After moving from subfolder to root I get HTTP 500 erorr Topic is solved

General questions relating to Joomla! 4.x.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
Windows Defender SmartScreen Issues <-- please read this if using Windows 10
Post Reply
zorro128
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 198
Joined: Tue Sep 27, 2005 7:27 am
Contact:

After moving from subfolder to root I get HTTP 500 erorr

Post by zorro128 » Wed Jan 25, 2023 3:01 am

I have moved Joomla 4 site from a subfolder to a root. Same server. And now I am getting HTTP 500 ERROR when opening an article.

I can log to administration, but I can not modify articles or add new one.

Also when debugging in frontend I get this message:

Error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by toivo on Wed Jan 25, 2023 5:00 am, edited 1 time in total.
Reason: mod note: moved from 4.x Migrating and Upgrading

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15434
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Sydney, Australia

Re: After moving from subfolder to root I get HTTP 500 erorr

Post by toivo » Wed Jan 25, 2023 3:51 am

Joomla 4 needs more than 32M memory to run. Get your host to increase it to 128M minimum, or check if your cPanel has an option to change it yourself.
Toivo Talikka, Global Moderator

zorro128
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 198
Joined: Tue Sep 27, 2005 7:27 am
Contact:

Re: After moving from subfolder to root I get HTTP 500 erorr

Post by zorro128 » Wed Jan 25, 2023 3:54 am

Thank you very much for your help. It works now.

I just wonder. On subdomain/subfolder memory limit was 32MB and it worked ok

User avatar
toivo
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15434
Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Location: Sydney, Australia

Re: After moving from subfolder to root I get HTTP 500 erorr

Post by toivo » Wed Jan 25, 2023 4:04 am

Thank you for the update. It sounds strange if one site produces errors and both websites are hosted in the same server. However, the Debug option may use more memory than the normal operation of the site.
Toivo Talikka, Global Moderator

zorro128
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 198
Joined: Tue Sep 27, 2005 7:27 am
Contact:

Re: After moving from subfolder to root I get HTTP 500 erorr

Post by zorro128 » Wed Jan 25, 2023 4:19 am

None of them were in debug mode. Never mind. It works.

Thank you once again for your help. I am runing news site so it was rather urgent to solve this issue.


Post Reply

Return to “General Questions/New to Joomla! 4.x”