Page 1 of 1

php in static content?

Posted: Sat Apr 14, 2007 12:41 pm
by DuJam
Een goede (en warme) dag.  :)

Kan ik in een static content item 'iets' met php doen?

Ik wil namelijk in een static content item naast gewone tekst ook wat gegevens plaatsen die uit een tabel uit de MySQL database komen.

Ik probeerde dit script (door het in de sourcecode van het item te plaatsen):

Code: Select all

<?php
// Verbinding maken, een database selecteren
$link = mysql_connect("hostname", "login", "password")
or die("no connection");
print "connection ok";
mysql_select_db("database")
or die("no database");


$query = "SELECT field1, field2, field3 FROM jos_table" or die("wrong query");
$result = mysql_query($query);
while($show = mysql_fetch_object($result)){
    echo '
    <table>
    <tr>
        <td>'.$show->field1.'</td>
        <td>'.$show->field2.'</td>
        <td>'.$show->field3.'</td>
    </tr>    
    </table>
    ';
};


// Resultaat-set vrij maken
mysql_free_result($result);

// Verbinding afsluiten
mysql_close($link);
?>
Maar dat werkt niet, op de pagina wordt een deel van het script zelf geplaatst...

Dus vroeg ik me af of dit sowieso wel kan.

Tnx!

DuJam

Re: php in static content?

Posted: Sat Apr 14, 2007 1:32 pm
by walb
Ja dat kan. Je hebt daar een mambot voor nodig, die je samen met voorbeelden in deze draad kunt vinden
http://forum.mamboserver.com/showthread ... ight=klphp

Werkt ook met joomla

Re: php in static content?

Posted: Sun Apr 15, 2007 6:53 am
by DuJam
Walb,

Werkt super!  8)

Tnx voor de tip!

Re: php in static content?

Posted: Sun Apr 15, 2007 8:24 am
by sc00zy
Mod: Verplaatst van Algemene vragen naar Mambots forum.

Re: php in static content?

Posted: Tue Apr 17, 2007 10:22 am
by vancanneyt
je kan het ook gewoon in een component gieten, meer vrijheden in...

Re: php in static content?

Posted: Wed Apr 18, 2007 1:22 pm
by dam-man
Ik zou er ook een component van maken als je al zo ver bent..
Dus je hebt een beetje verstand van PHP dan kan je dat beter doen, heb jke idd meer vrijheid indien je wilt uitbreiden oid

Re: php in static content?

Posted: Wed Apr 18, 2007 4:11 pm
by vancanneyt
de urls zien er dan ook wat beter uit als je eigen component hebt ;) index.php?option=com_mijndingetje&Itemid=2

Re: php in static content?

Posted: Wed Apr 18, 2007 4:34 pm
by dam-man
ja das ook waar.. daarom doe ik het ook.

heb nu straks bijna 2 componenten klaar.

Re: php in static content?

Posted: Wed Apr 18, 2007 5:09 pm
by walb
Ik zal ook nog maar even wat olie op het vuurtje smijten.
Het schrijven van een component is echt eenfluitje van een cent met wat PHP kennis en geeft je de volledige beschikbaarheid van de J! functionaliteit ;)
Er zijn goede tutorials op dit gebied

KL_PHP is edn leuke tussenoplossing, maar de layout controle vind ik wat kreupel :)

PS. Die URL is met opensef of J!1.5 veel fraaier te maken :pop

Re: php in static content?

Posted: Wed Apr 18, 2007 6:00 pm
by dam-man
dan maar een linkje naar wat hulp:

http://help.joomla.org/content/category/12/108/212/ & http://forum.joomla.org/index.php/topic,63383.0.html

Hier heb ik het licht op gedaan  :pop

Met opensef wordt het al mooi, ik moet mijn nog gaan verdiepen in 1.5

Re: php in static content?

Posted: Wed Apr 18, 2007 7:28 pm
by vancanneyt
in 1.5 zie mn topic erover op het 1.5 gedeelte ;) lekkere urls daar :D
al is dat zonder sef in 1.5 niet zooo mooi :p
index.php?view=article&id=1://Welkom-bij-Joomla?Itemid=1&option=com_content

Hier inmiddels al 5 zelf gemaakte componenten, het ene al wat groter dan de ander maar het bied alvast pak meer meerwaarde aan de site.

Re: php in static content?

Posted: Wed Apr 18, 2007 8:14 pm
by dam-man
k heb alleen nog problemen met de Back-End, die ik echt nodig ben
Daar zit heel veel code achter... :-\

Re: php in static content?

Posted: Wed Apr 18, 2007 8:59 pm
by vancanneyt
ja backend is wat ingewikkelder maar ik ontwikkel enkel zaken die de bezoekers zien, admin extensies doe ik dan ook niet

Re: php in static content?

Posted: Thu Apr 19, 2007 5:55 am
by dam-man
Ik heb bij dit component echt een backend nodig, ben dus druk aan het ploeteren  :o