editor probleem bij administrator

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
sune
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 27
Joined: Wed Feb 22, 2006 2:17 pm

editor probleem bij administrator

Postby sune » Tue Aug 15, 2006 12:46 pm

Hoi Allemaal,

Ik loop tegen het volgende probleem aan. Mijn beide administrators krijgen zeer regelmatig dat ze een blanc scherm krijgen op het moment dat ze iets willen update qua tekst. Dit gebeurt zowel in het frontend als in het backend gedeelte?

Daarna gaan die paginas opslot, waarna ik als superadmin, alles weer open moet gooien.

Ik kan nergens ontdekken waar het kan liggen. terwijl ik daar geen enkel probleem mee heb!

Beide gebruiken standaard internet explorer. geen 7.0.

Ik hoor graag en alvst bedankt.

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21941
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: editor probleem bij administrator

Postby pe7er » Tue Aug 15, 2006 5:27 pm

Joomla 1.0.10?
Ze worden niet automatisch uitgelogd? (kunnen ze met de "back" knop van de browser terug en wel een ander artikel editten?)
Verschijnt er ergens een JavaScript error in de browser?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

sune
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 27
Joined: Wed Feb 22, 2006 2:17 pm

Re: editor probleem bij administrator

Postby sune » Tue Aug 15, 2006 6:54 pm

Ze kunnen inderdaad met de back knop terug, maar niet een ander artikel editten.
daarna komt er een slot op het artikel.
geen fout mledingen of iets dergelijks wordt er aangegeven.
vreemd he

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21941
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: editor probleem bij administrator

Postby pe7er » Tue Aug 15, 2006 9:48 pm

Het probleem treedt niet bij jouw als superadmin en op een andere PC op?

Heb je bepaalde modules geinstalleerd, of een bepaalde template?
Als het probleem weer eens optreedt: kun je de standaard rhuk solarflair template instellen, om te zien of het daar ook optreedt?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

sune
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 27
Joined: Wed Feb 22, 2006 2:17 pm

Re: editor probleem bij administrator

Postby sune » Wed Aug 16, 2006 12:48 pm

Ik heb template rhuk solarflair geprobeerd en daar deed zich hetzelfde probleem voor!
andere pc ook zelfde probleem.
component:
coom. builder
pony fotogallery
joomlaxplorer
site backup
punbo forum
mass mail

geen extra of nog andere modules apart buiten deze componenten om.
het vreemde blijf ik vinden dat ik geen enkele foutmelding krijg ook niet links onderin bij de browser.

User avatar
Masaia
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Oct 25, 2008 8:42 am
Contact:

Re: editor probleem bij administrator

Postby Masaia » Tue Oct 06, 2009 9:22 am

Dit lijkt me een eenvoudig probleem. "Ze" moeten gewoon niet via de back-knop van de browser terug.
Op het moment dat een administrator een artikel gaat bewerken wordt deze 'op slot' gezet in de database. Dit om te voorkomen dat een andere administrator hetzelfde artikel zou gaan bewerken (op het zelfde moment).

Op het moment dat de back-knop van de browser wordt gebruikt, wordt NIET de code geactiveerd om deze 'locking' weer te verwijderen. Kortom, het artikel blijft gelockt.

Er gaat dus daadwerkelijk niets fout... Er wordt gewoon 'terug gegaan naar de vorige pagina' volgens het principe van de browser zelf.

Om dit te voorkomen zullen de administrators altijd moeten werken met de menu's van Joomla zelf... NIET met de knoppen van de browser. (Ook spontaan weg navigeren door een URL intypen zou hetzelfde resultaat opleveren (om maar wat te noemen).)

Ik adviseer altijd een in de admin gewoon F11 te drukken. Dan wordt de pagina namelijk volledig getoond in de browser en worden alle (zo'n beetje) menu-items van de browser zelf even 'uitgezet'. Zodoende kan men alleen nog maar navigeren via het menu van Joomla.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Succes!!!
Perfection is a road, not a destination...

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9529
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: editor probleem bij administrator

Postby sc00zy » Tue Oct 06, 2009 9:42 am

Hoi Masaia,

Bedankt voor je aanvulling, maar je reageert hier op een bericht van meer dan 3 jaar oud ;)
Arjan Menger
http://www.welldotcom.nl - Professionele Joomla! Design, Ontwikkeling en Hosting
http://www.joomlaideal.nl - iDEAL betaalmethode voor Joomla! en Virtuemart


Return to “Mambots 1.0.x”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest