Smart search working incorrect Topic is solved

General questions relating to Joomla! 4.x.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
Windows Defender SmartScreen Issues <-- please read this if using Windows 10
Post Reply
zeus07
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Fri Feb 05, 2016 12:25 am

Smart search working incorrect

Post by zeus07 » Fri Aug 12, 2022 4:26 pm

Hi, guys!
I'm use Joomla 4.1.5. I updated from the Joomla 3.10.10.
And I see one interesting issue with my smart search. I made indexing in Smart search, but it doesn't search some words, especially new articles.

It's really strange.
This is link on my website: https://olores.org/en/
if you will try to find word "NSF" for example, you can't find it, but this is latest article.

How to fix it? Help please.
P.S. I'm using Falang for my website
Last edited by toivo on Fri Aug 12, 2022 9:52 pm, edited 1 time in total.
Reason: mod note: moved from 4.x Extensions

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 14973
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Sydney, Australia

Re: Smart search working incorrect

Post by toivo » Sat Aug 13, 2022 4:34 am

Search for 'NSF' finds an article from 3 August. Did you re-index manually after this topic was created?
Toivo Talikka, Global Moderator

zeus07
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Fri Feb 05, 2016 12:25 am

Re: Smart search working incorrect

Post by zeus07 » Sat Aug 13, 2022 9:15 am

After first indexing I saw this message:
smart-search.png
And I disabled plugin Smart Search - Content. My content was indexed with Falang plugin, but I think not all content.
Yesterday, after created topic I tried to enable plugin again. And all content was indexed.
After this Smart search started work correctly, I think.

What do you think about it?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 14973
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Sydney, Australia

Re: Smart search working incorrect

Post by toivo » Sat Aug 13, 2022 9:28 pm

I do not use Falang, but it sounds like the original issue is now under control.
Toivo Talikka, Global Moderator

zeus07
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Fri Feb 05, 2016 12:25 am

Re: Smart search working incorrect

Post by zeus07 » Sun Aug 14, 2022 8:48 pm

Yes, I think now it work correctly.

Thanks for help :)


Post Reply

Return to “General Questions/New to Joomla! 4.x”