Cassiopeia: Menu Assigment (Bug ?) Topic is solved

Everything to do with Joomla! 4.x templates and templating.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Windows Defender SmartScreen Issues <-- please read this if using Windows 10.
Post Reply
RicJoom
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Wed Feb 02, 2022 7:34 am

Cassiopeia: Menu Assigment (Bug ?)

Post by RicJoom » Fri Aug 12, 2022 7:26 am

Installed the latest Joomla 4.x version.
Under Site Template Styles: Cassiopedia - Default under 'advanced' created a logo.
This logo should appear only on every page except the 'Home' page.

Even when I select only one item under Menu Assignment the logo is always visible while it shouldn't.
Is it possible to center the logo?

Thanks for a solution.
Warm regards,
Richard

SharkyKZ
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2345
Joined: Fri Jul 05, 2013 10:35 am
Location: Parts Unknown

Re: Cassiopeia: Menu Assigment (Bug ?)

Post by SharkyKZ » Fri Aug 12, 2022 7:42 am

This is bad UI of template assignment. You have only one template style so it's applied to all menu items, regardless of selection. You need to create another style first for assignments to work.

RicJoom
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Wed Feb 02, 2022 7:34 am

Re: Cassiopeia: Menu Assigment (Bug ?)

Post by RicJoom » Sat Aug 13, 2022 6:32 am

Oke, I understand but Cassiopeia is new for me... I conssult the [youtube] courses...

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 29303
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Romerike, Norway

Re: Cassiopeia: Menu Assigment (Bug ?)

Post by Per Yngve Berg » Sat Aug 13, 2022 8:56 am

Select "Cassiopeia Default", then make a copy of the style. Then you can change the options in the copy and assign it to Menu items that will be different from the default.

RicJoom
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Wed Feb 02, 2022 7:34 am

Re: Cassiopeia: Menu Assigment (Bug ?)

Post by RicJoom » Sun Aug 14, 2022 11:44 am

I was thinking the same way Per, but this is all so new for me!
But I'll learn... and ProtoStar wasn't so bad :--)
Thanks for your help Per... I'll certainly come back to you !
Richard

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 29303
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Romerike, Norway

Re: Cassiopeia: Menu Assigment (Bug ?)

Post by Per Yngve Berg » Sun Aug 14, 2022 12:07 pm

It works exactly the same way in J3 with Protostar.

RicJoom
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Wed Feb 02, 2022 7:34 am

Re: Cassiopeia: Menu Assigment (Bug ?)

Post by RicJoom » Tue Aug 16, 2022 5:29 am

The creation of a second style for the template solved the question. Thank you again for your detailed solution.
However... i do miss some important features in Cassiopeia... (I think)...


Post Reply

Return to “Templates for Joomla! 4.x”