Hm, ako od onih pet rešenja treba izabrati novi logo za Joomla cms, onda mislim da se popularisanju novog imena ne piše baš najbolje. Uz svo poštovanje za trud i rad (koje je verovatno delo profesionalnih dizajnera), moram priznati da ni jedan od ponuđenih rešenja nije na dovoljno visokom nivou da bi moglo da isprati priču jednog od najpopularnijih cms-ova na svetu.
1. Rešenje - Joomla fish: toliko loše i neadekvatno da ga čak ne vredi ni komentarisati. U stvari, ipak sam čula jedan dobar komentar, a to je da bi eventualno mogao da prođe kao logo za italijansko obdanište. Šala naravno, ali definitivno potpuno out i notJoomla.
2. Rešenje - Joomla 01: moglo bi se svakako reći da je najpribližnije onome što bi trebalo da predstavlja Joomla i kao reč i kao projekat, a dobro se vidi i u malim dimenzijama, ali definitivno suviše šareno, mnogo puta viđeno rešenje samim tim pomalo i dosadno.
3. Rešenje - Jbird: od svih rešenja najviše podseća na logo, elegantan je i jednostavan, ali mislim da ne može da isprati, niti se može mnogo povezati sa Joomla projektom, a deluje mi kao da bi bio savršen logo za patike ili papirne maramice (?). Mana mu je i to što se prilikom resize-a i ne vidi baš najbolje. Font je vrlo prihvatljiv.
4. Rešenje - Concept 1A: moram priznati da mi se na prvi pogled ovo rešenje učinilo najadekvatnijim, ali na drugi...

5. Rešenje - Joomla Among Us: Vrlo problematičan font. Logo: detinjast.
Ne bih da prognoziram koji će pobediti (mislim da je glasanje trebalo da bude javno), pošto verujem da sigurno neće biti moj favorit, ako ga imam, a nemam ga, tako da sve u svemu...