FPA self deletes on running Topic is solved

This Forum board is about discussions about the FPA tool.

Moderator: General Support Moderators

Post Reply
stuffdone
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 555
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:06 pm
Location: NE Florida
Contact:

FPA self deletes on running

Post by stuffdone » Tue Jan 05, 2021 4:37 pm

I am dealing with some issues and to help, other ppl here want me to post output from FPA

Problem is when I try the FPA keeps telling me it is self-deleting due to the time it has been on the server. ( Have no clue what that means. Am I required to leave it for a set period of time?

The quick start guide just say to upload the script, then run from browser but all I get is that message and the script vanishes.
FPA_Error.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by toivo on Tue Jan 05, 2021 5:13 pm, edited 1 time in total.
Reason: mod note: moved from 3.x Security
--- http://www.Stuffdone.com ---
Wow. Doing web sites for over 25 years now. I will be 75 in March. That's 1/3 of my entire life :)

frostmakk
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 199
Joined: Sun Dec 28, 2014 9:30 am
Location: Stavanger, Norway

Re: FPA self deletes on running

Post by frostmakk » Tue Jan 05, 2021 5:09 pm

This has been discussed before, don't remember the post.
As a work around comment out line 97 define ( '_FPA_SELF_DESTRUCT', TRUE);

Edit:
Found it. viewtopic.php?f=806&t=982234
Last edited by frostmakk on Tue Jan 05, 2021 5:13 pm, edited 1 time in total.

gws
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4256
Joined: Tue Aug 23, 2005 1:56 pm
Location: South coast, UK
Contact:

Re: FPA self deletes on running

Post by gws » Tue Jan 05, 2021 5:13 pm


stuffdone
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 555
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:06 pm
Location: NE Florida
Contact:

Re: FPA self deletes on running

Post by stuffdone » Tue Jan 05, 2021 5:28 pm

Comment out line 97 solved the problem.

I get the idea behind self destruct but it has a time warning in the script when it runs anyway.
While I agree it is not a "bug" the lack of information about that problem being absent from documentation is a "bug" in terms of instructions.

Better solution to avoid the date/time stamp issue would be:

1) Provide the work around as part of the documentation.
2) Design script so that once you export a report is self destructs in x seconds.
--- http://www.Stuffdone.com ---
Wow. Doing web sites for over 25 years now. I will be 75 in March. That's 1/3 of my entire life :)

User avatar
sozzled
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10163
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia

Re: FPA self deletes on running

Post by sozzled » Tue Jan 05, 2021 6:51 pm

stuffdone wrote:
Tue Jan 05, 2021 5:28 pm
Better solution to avoid the date/time stamp issue would be:

1) Provide the work around as part of the documentation.
2) Design script so that once you export a report is self destructs in x seconds.
The problem is caused by using a file transfer method (e.g. Win SCP) that preserves the original date modified value when you copy files from your PC to your file server (as discussed in viewtopic.php?f=806&t=982234#p3615105). Some file transfer methods are better than others. It's not necessary to modify the FPA source code.

Your request to provide a "work around" as part of the documentation is worth taking on board and I will write to the FPA development team to request that the documentation is modified. Thanks.
“If you think I’m wrong then say, ‘I think you’re wrong.’ If you say ‘You’re wrong!’, how do you know?” :)

User avatar
sozzled
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 10163
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia

Re: FPA self deletes on running

Post by sozzled » Tue Jan 05, 2021 10:28 pm

Documentation updated.
“If you think I’m wrong then say, ‘I think you’re wrong.’ If you say ‘You’re wrong!’, how do you know?” :)

stuffdone
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 555
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:06 pm
Location: NE Florida
Contact:

Re: FPA self deletes on running

Post by stuffdone » Wed Jan 06, 2021 3:45 pm

sozzled wrote:
Tue Jan 05, 2021 10:28 pm
Documentation updated.
NICE !
--- http://www.Stuffdone.com ---
Wow. Doing web sites for over 25 years now. I will be 75 in March. That's 1/3 of my entire life :)


Post Reply

Return to “Forum Post Assistant (FPA)”