IP kamera webáruház

Locked
davidkovacshun
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Tue Aug 25, 2015 6:59 am

IP kamera webáruház

Post by davidkovacshun » Tue Aug 25, 2015 8:24 am

Kedves Magyar Joomlasok!

Olyan fórumozó segítségére lenne szükségem, aki már jártas a webáruházak készítésében.
Azt a feladatot kaptam, hogy egy ehhez hasonló IP kamera webáruházat hozzak létre.

A kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e Joomla! alatt? Az oldalam tagolása nekem is hasonló lenne:
* Beltéri IP kamera
* Kültéri IP kamera
* Analóg kamera
* Biztonsági rendszerek

Nézegettem, hogy milyen kiegészítők vannak.
Amiket találtam, és úgy gondoltam, hogy érdemes lehet velük foglalkozni:

* EShop Joomla
* Hikashop
* VirtueMart

Elsősorban kiegészítők és témák érdekelnek, hogy mivel lehetne egy hasonló tagolású oldalt létrehozni.
(Vagy hogy egyáltalán megvalósítható-e Joomla alatt ez az egész?)

Segítségeteket előre is köszönöm! 8)

Üdvözlettel,
Kovács Dávid

several
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon Aug 24, 2015 3:49 pm

Re: IP kamera webáruház

Post by several » Wed Aug 26, 2015 5:54 am

Alapvetően szerintem minden feladatot meg lehet csinálni "mindenben", csak az a kérdés, hogy melyik eszköz a legalkallmasabb rá. :) Ahogy nézem, ez az IP kamerás cucc valami Magento-s site, ami így kimondottan webshopokra van kihegyezve. De ez nem az alap template, amit használnak, mgnéztem és egy Ultimo nevű cucc, aminek ahogy nézem nincs joomla-s verziója. Gondolom az van, hogy a megrendelőd szíve szerint ezt másolná le, persze ugyanolyanra nyilván genyaság csinálni, de ha szükséges szerintem az segíthet esetleg, ha megnézed, hogy adnak-e ehhez a templatehez PSD-t (a jobbakhoz szoktak), úgy talán könnyebb dolgod lesz a joomlára valami hasonlót szabni.

Amúgy a termékkategóriákat (IP kamerák / analóg kamerák ...stb) úgy alakíthatod ki, ahogy csak szeretnéd, ezzel nem lehet gondod, sőt, pl VirtueMartban simán adhatsz hozzájuk "Product Attributes"-okat, így megadhatod, hogy pl melyik lát éjszaka is, melyik a kültéri, melyik milyen felbontású... stb (vagy nem tudom milyen tulajdonságai vannak a kameráknak), és utána ezek alapján is lehet listázni őket, vagy keresni köztük.

A ShoppingCart-ok közül én tutira a VirtueMart-ra szavazok!

davidkovacshun
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Tue Aug 25, 2015 6:59 am

Re: IP kamera webáruház

Post by davidkovacshun » Fri Aug 28, 2015 11:52 am

Szia!

Köszönöm a gyors választ, ahogy nézem ez a magyar szekció sajnos nagyon meg van halva,nem is számítottam válaszra, pláne ilyen gyorsan.

Egyébként én is épp ezen agyalok, hogy nem biztos, hogy Joomla!-val célszerű ezt megvalósítani, hanem egy kifejezetten webáruház motorral.

Habár a VirtueMart beállításai lehetőségei szimpatikusak, egyedi paraméterezések stb., minden kamerának kb. ~20 egyedi tulajdonságot szeretnék felvinni (pl: Felbontás, P2P, PoE, IR Cut, ONVIF, Garancia, WiFi protokkol stb.),de mégsem tűnik valahogy egy teljesen kiforrott megoldásnak...

Ha megnézed az oldalon pl. a biztonsági kamera fület, akkor láthatod, hogy a terméklista mindkét oldalon egyedi blokkok találhatóak. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a bal oldalon olyan szűrőkategóriákat hozzak létre Jommlával? Van erre valami kész megoldás? Habár én kevesebb szűrőfeltételt használnék, mondjuk: Vandálbiztos, Visszajátszás, Látószög, Forgathatóság Néztem egyébként hasonló template-t ami biztonságtechnikával, kamera rendszerekkel foglalkozik, de sajnos elég szűkös a kínálat.

Már azon is gondolkodtam, hogy lehet ezt az egészet egy designerrel megrajzoltatom, megmutatom neki ezt az elképzelést, hogy hasonlóra szeretném, és az Ő fantáziájára bízom az oldal kinézetének megvalósítását, mert egy az egyben lekoppintani tényleg nem szeretném.

Nem tudom, hogy így, ha saját fejlesztés lenne, mennyire húzódnának el a folyamatok, mert én November.1 -n már indítani szeretném a saját áruházamat.

Szerintetek megoldható ~1 hónap alatt egy ilyen rendszer kifejlesztése?

several
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon Aug 24, 2015 3:49 pm

Re: IP kamera webáruház

Post by several » Mon Aug 31, 2015 7:58 am

A szűrőket simán meg lehet csinálni VirtueMartban, a kettestől már sliderrel is állíthatod a szűrőket, pl a példádban a kamera árát. Mindenképp más design kell, ez nem hiszem, hogy opcionális. :) Szerintem az 1 hónap az irreális, főleg, ha nem vagy otthon nagyon ebben.


Locked

Return to “Hungarian Forum”