Page 1 of 1

kan geen mambo uploaden

Posted: Sun Aug 21, 2005 6:17 pm
by Tonie
Vanuit thuis kan ik geen complete installatie in één keer down- of uploaden met FTP. Heb ook geen shell-toegang bij mijn provider om alles in één bestand in te pakken, te kopieren en dan uit te pakken.

kan geen mambo uploaden

Posted: Sun Aug 21, 2005 6:17 pm
by sc00zy
beuvema wrote: Wie van julllie krijgt trouwens een mambo installatie zonder FTP errors ge-upload?
Ik

Wat voor errors heb je het over?

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sun Aug 21, 2005 6:26 pm
by Tonie
Niets ergs. Connection Timeouts, etc. Na een paar minuten wachten mijn FTP-programma (FileZilla) weer starten en verder laten gaan om de queue te legen. Dit is geen Mambo gerelateerde zaak, het heeft puur met veel en kleine bestanden te maken.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sun Aug 21, 2005 6:29 pm
by sc00zy
Heb je een firewall? Ik heb Settings > Connection > Firewall settings - Passive mode aangevinkt.
Maak je met Filezilla meerdere verbindingen of gewoon met 1? Anders kun je daarmee ook nog wat proberen.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sun Aug 21, 2005 7:26 pm
by beuvema
Ben zojuist gaan FTP-en met WS-FTP pro ipv de FTP van Total Commander. Probleem opgelost!

De errors waren trouwens 500 met een melding van geen rechten!

wel mijn hele middag weg  :(

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sun Aug 21, 2005 8:31 pm
by pe7er
Tonie wrote: Niets ergs. Connection Timeouts, etc. Na een paar minuten wachten mijn FTP-programma (FileZilla) weer starten en verder laten gaan om de queue te legen. Dit is geen Mambo gerelateerde zaak, het heeft puur met veel en kleine bestanden te maken.
Ik heb daar met FileZilla (prima ftp pakketje) geen last van. Misschien speelt je Internet verbinding & hosting provider ook mee....

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Mon Aug 22, 2005 7:50 am
by webguy
beuvema wrote: Ben zojuist gaan FTP-en met WS-FTP pro ipv de FTP van Total Commander. Probleem opgelost!

De errors waren trouwens 500 met een melding van geen rechten!

wel mijn hele middag weg  :(
Kijk eens in je Total Commander bij de FTP sessie naar de instelling "Use passive mode for transfers (like a WWW browser)". Ik heb ook wel eens de problemen die jij hebt. Door die passive mode aan te vinken loopt het mogelijk allemaal een stuk soepeler!

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Mon Aug 22, 2005 7:06 pm
by Tonie
Passive mode heeft niet echt nut jammer genoeg. Het zal wel aan mijn ADSL verbinding liggen. Vanaf mijn werk gaat het met Filezilla en identieke instellingen wel goed. Bedankt voor alle tips! :)

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Tue Aug 23, 2005 9:45 pm
by renem
Ik heb dit ook met LeapFTP echter kan ik gewoon weer connecten ver verder gaan desnoods skip je de als gecopieerde files werkt bij mij altijd prima. Ik geef toe dat het onhandig is schijnt inderdaad iets met ADSL te maken kunnen heb ik een techneut wel eens horen roepen. :-X

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Tue Aug 30, 2005 7:23 am
by edgarveen
Ik heb hetzelfde probleem hier ook gehad met diverse ftp progie's bij verschillende hostingproviders. Wat je ook doet met verschillende instellingen het maakt geen fluit uit. Dus ik heb ook geconcludeerd dat het aan mijn ADSL aanbieder ligt (Planet Internet) Ik weet niet welke ADSL aanbieder jij hebt?

Ik heb het probleem ook toen een keer voorgelegd aan de helpdesk, maar zij verwezen me door naar de hosting provider. Maar daar kan het probleem niet liggen omdat het bij verschillende providers een probleem is.

Ik upload nu gewoon met filezilla, die upload uiteindelijk alle bestanden, kan alleen ff duren.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Tue Aug 30, 2005 8:14 am
by Tonie
Dat doe ik ook, Filezilla houdt alles netjes in cache. Het duurt even, en je moet het een paar keer opnieuw opstarten, maar het werkt. Zo vaak maak ik geen nieuwe installatie en back-ups worden met cpanel in één bestand gemaakt en dan pas gekopieerd.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sun Sep 11, 2005 11:40 am
by beuvema
Ik heb het wat laat gelezen webguy maar ga het nu dan toch proberen.
webguy wrote:
beuvema wrote: Ben zojuist gaan FTP-en met WS-FTP pro ipv de FTP van Total Commander. Probleem opgelost!

De errors waren trouwens 500 met een melding van geen rechten!

wel mijn hele middag weg  :(
Kijk eens in je Total Commander bij de FTP sessie naar de instelling "Use passive mode for transfers (like a WWW browser)". Ik heb ook wel eens de problemen die jij hebt. Door die passive mode aan te vinken loopt het mogelijk allemaal een stuk soepeler!
Het werken met Totalcommander heeft wat meer voordelen (Rechtstreeks editenect.)

Ik hoop dat het helpt

Thx Beuvema

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sun Sep 11, 2005 12:44 pm
by Tonie
Bedankt voor de tip. Ik maak echter gebruik van UltraEdit, deze kan ook rechtstreeks via FTP editen, inderdaad een uitermate handige functie.

Ben een keer door de opties van Cpanel van mijn provider gegaan en daar kan ik ook een complete back-up maken en deze als één bestand naar mijn PC laten downloaden. Geen problemen meer met de vele bestanden en nog sneller ook.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Thu Sep 15, 2005 9:02 am
by beuvema
webguy wrote: Kijk eens in je Total Commander bij de FTP sessie naar de instelling "Use passive mode for transfers (like a WWW browser)". Ik heb ook wel eens de problemen die jij hebt. Door die passive mode aan te vinken loopt het mogelijk allemaal een stuk soepeler!
Thx Webguy,

Ik heb nu een aantal malen FTP uploads gedaan zonder problemen met TotalCommander 6.5.3.

Grtz Beuvema

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Tue Oct 18, 2005 4:04 pm
by olafski
Ik had hetzelfde probleem met SmartFTP. Op de zaak werkte het altijd prima, tot gisteren. Thuis had ik 'opeens' hetzelfde probleem. Erg raar. Ik heb toen CuteFTP gedownload(ik dacht dat die gratis was, dus niet) en die deed het prima....
Passive en Active mode nog geprobeerd, maar dat mocht met SmartFTP niet baten. Ik zal FileZilla eens proberen.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Tue Nov 22, 2005 4:00 pm
by King7
Al eens geprobeerd om Joomla binnen een minuut te uploaden? De jongens bij Joomlancer hebben daar een leuke service voor gevonden. Upoaden, database maken...allemaal vanzelf. Werkt echter alleen voor cPanel en direct Admin shared hosting. Kijk maar eens op http://www.joomlancer.com/joomla_instal ... ripts.html

Werkt trouwens ook voor migratie van Mambo naar Joomla (heb ik nog niet zelf getest).

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Tue Nov 29, 2005 1:37 am
by sc00zy
King7 wrote: Al eens geprobeerd om Joomla binnen een minuut te uploaden? De jongens bij Joomlancer hebben daar een leuke service voor gevonden. Upoaden, database maken...allemaal vanzelf. Werkt echter alleen voor cPanel en direct Admin shared hosting. Kijk maar eens op http://www.joomlancer.com/joomla_instal ... ripts.html

Werkt trouwens ook voor migratie van Mambo naar Joomla (heb ik nog niet zelf getest).
Ziet er goed uit, maar ik ben een beetje huiverig voor dat soort dingen. Aan een voor mij onbekende partij zulke gevoelige informatie te verstrekken, zoals de username en password van je cPanel, doe ik liever niet.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Wed Jan 04, 2006 11:38 am
by pe7er
en bij handmatige installatie (van originele bestand van joomla.org) houdt je alle zaken in eigen hand... (de juiste versie etc).

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 8:56 am
by Camtasia
Ik gebruik WS_FTP Professional om te uploaden. Ze beweren de snelste te zijn ;D

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 10:20 am
by sc00zy
Camtasia wrote: Ik gebruik WS_FTP Professional om te uploaden. Ze beweren de snelste te zijn ;D
Joh dat is toch voor het grootste deel afhankelijk van je internetverbinding en de server waar je naar upload...

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 1:52 pm
by Camtasia
sc00zy wrote:
Camtasia wrote: Ik gebruik WS_FTP Professional om te uploaden. Ze beweren de snelste te zijn ;D
Joh dat is toch voor het grootste deel afhankelijk van je internetverbinding en de server waar je naar upload...
Ja maar op hun site staat 'the fastest upload-application ever'  ;)

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 3:30 pm
by sc00zy
Ach met de snelheden van tegenwoordig zal je dat vast niet merken. Maar hun marketing strategie is zeker gelukt want jij gelooft ze op hun woord ;)

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 4:03 pm
by Camtasia
sc00zy wrote: Ach met de snelheden van tegenwoordig zal je dat vast niet merken. Maar hun marketing strategie is zeker gelukt want jij gelooft ze op hun woord ;)

nou :P dat valt wel mee hoor.
maar ik merk toch echt verschil met filezilla :laugh:

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 5:03 pm
by sc00zy
Ach Filezilla gaat me ook snel genoeg hoor. Over wat voor snelheden hebben we het? Hoeveel verschil?

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 9:46 pm
by pe7er
sc00zy wrote:Ach Filezilla gaat me ook snel genoeg hoor. Over wat voor snelheden hebben we het? Hoeveel verschil?
En welke prijs heb je er voor over om dat commerciele WS_FTP Professional pakket te kopen?

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 11:25 pm
by sc00zy
WS_FTP Professional w/Service Agreement  $89.95
WS_FTP Professional (no support) $54.95
2 licenses - WS_FTP Professional w/Service Agreements $149.95
2 licenses - WS_FTP Professional (no support) $99.95
Upgrade from older versions of WS_FTP Professional (no support) $29.95
Upgrade from WS_FTP Home (no support) $29.95
WS_Ping ProPack & WS_FTP Professional bundle (no support) $79.95
Dat is het mij in ieder geval niet waard. Zelf ben ik zeer tevreden met Filezilla. In het verleden heb ik nog wel eens WS FTP gebruikt, maar ik of ik nou kan zeggen dat ik er tevreden mee was... nee. Dit was overigens niet de Pro versie.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 11:37 pm
by pe7er
Ik ben ook zeer tevreden met FileZilla, vind het handiger mbt de CHMOD functie (in vergelijking tot de oude WS_FTP die toen nog gratis was voor prive/non profit gebruik).
Ik hoor trouwens ook positieve reacties over SmartFTP, maar die ken ik nog niet...

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Sat Jan 06, 2007 11:50 pm
by sc00zy
Ik heb SmartFTP wel eens geprobeerd, maar vind die qua interface en gebruik niet lekker werken.

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Tue Jan 09, 2007 10:54 pm
by jeen
Bijzonder dat een post met Mambo in het onderwerp verreweg de meeste views oplevert.... (sorry, beetje off topic in dit geval)

Re: kan geen mambo uploaden

Posted: Wed Jan 10, 2007 8:57 am
by pe7er
jeen wrote:Bijzonder dat een post met Mambo in het onderwerp verreweg de meeste views oplevert.... (sorry, beetje off topic in dit geval)
:D
Dat heeft minder met Mambo te maken dan met:
  • de leeftijd van het artikel (geplaatst op August 21, 2005)
  • het artikel is een "sticky", staat bovenaan in het board en zal daarmee meer aandacht krijgen