php in static content?

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
DuJam
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 178
Joined: Sun Jun 25, 2006 11:20 am
Location: Limburg, Belgium
Contact:

php in static content?

Post by DuJam » Sat Apr 14, 2007 12:41 pm

Een goede (en warme) dag.  :)

Kan ik in een static content item 'iets' met php doen?

Ik wil namelijk in een static content item naast gewone tekst ook wat gegevens plaatsen die uit een tabel uit de MySQL database komen.

Ik probeerde dit script (door het in de sourcecode van het item te plaatsen):

Code: Select all

<?php
// Verbinding maken, een database selecteren
$link = mysql_connect("hostname", "login", "password")
or die("no connection");
print "connection ok";
mysql_select_db("database")
or die("no database");


$query = "SELECT field1, field2, field3 FROM jos_table" or die("wrong query");
$result = mysql_query($query);
while($show = mysql_fetch_object($result)){
    echo '
    <table>
    <tr>
        <td>'.$show->field1.'</td>
        <td>'.$show->field2.'</td>
        <td>'.$show->field3.'</td>
    </tr>    
    </table>
    ';
};


// Resultaat-set vrij maken
mysql_free_result($result);

// Verbinding afsluiten
mysql_close($link);
?>
Maar dat werkt niet, op de pagina wordt een deel van het script zelf geplaatst...

Dus vroeg ik me af of dit sowieso wel kan.

Tnx!

DuJam
Last edited by DuJam on Sun Apr 15, 2007 6:54 am, edited 1 time in total.
http://www.dutchjamaica.com - A Dutch View on Jamaica

walb
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 824
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:46 am

Re: php in static content?

Post by walb » Sat Apr 14, 2007 1:32 pm

Ja dat kan. Je hebt daar een mambot voor nodig, die je samen met voorbeelden in deze draad kunt vinden
http://forum.mamboserver.com/showthread ... ight=klphp

Werkt ook met joomla

DuJam
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 178
Joined: Sun Jun 25, 2006 11:20 am
Location: Limburg, Belgium
Contact:

Re: php in static content?

Post by DuJam » Sun Apr 15, 2007 6:53 am

Walb,

Werkt super!  8)

Tnx voor de tip!
http://www.dutchjamaica.com - A Dutch View on Jamaica

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: php in static content?

Post by sc00zy » Sun Apr 15, 2007 8:24 am

Mod: Verplaatst van Algemene vragen naar Mambots forum.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

User avatar
vancanneyt
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1098
Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Location: Buiten de wereld
Contact:

Re: php in static content?

Post by vancanneyt » Tue Apr 17, 2007 10:22 am

je kan het ook gewoon in een component gieten, meer vrijheden in...
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: php in static content?

Post by dam-man » Wed Apr 18, 2007 1:22 pm

Ik zou er ook een component van maken als je al zo ver bent..
Dus je hebt een beetje verstand van PHP dan kan je dat beter doen, heb jke idd meer vrijheid indien je wilt uitbreiden oid
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
vancanneyt
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1098
Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Location: Buiten de wereld
Contact:

Re: php in static content?

Post by vancanneyt » Wed Apr 18, 2007 4:11 pm

de urls zien er dan ook wat beter uit als je eigen component hebt ;) index.php?option=com_mijndingetje&Itemid=2
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: php in static content?

Post by dam-man » Wed Apr 18, 2007 4:34 pm

ja das ook waar.. daarom doe ik het ook.

heb nu straks bijna 2 componenten klaar.
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

walb
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 824
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:46 am

Re: php in static content?

Post by walb » Wed Apr 18, 2007 5:09 pm

Ik zal ook nog maar even wat olie op het vuurtje smijten.
Het schrijven van een component is echt eenfluitje van een cent met wat PHP kennis en geeft je de volledige beschikbaarheid van de J! functionaliteit ;)
Er zijn goede tutorials op dit gebied

KL_PHP is edn leuke tussenoplossing, maar de layout controle vind ik wat kreupel :)

PS. Die URL is met opensef of J!1.5 veel fraaier te maken :pop

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: php in static content?

Post by dam-man » Wed Apr 18, 2007 6:00 pm

dan maar een linkje naar wat hulp:

http://help.joomla.org/content/category/12/108/212/ & http://forum.joomla.org/index.php/topic,63383.0.html

Hier heb ik het licht op gedaan  :pop

Met opensef wordt het al mooi, ik moet mijn nog gaan verdiepen in 1.5
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
vancanneyt
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1098
Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Location: Buiten de wereld
Contact:

Re: php in static content?

Post by vancanneyt » Wed Apr 18, 2007 7:28 pm

in 1.5 zie mn topic erover op het 1.5 gedeelte ;) lekkere urls daar :D
al is dat zonder sef in 1.5 niet zooo mooi :p
index.php?view=article&id=1://Welkom-bij-Joomla?Itemid=1&option=com_content

Hier inmiddels al 5 zelf gemaakte componenten, het ene al wat groter dan de ander maar het bied alvast pak meer meerwaarde aan de site.
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: php in static content?

Post by dam-man » Wed Apr 18, 2007 8:14 pm

k heb alleen nog problemen met de Back-End, die ik echt nodig ben
Daar zit heel veel code achter... :-\
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
vancanneyt
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1098
Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Location: Buiten de wereld
Contact:

Re: php in static content?

Post by vancanneyt » Wed Apr 18, 2007 8:59 pm

ja backend is wat ingewikkelder maar ik ontwikkel enkel zaken die de bezoekers zien, admin extensies doe ik dan ook niet
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: php in static content?

Post by dam-man » Thu Apr 19, 2007 5:55 am

Ik heb bij dit component echt een backend nodig, ben dus druk aan het ploeteren  :o
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards


Locked

Return to “Mambots 1.0.x”