel mijn hele middag weg  :(
Kijk eens in je Total Commander bij de FTP sessie naar de instelling "Use passive mode for transfers (like a WWW browser)". Ik heb ook wel eens de problemen die jij hebt. Door die passive mode aan te vinken loopt het mogelijk allemaal een stuk soepeler!
René Kreijveld
http://www.renekreijveld.nl | Joomla! professional

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: kan geen mambo uploaden

Post by Tonie » Mon Aug 22, 2005 7:06 pm

Passive mode heeft niet echt nut jammer genoeg. Het zal wel aan mijn ADSL verbinding liggen. Vanaf mijn werk gaat het met Filezilla en identieke instellingen wel goed. Bedankt voor alle tips! :)

User avatar
renem
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2465
Joined: Tue Aug 23, 2005 11:04 am

Re: kan geen mambo uploaden

Post by renem » Tue Aug 23, 2005 9:45 pm

Ik heb dit ook met LeapFTP echter kan ik gewoon weer connecten ver verder gaan desnoods skip je de als gecopieerde files werkt bij mij altijd prima. Ik geef toe dat het onhandig is schijnt inderdaad iets met ADSL te maken kunnen heb ik een techneut wel eens horen roepen. :-X
"Het mooie aan standaards is dat er zoveel zijn om tussen te kiezen.." 
Layoutproblemen Zie>> http://forum.joomla.org/index.php/topic,17708.0.html

User avatar
edgarveen
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 255
Joined: Wed Aug 24, 2005 6:06 pm
Location: The Netherlands

Re: kan geen mambo uploaden

Post by edgarveen » Tue Aug 30, 2005 7:23 am

Ik heb hetzelfde probleem hier ook gehad met diverse ftp progie's bij verschillende hostingproviders. Wat je ook doet met verschillende instellingen het maakt geen fluit uit. Dus ik heb ook geconcludeerd dat het aan mijn ADSL aanbieder ligt (Planet Internet) Ik weet niet welke ADSL aanbieder jij hebt?

Ik heb het probleem ook toen een keer voorgelegd aan de helpdesk, maar zij verwezen me door naar de hosting provider. Maar daar kan het probleem niet liggen omdat het bij verschillende providers een probleem is.

Ik upload nu gewoon met filezilla, die upload uiteindelijk alle bestanden, kan alleen ff duren.
Wist je dat alle elektrische apparaten op rook werken?

Zodra de rook eruit is doen ze het niet meer!

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: kan geen mambo uploaden

Post by Tonie » Tue Aug 30, 2005 8:14 am

Dat doe ik ook, Filezilla houdt alles netjes in cache. Het duurt even, en je moet het een paar keer opnieuw opstarten, maar het werkt. Zo vaak maak ik geen nieuwe installatie en back-ups worden met cpanel in één bestand gemaakt en dan pas gekopieerd.

User avatar
beuvema
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 441
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:15 am
Location: the Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by beuvema » Sun Sep 11, 2005 11:40 am

Ik heb het wat laat gelezen webguy maar ga het nu dan toch proberen.
webguy wrote:
beuvema wrote: Ben zojuist gaan FTP-en met WS-FTP pro ipv de FTP van Total Commander. Probleem opgelost!

De errors waren trouwens 500 met een melding van geen rechten!

wel mijn hele middag weg  :(
Kijk eens in je Total Commander bij de FTP sessie naar de instelling "Use passive mode for transfers (like a WWW browser)". Ik heb ook wel eens de problemen die jij hebt. Door die passive mode aan te vinken loopt het mogelijk allemaal een stuk soepeler!
Het werken met Totalcommander heeft wat meer voordelen (Rechtstreeks editenect.)

Ik hoop dat het helpt

Thx Beuvema
Last edited by beuvema on Thu Oct 06, 2005 7:44 pm, edited 1 time in total.
!! September 1, 2005 is a beautifull day, JOOMLA! day !!
Webexperiences http://www.oltech.nl

User avatar
Tonie
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 16584
Joined: Thu Aug 18, 2005 7:13 am

Re: kan geen mambo uploaden

Post by Tonie » Sun Sep 11, 2005 12:44 pm

Bedankt voor de tip. Ik maak echter gebruik van UltraEdit, deze kan ook rechtstreeks via FTP editen, inderdaad een uitermate handige functie.

Ben een keer door de opties van Cpanel van mijn provider gegaan en daar kan ik ook een complete back-up maken en deze als één bestand naar mijn PC laten downloaden. Geen problemen meer met de vele bestanden en nog sneller ook.

User avatar
beuvema
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 441
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:15 am
Location: the Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by beuvema » Thu Sep 15, 2005 9:02 am

webguy wrote: Kijk eens in je Total Commander bij de FTP sessie naar de instelling "Use passive mode for transfers (like a WWW browser)". Ik heb ook wel eens de problemen die jij hebt. Door die passive mode aan te vinken loopt het mogelijk allemaal een stuk soepeler!
Thx Webguy,

Ik heb nu een aantal malen FTP uploads gedaan zonder problemen met TotalCommander 6.5.3.

Grtz Beuvema
!! September 1, 2005 is a beautifull day, JOOMLA! day !!
Webexperiences http://www.oltech.nl

olafski
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 83
Joined: Sun Oct 16, 2005 9:55 am
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by olafski » Tue Oct 18, 2005 4:04 pm

Ik had hetzelfde probleem met SmartFTP. Op de zaak werkte het altijd prima, tot gisteren. Thuis had ik 'opeens' hetzelfde probleem. Erg raar. Ik heb toen CuteFTP gedownload(ik dacht dat die gratis was, dus niet) en die deed het prima....
Passive en Active mode nog geprobeerd, maar dat mocht met SmartFTP niet baten. Ik zal FileZilla eens proberen.

User avatar
King7
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Sun Aug 21, 2005 6:33 pm
Location: Netherlands

Re: kan geen mambo uploaden

Post by King7 » Tue Nov 22, 2005 4:00 pm

Al eens geprobeerd om Joomla binnen een minuut te uploaden? De jongens bij Joomlancer hebben daar een leuke service voor gevonden. Upoaden, database maken...allemaal vanzelf. Werkt echter alleen voor cPanel en direct Admin shared hosting. Kijk maar eens op http://www.joomlancer.com/joomla_instal ... ripts.html

Werkt trouwens ook voor migratie van Mambo naar Joomla (heb ik nog niet zelf getest).

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by sc00zy » Tue Nov 29, 2005 1:37 am

King7 wrote: Al eens geprobeerd om Joomla binnen een minuut te uploaden? De jongens bij Joomlancer hebben daar een leuke service voor gevonden. Upoaden, database maken...allemaal vanzelf. Werkt echter alleen voor cPanel en direct Admin shared hosting. Kijk maar eens op http://www.joomlancer.com/joomla_instal ... ripts.html

Werkt trouwens ook voor migratie van Mambo naar Joomla (heb ik nog niet zelf getest).
Ziet er goed uit, maar ik ben een beetje huiverig voor dat soort dingen. Aan een voor mij onbekende partij zulke gevoelige informatie te verstrekken, zoals de username en password van je cPanel, doe ik liever niet.
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by pe7er » Wed Jan 04, 2006 11:38 am

en bij handmatige installatie (van originele bestand van joomla.org) houdt je alle zaken in eigen hand... (de juiste versie etc).
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

Camtasia
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Mon Jul 10, 2006 4:26 pm

Re: kan geen mambo uploaden

Post by Camtasia » Sat Jan 06, 2007 8:56 am

Ik gebruik WS_FTP Professional om te uploaden. Ze beweren de snelste te zijn ;D

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by sc00zy » Sat Jan 06, 2007 10:20 am

Camtasia wrote: Ik gebruik WS_FTP Professional om te uploaden. Ze beweren de snelste te zijn ;D
Joh dat is toch voor het grootste deel afhankelijk van je internetverbinding en de server waar je naar upload...
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

Camtasia
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Mon Jul 10, 2006 4:26 pm

Re: kan geen mambo uploaden

Post by Camtasia » Sat Jan 06, 2007 1:52 pm

sc00zy wrote:
Camtasia wrote: Ik gebruik WS_FTP Professional om te uploaden. Ze beweren de snelste te zijn ;D
Joh dat is toch voor het grootste deel afhankelijk van je internetverbinding en de server waar je naar upload...
Ja maar op hun site staat 'the fastest upload-application ever'  ;)

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by sc00zy » Sat Jan 06, 2007 3:30 pm

Ach met de snelheden van tegenwoordig zal je dat vast niet merken. Maar hun marketing strategie is zeker gelukt want jij gelooft ze op hun woord ;)
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

Camtasia
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Mon Jul 10, 2006 4:26 pm

Re: kan geen mambo uploaden

Post by Camtasia » Sat Jan 06, 2007 4:03 pm

sc00zy wrote: Ach met de snelheden van tegenwoordig zal je dat vast niet merken. Maar hun marketing strategie is zeker gelukt want jij gelooft ze op hun woord ;)

nou :P dat valt wel mee hoor.
maar ik merk toch echt verschil met filezilla :laugh:

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by sc00zy » Sat Jan 06, 2007 5:03 pm

Ach Filezilla gaat me ook snel genoeg hoor. Over wat voor snelheden hebben we het? Hoeveel verschil?
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by pe7er » Sat Jan 06, 2007 9:46 pm

sc00zy wrote:Ach Filezilla gaat me ook snel genoeg hoor. Over wat voor snelheden hebben we het? Hoeveel verschil?
En welke prijs heb je er voor over om dat commerciele WS_FTP Professional pakket te kopen?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by sc00zy » Sat Jan 06, 2007 11:25 pm

WS_FTP Professional w/Service Agreement  $89.95
WS_FTP Professional (no support) $54.95
2 licenses - WS_FTP Professional w/Service Agreements $149.95
2 licenses - WS_FTP Professional (no support) $99.95
Upgrade from older versions of WS_FTP Professional (no support) $29.95
Upgrade from WS_FTP Home (no support) $29.95
WS_Ping ProPack & WS_FTP Professional bundle (no support) $79.95
Dat is het mij in ieder geval niet waard. Zelf ben ik zeer tevreden met Filezilla. In het verleden heb ik nog wel eens WS FTP gebruikt, maar ik of ik nou kan zeggen dat ik er tevreden mee was... nee. Dit was overigens niet de Pro versie.
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by pe7er » Sat Jan 06, 2007 11:37 pm

Ik ben ook zeer tevreden met FileZilla, vind het handiger mbt de CHMOD functie (in vergelijking tot de oude WS_FTP die toen nog gratis was voor prive/non profit gebruik).
Ik hoor trouwens ook positieve reacties over SmartFTP, maar die ken ik nog niet...
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by sc00zy » Sat Jan 06, 2007 11:50 pm

Ik heb SmartFTP wel eens geprobeerd, maar vind die qua interface en gebruik niet lekker werken.
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

jeen
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Sun Aug 21, 2005 10:19 am
Location: Roden, Netherlands

Re: kan geen mambo uploaden

Post by jeen » Tue Jan 09, 2007 10:54 pm

Bijzonder dat een post met Mambo in het onderwerp verreweg de meeste views oplevert.... (sorry, beetje off topic in dit geval)
Regards, Jeen

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: kan geen mambo uploaden

Post by pe7er » Wed Jan 10, 2007 8:57 am

jeen wrote:Bijzonder dat een post met Mambo in het onderwerp verreweg de meeste views oplevert.... (sorry, beetje off topic in dit geval)
:D
Dat heeft minder met Mambo te maken dan met:
  • de leeftijd van het artikel (geplaatst op August 21, 2005)
  • het artikel is een "sticky", staat bovenaan in het board en zal daarmee meer aandacht krijgen
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool


Post Reply

Return to “Installatie 1.0.x”