Page 1 of 1

Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Tue Jun 26, 2018 5:10 pm
by pe7er
Here you can discuss about the release of Joomla 3.8.10

See Announcement: viewtopic.php?f=8&t=963138

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Tue Jun 26, 2018 8:53 pm
by sozzled
I've only updated one website (from J! 3.8.8) to J! 3.8.10 and I had zero problems with it! Best of all, a long-standing issue—possibly dating all the way back to J! 3.0—with RSS feeds has been remedied; see viewtopic.php?f=706&t=960129 for the details. Evidently, few people these days seem to integrate external RSS feeds with their J! websites. ;)

I have sympathy for @mbabker (and the rest of the PLT) that the update to J! 3.8.9 didn't go as smooth as everyone would have like but I think we can stop complaining about the mishap (in fact, because these issues occurred while I was asleep, I didn't even have the "opportunity" to trial J! 3.8.9). So, from me to the PLT, many thanks for the tireless work you guys do. Cheers and congratulations. :)

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Tue Jun 26, 2018 10:24 pm
by Alex2015
Extensions: Manage -> Search Tools Missing filter types

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Tue Jun 26, 2018 10:34 pm
by yaanimai
I confirm Alex2015's issue of missing Extensions>Manage>Search Tools> Types are missing. I updated 3 websites to 3.8.10 & the Types are missing from all of them.

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Tue Jun 26, 2018 11:12 pm
by sozzled
Well ... oops! The Extensions » Manage » Manage » Search Tools » Select Type dropdown is missing.
j3810_extensionSearchTools.png
It's probably not a show-stopper but ... yeah. I had a look at Plugins and Modules but their Select Type dropdowns are working. I can't think of any other places where this dropdown is used. It's not going to stop me updating my websites but it's something to keep in mind.

Thanks @yaanimai and @Alex2015 for mentioning this.

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 3:29 am
by amsavs
Hello, after updating to version 3.8.10 on two of my websites, I got the following error when creating a menu:
"Can not use object of type stdClass as array" is there any solution?

Hola, despues de actualizar a la version 3.8.10 en dos de mis sitios webs, obtuve el siguiente error al crear un menu:
"Cannot use object of type stdClass as array" hay alguna solucion?

Code: Select all

After of investigating, the plugin that generates this error is the following: System - Helix3 Framework

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 7:23 am
by webkaiba
amsavs wrote:Hello, after updating to version 3.8.10 on two of my websites, I got the following error when creating a menu:
"Can not use object of type stdClass as array" is there any solution?
It will be more easy if you send a question to Jomshapper forum.

It's possible that more users have the same problem (and it seems like a recurrent one for them).

I don't know if they continue supporting Helix3, because of the new version (Ultimate Helix).
amsavs wrote:Hola, despues de actualizar a la version 3.8.10 en dos de mis sitios webs, obtuve el siguiente error al crear un menu:
"Cannot use object of type stdClass as array" hay alguna solucion?

Code: Select all

After of investigating, the plugin that generates this error is the following: System - Helix3 Framework
Será más fácil si les preguntas directamente en el foro de JomShapper.

Es posible que más usuarios tengan el mismo problema (parece ser uno recurrente en ellos).

No sé si están continuando dando soporte a Helix3, porque están desarrollando ya la nueva version (Ultimate Helix).

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 5:09 pm
by yaanimai
@sozzled - agreed it is a very minor issue & I will go ahead and update all my other Joomla websites to 3.8.10.

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 5:32 pm
by leolam
sozzled wrote:The Extensions » Manage » Manage » Search Tools » Select Type dropdown is missing.
Confirmed and reported in JBS and J-CMS Release Team

Leo 8)

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 5:39 pm
by leolam

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 5:42 pm
by wojsmol
Hi leolam
AFAIK this issue is already fixed. One file to match was added to administrator/components/com_admin/script.php - see https://github.com/joomla/joomla-cms/co ... 2aab757213.

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 6:43 pm
by leolam
Fixed for Joomla 3.8.1

Leo 8)

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 7:59 pm
by sozzled
Thanks @leolam and @wojsmol. https://github.com/joomla/joomla-cms/issues/20881 refers.

The "missing Select Type dropdown" issue occurs because a file /administrator/components/com_installer/models/fields/type.php was deleted during the post-update processing (or for other reasons involving the migration to PHP namespaces; all a bit technical and not something the average user needs to be concerned with). The solution that I found is to re-create this file with https://github.com/joomla/joomla-cms/bl ... s/type.php. I'm not saying that this is the solution—it may only be a workaround—but I'm posting this for what it's worth. This should be properly fixed in J! 3.8.11.

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 10:24 pm
by mbabker
It is already fixed for 3.8.11 as noted on that issue. The file should've never been deleted from newer sites but was for reasons that are all a bit technical and not something the average user needs to be concerned with.

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Posted: Wed Jun 27, 2018 10:44 pm
by sozzled
Thanks, Michael. I'm pleased that we're able to have a quiet chuckle about this. No worries, mate. :)