Redirection Issue at login to administrator

Need help with the Administration of your Joomla! 4.x site? This is the spot for you.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Windows Defender SmartScreen Issues <-- please read this if using Windows 10
Post Reply
northbra
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Thu Apr 16, 2015 4:52 pm

Redirection Issue at login to administrator

Post by northbra » Tue Feb 27, 2024 3:57 pm

If I login using Chrome, all is fine, but if i use MS Edge, the login page give this message: http://www.northbradley.org.ukhttp/admi ... /index.php.
What is causing the http to be inserted ?

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 17427
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Sydney, Australia

Re: Redirection Issue at login to administrator

Post by toivo » Wed Feb 28, 2024 4:57 am

Have you tried to access http://www.northbradley.org.uk/administrator/ from a different device? I could not see any difference in MS Edge, compared to Chrome.

BTW, the option Debug System should be turned off in the Global Configuration.
Toivo Talikka, Global Moderator

northbra
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Thu Apr 16, 2015 4:52 pm

Re: Redirection Issue at login to administrator

Post by northbra » Wed Feb 28, 2024 6:11 pm

Yes was fine on another device, but today, all ok on Chrome. Thank you

eric_shane
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Mar 07, 2024 11:28 am

Re: Redirection Issue at login to administrator

Post by eric_shane » Thu Mar 07, 2024 11:32 am

It seems like there's a problem with how MS Edge is handling the login page URL, adding "http://" before it. Try clearing your browser's cache and cookies, disabling any extensions, and ensuring Edge is updated. If it persists, consider using a different browser temporarily and contacting the website's support team for help.

User avatar
AMurray
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9716
Joined: Sat Feb 13, 2010 7:35 am
Location: Australia

Re: Redirection Issue at login to administrator

Post by AMurray » Thu Mar 07, 2024 11:35 pm

There's a possibly related (or not) issue: your site is not secure by SSL.

I'm surprised either Edge or Chrome let the site load while the site is not accessible via SSL / https: (I thought that was going to be an imposed thing by Chrome (to only serve HTTPS sites) but perhaps it is still a browser option?).
Last edited by AMurray on Thu Mar 07, 2024 11:35 pm, edited 1 time in total.
Reason: typo correction
Regards - A Murray
General Support Moderator


Post Reply

Return to “Administration Joomla! 4.x”