Media upload problem v3.9.8

Did you find a bug in Joomla! 3.x but aren't sure? This forum is the place to help figure out if the problem is a bug and how to report it. If you are an experienced Joomla! user and are certain that you have found a bug please use the Bug Tracker to submit your issue.
This forum is for discussion about bugs and to get help with reporting them to the Bug Tracker: https://issues.joomla.org

Moderator: ooffick

Forum rules
Please use the official Bug Tracker to report a bug: https://issues.joomla.org
Post Reply
chataignier
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Tue Oct 28, 2014 9:38 pm

Media upload problem v3.9.8

Post by chataignier » Fri Jun 14, 2019 4:32 pm

Since updating to 3.9.8 I have a problem uploading multiple photos to media sub directories. The first batch uploads correctly, but any subsequent uploads to the same sub directory one photo goes to the sub directory and the rest default to the media root directory.
After disconnecting and reconnecting again as admin the first batch loads ok, thereafter the problem repeats

Same problem on two different sites that I administer.
Anyone else seen this ?
Last edited by toivo on Sat Jun 15, 2019 3:08 pm, edited 1 time in total.
Reason: mod note: moved, not related to 3.x Performance

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 37446
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by Webdongle » Fri Jun 14, 2019 5:28 pm

Steps to reproduce please
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein

chataignier
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Tue Oct 28, 2014 9:38 pm

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by chataignier » Fri Jun 14, 2019 5:46 pm

Login back end as adminstrator
Select content media
Create sub dir "mysub"
Select dir "mysub" click upload, choose say 5 photos - upload (all ok so far)
Select upload again (same sub dir) choose another 5 photos - upload. This time they upload to the root dir.

chataignier
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Tue Oct 28, 2014 9:38 pm

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by chataignier » Fri Jun 14, 2019 5:59 pm

Correction : the sub dir that has given trouble is second layer sub dir eg /subdirs/mysub
Havent had time to check if that makes a difference

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 37446
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by Webdongle » Fri Jun 14, 2019 9:16 pm

So you have
/images/anotherfolder
And you are creating '/mysub' in /images or /anotherfolder?
How are you creating /anotherfolder in /images?

When you have worked out your folder structure please give the exact instructions to follow (including how you created '/anotherfolder
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein

User avatar
Jaydot
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 281
Joined: Sun Jun 04, 2017 12:11 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by Jaydot » Sat Jun 15, 2019 12:30 pm

I believe this is a known issue, see https://issues.joomla.org/tracker/joomla-cms/25192.
Might be Firefox related...
The fact that an opinion is widely held is no evidence whatsoever that it is not utterly absurd.
Personal website: https://jaydot.nl

chataignier
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Tue Oct 28, 2014 9:38 pm

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by chataignier » Sat Jun 15, 2019 6:36 pm

Yes, I've just looked at the thread 25192 mentioned above and it describes exactly what I've found. Do I need to continue with this thread or will this get picked up elsewhere ?

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 37446
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by Webdongle » Sat Jun 15, 2019 9:38 pm

You could add a comment in the tracker?
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein

User avatar
Jaydot
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 281
Joined: Sun Jun 04, 2017 12:11 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by Jaydot » Sun Jun 16, 2019 8:55 am

chataignier wrote:
Sat Jun 15, 2019 6:36 pm
...picked up elsewhere ?
The fact that this is in the Issue Tracker means that it is picked up elsewhere.
However, please read the whole discussion - it appears to be a Firefox issue, not a Joomla issue.
Do you use Firefox? If so, have you tested in another browser?
The fact that an opinion is widely held is no evidence whatsoever that it is not utterly absurd.
Personal website: https://jaydot.nl

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 37446
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: Media upload problem v3.9.8

Post by Webdongle » Sun Jun 16, 2019 12:15 pm

There has been precedence for Joomla core being fixed to suit a browser. The ordering of the email password fields during install. FF uses the field above the password field as the username field. The core files were altered so the email field was above the password field was the email address. FF then remembered the correct combination for login.

But don't hold your breath because the majority of the time the tracker is closed as 'not Joomla core'. You could add to the thread in the tracker ... that might help get it fixed.
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein


Post Reply

Return to “Joomla! 3.x Bug Reporting”