Help!!! with component/content/frontpage.html

General questions relating to Joomla! 1.5 There are other boards for more specific help on Joomla! features and extensions.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
Locked
aa8206
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 pm

Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by aa8206 » Fri Dec 25, 2009 3:02 pm

http://www.yoursite.com/component/content/frontpage.html

what is the meaning of this page exactly?
is it supposed to be the front page of my site? ??? ??? ??? ???
it's deformed

i can see the link of it on my site RSS feed
Anyone can help me to get ride of it ? or to redirect it to my site home page http://www.yoursite.com

skoobi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 238
Joined: Mon Dec 11, 2006 1:39 pm
Location: Pembrokeshire, Wales, UK

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by skoobi » Fri Dec 25, 2009 8:52 pm

Do you use any sef component like artio or have you enabled the sef in the joomla configuration...

Cheers
Chris
Please read the Forum rules regarding signatures: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=65

aa8206
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 pm

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by aa8206 » Sat Dec 26, 2009 8:03 pm

skoobi wrote:Do you use any sef component like artio or have you enabled the sef in the joomla configuration...

Cheers
Chris
artio No

here you are my configuration :

Search Engine Friendly URLs YEs
Use Apache mod_rewrite Yes
Add suffix to URLs YES

so?
anyone can help ? ??? ???

skoobi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 238
Joined: Mon Dec 11, 2006 1:39 pm
Location: Pembrokeshire, Wales, UK

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by skoobi » Sun Dec 27, 2009 11:24 am

If you turn sef, apache mod_rewrite and add suffix's off and see if that fixes the problem...
Please read the Forum rules regarding signatures: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=65

aa8206
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 pm

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by aa8206 » Mon Dec 28, 2009 11:24 am

skoobi wrote:If you turn sef, apache mod_rewrite and add suffix's off and see if that fixes the problem...
OK
if i turn it off

it slove http://www.yoursite.com/component/content/frontpage.html problem

however in my site feed i see this link
http://www.yoursite.com/index.php?option=com_content&view=frontpage

same deformed front page :eek:

so is it a bug or something? ??? ??? ???

skoobi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 238
Joined: Mon Dec 11, 2006 1:39 pm
Location: Pembrokeshire, Wales, UK

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by skoobi » Mon Dec 28, 2009 11:33 am

Try turning 1 on at a time SEF first and see what that does then mod_rewrite... I dont think you need the suffix enabled (i think, i maybe wrong but i think that could have been the problem)
Please read the Forum rules regarding signatures: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=65

aa8206
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 pm

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by aa8206 » Mon Dec 28, 2009 6:29 pm

Subject: Help!!! with component/content/frontpage.html
skoobi wrote:Try turning 1 on at a time SEF first and see what that does then mod_rewrite... I dont think you need the suffix enabled (i think, i maybe wrong but i think that could have been the problem)
i tried all >:(
is it joomla bug? ??? ??? ???
anyone face same problem?

roots71
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Thu Dec 31, 2009 3:12 am

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by roots71 » Thu Dec 31, 2009 3:35 am

I'm facing the same problem but don't have an answer yet either. I'll be following this and if I find any answers I'll let you know.

skoobi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 238
Joined: Mon Dec 11, 2006 1:39 pm
Location: Pembrokeshire, Wales, UK

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by skoobi » Thu Dec 31, 2009 9:37 am

Have you tried somethign like sh404sef instead so you dont use the joomla sef...
Please read the Forum rules regarding signatures: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=65

sydney5791
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Dec 31, 2009 8:27 pm

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by sydney5791 » Thu Dec 31, 2009 8:54 pm

I'm facing similar problems, too (on Joomla 1.5.15).

If I add a link of my site (like http://www.mysite.com) to a [URL banned].com blogroll, I see that http://www.mysite.com/component/content/frontpage.html gets added to the blogroll instead of http://www.mysite.com.

What can be seen at http://www.mysite.com/component/content/frontpage.html is the same thing as http://www.mysite.com but the frontpage articles are not ordered by date as they are on http://www.mysite.com.

The following Joomla settings are enabled:

Search Engine Friendly URLs
Use Apache mod_rewrite
Add suffix to URLs

I'm not sure what I could do to prevent this URL (component/content/frontpage.html) to be added to [URL banned].com's blogroll instead of the root site URL.

I'll keep you updated if I find out anything.

sydney
Last edited by sydney5791 on Sat Jan 02, 2010 12:33 am, edited 1 time in total.

aa8206
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 pm

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by aa8206 » Fri Jan 01, 2010 6:25 pm

so maybe it's a bug?

User avatar
aenigma
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Mar 08, 2008 10:04 pm
Location: Somewhere in time...
Contact:

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by aenigma » Wed Jan 06, 2010 4:41 pm

Same error on my site, in my Feed ( h**p:// SITE/index.php?format=feed&type=rss ) the home link for the site point to h**p:// SITE/component/content/frontpage

I looked around a bit and found a patch for this error(?), here what I've done:

Edited the file:
\libraries\joomla\document\feed\renderer\rss.php
and changed the line 59 (joomla versione 1.5.15):

== BEFORE (original line) ==

Code: Select all

$feed.= "		<link>".str_replace(' ','%20',$url.$data->link)."</link>\n";
== AFTER (patched line) ==

Code: Select all

$feed.= "		<link>".str_replace(' ','%20',$data->getBase())."</link>\n";
Now my feed is perfect and the main link point to my home-page at index.php

Hope that this helped.
aeniGma aka Eremita Solitario
http://www.thekey.it

aa8206
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Tue Dec 11, 2007 7:58 pm

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by aa8206 » Mon Jan 11, 2010 2:42 pm

Subject: Help!!! with component/content/frontpage.html
aenigma wrote:Same error on my site, in my Feed ( h**p:// SITE/index.php?format=feed&type=rss ) the home link for the site point to h**p:// SITE/component/content/frontpage

I looked around a bit and found a patch for this error(?), here what I've done:

Edited the file:
\libraries\joomla\document\feed\renderer\rss.php
and changed the line 59 (joomla versione 1.5.15):

== BEFORE (original line) ==

Code: Select all

$feed.= "		<link>".str_replace(' ','%20',$url.$data->link)."</link>\n";
== AFTER (patched line) ==

Code: Select all

$feed.= "		<link>".str_replace(' ','%20',$data->getBase())."</link>\n";
Now my feed is perfect and the main link point to my home-page at index.php

Hope that this helped.
thanks a lot :pop :pop

babyfish
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Fri Jul 30, 2010 4:19 am

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by babyfish » Fri Jul 30, 2010 4:26 am

add the this to you .htaccess file:

Redirect /component/content/frontpage.html http://www.[your-domain].com

replace the "http://www.[your-domain].com" with your URL

Tubantix
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Thu Jan 15, 2009 6:11 pm
Location: Brussel

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by Tubantix » Tue Dec 14, 2010 1:54 pm

@aenigma
Thank you very much for your comment.
This was exactly what I was looking for! I couldn't find it in the components folder to modify the link.

@babyfish
A redirect partially helps, but the searchmachines will index the link to the component/content/frontpage.html page

Tubantix
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Thu Jan 15, 2009 6:11 pm
Location: Brussel

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by Tubantix » Tue Dec 14, 2010 3:58 pm

Code: Select all

$feed.= "		<link>".str_replace(' ','%20',$data->getBase())."</link>\n";
I found out that it only helps for the frontpage.
The other pages are getting a '.feed' in the url instead of .html.

Any suggestions?

inyong
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Mon Nov 14, 2011 4:00 am
Contact:

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by inyong » Tue Nov 15, 2011 6:29 am

I have this problem and try replace to : $feed.= " <link>".str_replace(' ','%20',$data->getBase())."</link>\n";
but no luck is there any other solution? i am using j 1.7.1

sarunijus
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon Nov 02, 2009 4:49 pm

Re: Help!!! with component/content/frontpage.html

Post by sarunijus » Wed Oct 23, 2013 10:16 am

Hi, as I see inyong solved that problem in Joomla 1.7, perhaps you know to make it in Joomla 2.5 or 3.1.

Many thanks.


Locked

Return to “General Questions/New to Joomla! 1.5”