JCE Utilities => Lightbox

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
User avatar
Wago
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 291
Joined: Mon Sep 05, 2005 6:17 pm
Location: Netherlands
Contact:

JCE Utilities => Lightbox

Post by Wago » Thu Mar 29, 2007 7:07 pm

Op een site gebruik ik Lightbox en dat werkt prima. Images die via {mosimage} worden toegevoegd worden automatisch geresized en bij klikken verschijnt de imageop in groot formaat.
Op m'n eigen site heb ik dit nog niet, dus vol goede moed de zaak geinstalleerd en de benodigde code in de head-sectie van de template gezet. Helaas werkt het niet en word daarnaast de bovenzijde van de template verkeerd weergegeven.

Bij het speurwerk kwam ik de Utilities Mambot van JCE tegen. JCE staat al geinstalleerd en dus ben ik ermee aan de slag gegaan, nadat de Mambot is geupt en geactiveerd. Ik kom er echter niet uit. Het lezen van de handleiding brengt voor mij ook geen licht in de duisteris. Wie kan me uitleggen hoe ik simpel een image toevoeg die vervolgens gaat werken zoals omschreven in de bovenste alinea? Of is er een betere Mambot/Component?

Alvast bedankt voor de tipt.

Groet,

Wago
http://www.wagoweb.nl | Wagoweb Internetdiensten - Keep it simple!

User avatar
renem
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2465
Joined: Tue Aug 23, 2005 11:04 am

Re: JCE Utilities => Lightbox

Post by renem » Thu Mar 29, 2007 9:28 pm

Omdat je schijnbaar niet eerder met JCE werkte eerste dit>

Krijg je wel een popup voor elkaar met de editor?

Dit is nl een vereiste lightbox is alleen een aanvulling op de popups met JCE
"Het mooie aan standaards is dat er zoveel zijn om tussen te kiezen.." 
Layoutproblemen Zie>> http://forum.joomla.org/index.php/topic,17708.0.html

User avatar
Wago
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 291
Joined: Mon Sep 05, 2005 6:17 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: JCE Utilities => Lightbox

Post by Wago » Sun Apr 01, 2007 5:43 pm

Ik werk al wel langere tijd met JCE, maar moet bekennen dat ik me nog nooit genoodzaakt voelde om een popup te maken. Zojuist geprobeerd, maar ook daar kom ik niet uit.
Ik heb begrepen dat er eerst een image toegevoegd moet worden en vervolgens selecteren en de eigenschappen wijzigen. Maar hoe en wat?
http://www.wagoweb.nl | Wagoweb Internetdiensten - Keep it simple!

User avatar
renem
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2465
Joined: Tue Aug 23, 2005 11:04 am

Re: JCE Utilities => Lightbox

Post by renem » Tue Apr 03, 2007 10:55 am

Je moet eerst adv imagemenager installeren.

Als je dan een nieuwe afbeeldin gupload krijg je direct al de mogelijkheid om een thumb en een normale afbeelding in 1 keer toe te voegen.

Als je de afbeelding hebt ge upload ga je naar het tabblad Popup vink je aan en je kiest uit de afbeeldingen de afbeelding die je wilt gebruiken voor de popup dan gaat alles verder vanzelf.
"Het mooie aan standaards is dat er zoveel zijn om tussen te kiezen.." 
Layoutproblemen Zie>> http://forum.joomla.org/index.php/topic,17708.0.html

User avatar
Wago
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 291
Joined: Mon Sep 05, 2005 6:17 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: JCE Utilities => Lightbox

Post by Wago » Mon Apr 16, 2007 8:56 pm

Ik raak ff het spoor bijster.
Je bedoeld Advanced Image Manager?

Bij de plug-ins zie ik staan 'Image Manager', maar er staat bij dat die reeds opgenomen is in de Editor Mambot 1.1.0. Die laatste is geinstalleerd (beta 2). Van de Utilities Mambot is 1.1.7 geinstalleerd. MIs ik dan nog iets?
http://www.wagoweb.nl | Wagoweb Internetdiensten - Keep it simple!

User avatar
renem
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2465
Joined: Tue Aug 23, 2005 11:04 am

Re: JCE Utilities => Lightbox

Post by renem » Tue Apr 17, 2007 7:26 am

Denk er goed aan dat er twee versies zijn van JCE.


>>1.04 (hiervoor is Advanced Image Manager beschikbaar)
>>1.1 (hiervoor moet je betalen voor Advanced Image Manager)

Je moet er dus aan denken dat de versies van je editor bij elkaar horen.
"Het mooie aan standaards is dat er zoveel zijn om tussen te kiezen.." 
Layoutproblemen Zie>> http://forum.joomla.org/index.php/topic,17708.0.html


Locked

Return to “Mambots 1.0.x”