Discuss Joomla! 3.8.10

A place to discuss recent announcements made by the Joomla! Core Team. Let's hear what you have to say.
Locked
User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22324
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Discuss Joomla! 3.8.10

Post by pe7er » Tue Jun 26, 2018 5:10 pm

Here you can discuss about the release of Joomla 3.8.10

See Announcement: viewtopic.php?f=8&t=963138
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

User avatar
sozzled
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8025
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by sozzled » Tue Jun 26, 2018 8:53 pm

I've only updated one website (from J! 3.8.8) to J! 3.8.10 and I had zero problems with it! Best of all, a long-standing issue—possibly dating all the way back to J! 3.0—with RSS feeds has been remedied; see viewtopic.php?f=706&t=960129 for the details. Evidently, few people these days seem to integrate external RSS feeds with their J! websites. ;)

I have sympathy for @mbabker (and the rest of the PLT) that the update to J! 3.8.9 didn't go as smooth as everyone would have like but I think we can stop complaining about the mishap (in fact, because these issues occurred while I was asleep, I didn't even have the "opportunity" to trial J! 3.8.9). So, from me to the PLT, many thanks for the tireless work you guys do. Cheers and congratulations. :)
https://www.kuneze.com/blog
“If you think I’m wrong then say, ‘I think you’re wrong.’ If you say ‘You’re wrong!’, how do you know?” :)

Alex2015
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Wed Mar 07, 2018 12:34 pm

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by Alex2015 » Tue Jun 26, 2018 10:24 pm

Extensions: Manage -> Search Tools Missing filter types
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

yaanimai
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 349
Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Location: Coppell, Texas
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by yaanimai » Tue Jun 26, 2018 10:34 pm

I confirm Alex2015's issue of missing Extensions>Manage>Search Tools> Types are missing. I updated 3 websites to 3.8.10 & the Types are missing from all of them.

User avatar
sozzled
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8025
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by sozzled » Tue Jun 26, 2018 11:12 pm

Well ... oops! The Extensions » Manage » Manage » Search Tools » Select Type dropdown is missing.
j3810_extensionSearchTools.png
It's probably not a show-stopper but ... yeah. I had a look at Plugins and Modules but their Select Type dropdowns are working. I can't think of any other places where this dropdown is used. It's not going to stop me updating my websites but it's something to keep in mind.

Thanks @yaanimai and @Alex2015 for mentioning this.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://www.kuneze.com/blog
“If you think I’m wrong then say, ‘I think you’re wrong.’ If you say ‘You’re wrong!’, how do you know?” :)

amsavs
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Jun 27, 2018 3:21 am

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by amsavs » Wed Jun 27, 2018 3:29 am

Hello, after updating to version 3.8.10 on two of my websites, I got the following error when creating a menu:
"Can not use object of type stdClass as array" is there any solution?

Hola, despues de actualizar a la version 3.8.10 en dos de mis sitios webs, obtuve el siguiente error al crear un menu:
"Cannot use object of type stdClass as array" hay alguna solucion?

Code: Select all

After of investigating, the plugin that generates this error is the following: System - Helix3 Framework

webkaiba
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Mar 18, 2016 10:57 am

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by webkaiba » Wed Jun 27, 2018 7:23 am

amsavs wrote:Hello, after updating to version 3.8.10 on two of my websites, I got the following error when creating a menu:
"Can not use object of type stdClass as array" is there any solution?
It will be more easy if you send a question to Jomshapper forum.

It's possible that more users have the same problem (and it seems like a recurrent one for them).

I don't know if they continue supporting Helix3, because of the new version (Ultimate Helix).
amsavs wrote:Hola, despues de actualizar a la version 3.8.10 en dos de mis sitios webs, obtuve el siguiente error al crear un menu:
"Cannot use object of type stdClass as array" hay alguna solucion?

Code: Select all

After of investigating, the plugin that generates this error is the following: System - Helix3 Framework
Será más fácil si les preguntas directamente en el foro de JomShapper.

Es posible que más usuarios tengan el mismo problema (parece ser uno recurrente en ellos).

No sé si están continuando dando soporte a Helix3, porque están desarrollando ya la nueva version (Ultimate Helix).

yaanimai
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 349
Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Location: Coppell, Texas
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by yaanimai » Wed Jun 27, 2018 5:09 pm

@sozzled - agreed it is a very minor issue & I will go ahead and update all my other Joomla websites to 3.8.10.

User avatar
leolam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 19739
Joined: Mon Aug 29, 2005 10:17 am
Location: Netherlands/ UK/ S'pore/Jakarta/ North America
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by leolam » Wed Jun 27, 2018 5:32 pm

sozzled wrote:The Extensions » Manage » Manage » Search Tools » Select Type dropdown is missing.
Confirmed and reported in JBS and J-CMS Release Team

Leo 8)
Joomla's #1 Professional Support Provider:
-> Joomla Professional Support: https://gws-desk.com -
-> Joomla Specialized Hosting Solutions: https://gws-host.com -
-> Joomla Webmaster Services: gws-webmaster.services

User avatar
leolam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 19739
Joined: Mon Aug 29, 2005 10:17 am
Location: Netherlands/ UK/ S'pore/Jakarta/ North America
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by leolam » Wed Jun 27, 2018 5:39 pm

Joomla's #1 Professional Support Provider:
-> Joomla Professional Support: https://gws-desk.com -
-> Joomla Specialized Hosting Solutions: https://gws-host.com -
-> Joomla Webmaster Services: gws-webmaster.services

wojsmol
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 475
Joined: Fri Jul 24, 2009 8:18 am

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by wojsmol » Wed Jun 27, 2018 5:42 pm

Hi leolam
AFAIK this issue is already fixed. One file to match was added to administrator/components/com_admin/script.php - see https://github.com/joomla/joomla-cms/co ... 2aab757213.

User avatar
leolam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 19739
Joined: Mon Aug 29, 2005 10:17 am
Location: Netherlands/ UK/ S'pore/Jakarta/ North America
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by leolam » Wed Jun 27, 2018 6:43 pm

Fixed for Joomla 3.8.1

Leo 8)
Joomla's #1 Professional Support Provider:
-> Joomla Professional Support: https://gws-desk.com -
-> Joomla Specialized Hosting Solutions: https://gws-host.com -
-> Joomla Webmaster Services: gws-webmaster.services

User avatar
sozzled
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8025
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by sozzled » Wed Jun 27, 2018 7:59 pm

Thanks @leolam and @wojsmol. https://github.com/joomla/joomla-cms/issues/20881 refers.

The "missing Select Type dropdown" issue occurs because a file /administrator/components/com_installer/models/fields/type.php was deleted during the post-update processing (or for other reasons involving the migration to PHP namespaces; all a bit technical and not something the average user needs to be concerned with). The solution that I found is to re-create this file with https://github.com/joomla/joomla-cms/bl ... s/type.php. I'm not saying that this is the solution—it may only be a workaround—but I'm posting this for what it's worth. This should be properly fixed in J! 3.8.11.
https://www.kuneze.com/blog
“If you think I’m wrong then say, ‘I think you’re wrong.’ If you say ‘You’re wrong!’, how do you know?” :)

mbabker
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2231
Joined: Sun Feb 28, 2010 8:26 pm

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by mbabker » Wed Jun 27, 2018 10:24 pm

It is already fixed for 3.8.11 as noted on that issue. The file should've never been deleted from newer sites but was for reasons that are all a bit technical and not something the average user needs to be concerned with.

User avatar
sozzled
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8025
Joined: Sun Jul 05, 2009 3:30 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: Discuss Joomla! 3.8.10

Post by sozzled » Wed Jun 27, 2018 10:44 pm

Thanks, Michael. I'm pleased that we're able to have a quiet chuckle about this. No worries, mate. :)
https://www.kuneze.com/blog
“If you think I’m wrong then say, ‘I think you’re wrong.’ If you say ‘You’re wrong!’, how do you know?” :)


Locked

Return to “Announcements Discussions”