2 vragen voor de JCE editor

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
User avatar
GAUDI
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 265
Joined: Tue Nov 01, 2005 11:21 am
Location: Belgium

2 vragen voor de JCE editor

Post by GAUDI » Tue Apr 03, 2007 8:20 am

hallo,

in JCE editor wordt als achtergrond voor de introtext en maintext, de achtergrond van de template gebruikt. is het mogelijk deze achtergrond in de editor weg te laten zonder dat hij in de template verdwijnt ?
ik heb een screenshot gemaakt van hoe het er nu bij mij uitziet http://www.primastyle.com/test/bg-introtekst.html

2e vraag
in de Image Manager 1.0.4 zijn bij mij geen previews zichtbaar van de images. in plaats hiervan zie ik voor elke image een paars vlak
met tekst 'phpThumb() v.1.7.0-200602150817 image taken from localhost:85'
ik heb hier ook een screenshot van, gemaakt http://www.primastyle.com/test/image-manager-104.html

bedankt alvast voor jullie hulp
Gaudi

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: 2 vragen voor de JCE editor

Post by sc00zy » Tue Apr 03, 2007 8:23 am

Neem de volgende code op in je templates CSS:

Code: Select all

.mceContentBody {
  text-align: left;
  background: #fff none;
  font: normal 11px Arial,Helvetica,sans-serif;
  }
Ik denk dat de server een module mist voor het maken van die thumbnails.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: 2 vragen voor de JCE editor

Post by sc00zy » Tue Apr 03, 2007 8:24 am

Mod: Verplaatst van Componenten naar Mambots forum.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

User avatar
GAUDI
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 265
Joined: Tue Nov 01, 2005 11:21 am
Location: Belgium

Re: 2 vragen voor de JCE editor

Post by GAUDI » Tue Apr 03, 2007 8:36 am

bedankt voor de snelle reactie!!!

dat stukje css code werkt prima ... probleem 1 is opgelost

is dat een Joomla module ?
de site staat nog lokaal in MyJSAS in ontwikkeling

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: 2 vragen voor de JCE editor

Post by sc00zy » Tue Apr 03, 2007 8:38 am

Nee een module voor op je server. Ik denk dat het wel is opgelost wanneer je live gaat.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

User avatar
renem
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2465
Joined: Tue Aug 23, 2005 11:04 am

Re: 2 vragen voor de JCE editor

Post by renem » Tue Apr 03, 2007 9:38 am

Inderdaad deze ervaring met lokaal en op de server heb ik ook al eens gehad.

Mocht het op de server alsnog niet lukken dan vind je op het JCE forum ook nog een oplossing voor dit probleem.
"Het mooie aan standaards is dat er zoveel zijn om tussen te kiezen.." 
Layoutproblemen Zie>> http://forum.joomla.org/index.php/topic,17708.0.html

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: 2 vragen voor de JCE editor

Post by sc00zy » Tue Apr 03, 2007 9:54 am

renem wrote: Mocht het op de server alsnog niet lukken dan vind je op het JCE forum ook nog een oplossing voor dit probleem.
Ik heb dit ook al eens gehad bij een klant op een live server en heb het toen ook kunnen oplossen. Ik weet alleen niet meer hoe ;)
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

User avatar
TvB
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 376
Joined: Tue Aug 23, 2005 5:27 pm
Location: Roden

Re: 2 vragen voor de JCE editor

Post by TvB » Tue Apr 03, 2007 9:57 am

Bij mij hielp onderstaande oplossing (met alsnog dank aan Renem); maar dat was wel op een live-site met een iets andere foutmelding, zij het wel in zo'n paars vlakje:

In manager.class.php in mambots/editors/jce/jscripts/tiny_mce/plugins/imgmanager/classes, on line 164 or so, in the resize function, add this :
Code:

$phpThumb->config_document_root = $mosConfig_absolute_path;


above this line :
Code:


$phpThumb->config_temp_directory = $mosConfig_absolute_path . "/media/jce_im_temp/";


I thought that maybe setting the document root to the Joomla abosolute path before performing the resize function (hopefully overriding the default phpthumb config) might do the trick.

Ryan.
Last edited by TvB on Tue Apr 03, 2007 10:05 am, edited 1 time in total.

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: 2 vragen voor de JCE editor

Post by sc00zy » Tue Apr 03, 2007 11:21 am

TvB wrote: ...
Komt me bekend voor. Volgens mij was dat inderdaad de oplossing.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau


Locked

Return to “Mambots 1.0.x”