500 error after fresh install of Joomla 4.1.4

Need help installing Joomla! 4.x? For all Joomla! 4.x installation issues please use this forum.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Windows Defender SmartScreen Issues <-- please read this if using Windows 10
Post Reply
annette22
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Jun 15, 2022 2:35 pm

500 error after fresh install of Joomla 4.1.4

Post by annette22 » Wed Jun 15, 2022 2:50 pm

Hello,
Just installed a brand new Joomla 4.1.4.
DB : Mysql 5.6
Php 8.1

Installed went well, but trying to access the administrator or frontpage lead to Error 500 message.
So I followed the instructions and activated maximum debug.
Here is what I get :
Une erreur est survenue
0 Class "Joomla\Plugin\System\Debug\Storage\FileStorage" not found

Call stack
# Function Location
1 () JROOT/plugins/system/debug/debug.php:196
2 PlgSystemDebug->__construct() JROOT/libraries/src/Extension/ExtensionManagerTrait.php:242
3 Joomla\CMS\Application\CMSApplication->loadPluginFromFilesystem() JROOT/libraries/src/Extension/ExtensionManagerTrait.php:160
4 Joomla\CMS\Application\CMSApplication->loadExtension() JROOT/libraries/src/Extension/ExtensionManagerTrait.php:94
5 Joomla\CMS\Application\CMSApplication->bootPlugin() JROOT/libraries/src/Plugin/PluginHelper.php:236
6 Joomla\CMS\Plugin\PluginHelper::import() JROOT/libraries/src/Plugin/PluginHelper.php:194
7 Joomla\CMS\Plugin\PluginHelper::importPlugin() JROOT/libraries/src/Application/CMSApplication.php:742
8 Joomla\CMS\Application\CMSApplication->initialiseApp() JROOT/libraries/src/Application/AdministratorApplication.php:354
9 Joomla\CMS\Application\AdministratorApplication->initialiseApp() JROOT/libraries/src/Application/AdministratorApplication.php:165
10 Joomla\CMS\Application\AdministratorApplication->doExecute() JROOT/libraries/src/Application/CMSApplication.php:278
11 Joomla\CMS\Application\CMSApplication->execute() JROOT/administrator/includes/app.php:63
12 require_once() JROOT/administrator/index.php:32
Can you help ? I have no idea of what to do next.
Thanks
Annette

User avatar
ceford
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 969
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:38 pm
Location: Edinburgh, Scotland
Contact:

Re: 500 error after fresh install of Joomla 4.1.4

Post by ceford » Wed Jun 15, 2022 7:03 pm

Open administrator/cache/autoload_psr4.php with a text editor. Does it contain this line:

Code: Select all

	'Joomla\\Plugin\\System\\Debug\\' => [JPATH_PLUGINS . '/system/debug/src'],
If not, delete this file - Joomla should recreate it on your next page load.

If that does not work, run the Forum Post Assistant and post the results here.


Post Reply

Return to “Installation Joomla! 4.x”