Editors werken niet meer

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Editors werken niet meer

Post by dam-man » Wed Mar 19, 2008 5:46 pm

Ik heb nu op 2 van mijn sites het probleem in IE dat de editor helemaal niets meer weer geeft en fouten van javascript weergeeft. In FireFox werkt alles helemaal goed. Ik kan echter neit van mijn klanten verwachten dat ze overstappen op FF omdat ze CMS al eng vinden klinken.

Dus houd in dat in het 'schrijf vlak' helemaal niets meer staat.. Ik kan niet verklaren hoe het komt.
Wellicht heeft iemand van jullie dit al eens mee gemaakt? Ook de butons werken niet meer??

Robert
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21980
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Editors werken niet meer

Post by pe7er » Wed Mar 19, 2008 7:44 pm

Treedt de fout op aan op front-end of back-end?

De WYSIWYG editor werkt niet goed in de Back-end?
Hoe benader je de website?
http://www.yoursite.com/administrator of http://yoursite.com/administrator
Hoe staat $mosConfig_live_site ingesteld in configuration.php ? met of zonder www. ?
Zie (Engelstalig): http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=87198

De WYSIWYG editor werkt niet goed in de Front-end?
Bevat jouw template's index.php:
<?php if ( $my->id ) { initEditor(); } ?>
<?php mosShowHead(); ?>


Maak je gebruik van .htaccess ?
Kun je die even uitzetten (hernoem naar htaccess.txt) en nogmaals testen?

Welke 3rd party extensions gebruik je op de sites?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Editors werken niet meer

Post by dam-man » Wed Mar 19, 2008 9:11 pm

Toppie!

Betreft: Back-End
3rd Paries: 2 eigen gemaakte scripts en JCE (nieuwste versie)

Probleem getackled! Ze benaderen natuurlijk de site met www en ik had hem idd in de configuration.php zonder www gedefinieerd. Dus ze benaderen hem anders en dan werkt het idd niet. Ik bendader de site wel altijd zonder www en dus werkte het bij mij altijd wel. Daarom kon ik nooit zien dat het niet werkte, zij bellen en ik roepen dat het probleem er niet is :D Nou das dan mooi om te weten.

Bedankt Peter!
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: Editors werken niet meer

Post by sc00zy » Wed Mar 19, 2008 10:41 pm

Dit probleem komt me ook erg bekend voor. Laatst nog dezelfde problemen gehad. Gelukkig had ik snel genoeg zo'n helder moment als Peter ook had ;)
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Editors werken niet meer

Post by dam-man » Thu Mar 20, 2008 7:56 am

sc00zy wrote:Dit probleem komt me ook erg bekend voor. Laatst nog dezelfde problemen gehad. Gelukkig had ik snel genoeg zo'n helder moment als Peter ook had ;)
Ik heb zelfs 1 site helemaal opnieuw geinstalleerd, dar kreeg ik helemaal geen helder moment en ik kon hier op het forum niets over vinden... 1 volledige re-install, terwijl je het met 3 letters op kan lossen.. :'(
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21980
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Editors werken niet meer

Post by pe7er » Thu Mar 20, 2008 8:34 am

dam-man wrote:Ik heb zelfs 1 site helemaal opnieuw geinstalleerd, dar kreeg ik helemaal geen helder moment en ik kon hier op het forum niets over vinden... 1 volledige re-install, terwijl je het met 3 letters op kan lossen.. :'(
:(
Om te voorkomen dat de site verschillend benaderd wordt (met of zonder www.) kun je twee regels in je .htaccess opnemen die een website als example.com altijd omzet naar http://www.example.com:

Code: Select all

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^yoursite\.com [NC]
RewriteRule (.*) http://www.yoursite.com/$1 [R=301,L]
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7961
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Editors werken niet meer

Post by dam-man » Thu Mar 20, 2008 3:37 pm

Goeie tip!

Ik ga het proberen. bedankt Peter
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards


Locked

Return to “Mambots 1.0.x”