SEO Settings Problem

Discuss Search Engine Optimization in relation to Joomla!. This forum will also have discussions on SEF/SEO Joomla! extensions.

Moderator: General Support Moderators

User avatar
aikzhobi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 104
Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Location: Karachi Pakistan
Contact:

SEO Settings Problem

Postby aikzhobi » Mon May 16, 2011 2:01 pm

Hi,
If we set "Search Engine Friendly URLs" in "Global Configuration setting" on "Yes" our joomla site not work properly.
it shows like this

Image

is there any solution for this problem ?

deepikanair1986
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue May 10, 2011 12:43 pm

Re: SEO Settings Problem

Postby deepikanair1986 » Mon May 16, 2011 2:09 pm

i feel just check with alignment of the websites

g1smd
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 951
Joined: Mon Feb 21, 2011 4:02 pm
Location: UK

Re: SEO Settings Problem

Postby g1smd » Mon May 16, 2011 3:31 pm

It looks like your CSS is not loading.

That's likely to happen if you have a relative URL in the link to the CSS file instead of a link that begins with a slash and therefore correctly counts from the root.
Online since 1995.

User avatar
DeanMarshall
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2352
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:26 am
Location: Lancaster, Lancashire, United Kingdom
Contact:

Re: SEO Settings Problem

Postby DeanMarshall » Mon May 16, 2011 8:19 pm

If you have the SEF urls of the form example.com/index.php/some-page.html you will almost always get this issue.
The best workaround is to set the live_site variable within the configuration.php file.
live_site = 'http://www.example.com', // without a slash at the end I believe.

Hope that helps.

Dean
Dean Marshall Consultancy - six Joomla experts - http://www.deanmarshall.co.uk/

Joomla Experts - Joomla Support http://www.deanmarshall.co.uk/joomla-services/joomla-help-joomla-support.html

User avatar
aikzhobi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 104
Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Location: Karachi Pakistan
Contact:

Re: SEO Settings Problem

Postby aikzhobi » Tue May 17, 2011 12:48 pm

Thanks all for reply
I check 1st then tell u..

vlpreddy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Fri Dec 18, 2009 8:51 pm

Re: SEO Settings Problem

Postby vlpreddy » Fri May 20, 2011 10:25 am

i agree with DeanMarshall.

this problem is with link give in joomla template design for the css.
open the index page of any joomla templates like beez, and same time open the index page of template which you have problem with it.
compare both templates in the header section for the css links you may find like this

Code: Select all

<link rel="stylesheet" href="<?php echo $tmpTools->baseurl(); ?>templates/system/css/system.css" type="text/css" />


check it in your template index.php also for the same .
hope it will solve the issue.

User avatar
aikzhobi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 104
Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Location: Karachi Pakistan
Contact:

Re: SEO Settings Problem

Postby aikzhobi » Fri May 20, 2011 12:50 pm

in beez template this line is like this

Code: Select all

<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template;?>/css/template.css" type="text/css" />


and i am using siteground templates. in my default template this line is like this

Code: Select all

<link rel="stylesheet" href="templates/system/css/system.css" type="text/css" />


now what is do ?
if u say i shall send u both index files.

User avatar
DeanMarshall
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2352
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:26 am
Location: Lancaster, Lancashire, United Kingdom
Contact:

Re: SEO Settings Problem

Postby DeanMarshall » Fri May 20, 2011 1:31 pm

All you need to do is set the following line inside your configuration.php file:

Code: Select all

var $live_site = 'http://www.your-domain-goes-here.com'; // no forward slash at the end


Add that line - or edit the existing one if it is present but set to empty (no value between quotes).
If I'm understanding your problem correctly - that will solve it.

Dean
Dean Marshall Consultancy - six Joomla experts - http://www.deanmarshall.co.uk/

Joomla Experts - Joomla Support http://www.deanmarshall.co.uk/joomla-services/joomla-help-joomla-support.html

User avatar
aikzhobi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 104
Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Location: Karachi Pakistan
Contact:

Re: SEO Settings Problem

Postby aikzhobi » Sat May 28, 2011 3:22 am

DeanMarshall wrote:All you need to do is set the following line inside your configuration.php file:

Code: Select all

var $live_site = 'http://www.your-domain-goes-here.com'; // no forward slash at the end


Add that line - or edit the existing one if it is present but set to empty (no value between quotes).
If I'm understanding your problem correctly - that will solve it.

Dean


Thanks sir.
My problem has solved by using this method.
And in Joomla Documents Directory i read an article about SEF. That is also helpful. i am coping some lines from there...

If you encounter problems, try modifying the $live_site setting in configuration.php. If Joomla! is installed in the root (ie, inside public_html or htdocs), set $live_site to / or http://www.example.com or http://example.com. If Joomla! is installed in a subdirectory (ie, /joomladir), set $live_site to /joomladir or http://www.example.com/joomladir or http://example.com/joomladir. See also Why does your site get messed up when you turn on SEF (Search Engine Friendly URLs)?



Thanks and bye...

aminlv
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Fri Oct 11, 2013 1:49 pm

Re: SEO Settings Problem

Postby aminlv » Sat Oct 12, 2013 1:00 pm

SEO setting problem on iis

hi guys i have bit issue with SEO activation,

when i try to activate SEO or deactivate it i get this error
Image

i checked on php permissions
Image
everything seems right still i cant activate SEO if i do none of inks works
joomla installed on httpdocs

i really appreciate if anyone can help me out

User avatar
pishro
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 285
Joined: Tue Oct 09, 2012 7:22 am

Re: SEO Settings Problem

Postby pishro » Sat Oct 12, 2013 8:42 pm

@aminlv! Please refrain from posting duplicate! please see this post about "JFolder::create: Could not create directory": viewtopic.php?f=470&t=252418


Return to “Search Engine Optimization (Joomla! SEO) in Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests