joomla en firefox

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
pelgrim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sat Sep 16, 2006 10:49 pm

joomla en firefox

Post by pelgrim » Sat Sep 16, 2006 10:53 pm

hallo allemaal,

ik ben vandaag begonnen met joomla, en weet vrij weinig van dergelijke programmas af.
op het moment ben ik tevreden over de opzet en hoe het programma werkt maar ik loop tegen een probleem aan.

Aangekomen op het punt waar ik een artikel wil schrijven.
In firefox gaat dit prima tot ik bijvoorbeeld een link wil toevoegen, klik ik op de knop om een link toe te voegen, dan komt er een pop-up die blanco blijft. Datzelfde gaat voor alle popups die in dit scherm openen.

In internet explorer laadt de pagina wel in maar heeft het aanklikken van de knoppen om de tekst te bewerken geen effect en kan ik zelfs geen tekst invoeren (wel in bijvoorbeeld de lijnen voor titel enzo, maar niet in het grote stuk waar de tekst van het artikel komt).

hoop dat iemand me kan helpen  :D
Last edited by pelgrim on Tue Sep 19, 2006 9:36 am, edited 1 time in total.

Jasmon
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 788
Joined: Thu Aug 18, 2005 4:45 pm

Re: joomla en firefox

Post by Jasmon » Sun Sep 17, 2006 11:11 am

pelgrim wrote: hallo allemaal,

ik ben vandaag begonnen met joomla, en weet vrij weinig van dergelijke programmas af.
op het moment ben ik tevreden over de opzet en hoe het programma werkt maar ik loop tegen een probleem aan.

Aangekomen op het punt waar ik een artikel wil schrijven.
In firefox gaat dit prima tot ik bijvoorbeeld een link wil toevoegen, klik ik op de knop om een link toe te voegen, dan komt er een pop-up die blanco blijft. Datzelfde gaat voor alle popups die in dit scherm openen.

In internet explorer laadt de pagina wel in maar heeft het aanklikken van de knoppen om de tekst te bewerken geen effect en kan ik zelfs geen tekst invoeren (wel in bijvoorbeeld de lijnen voor titel enzo, maar niet in het grote stuk waar de tekst van het artikel komt).

hoop dat iemand me kan helpen  :D
mischien moet je eerst wat meer info geven...

welke editor gebruik je, gebruik je dit op mac of windows

in firefox mischien instellingen gewijzigd? b.v.  wel geen scripts uitvoeren

User avatar
webknecht
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 191
Joined: Fri Sep 02, 2005 10:53 am
Location: Zevenaar

Re: joomla en firefox

Post by webknecht » Sun Sep 17, 2006 12:05 pm

pelgrim wrote: In firefox gaat dit prima tot ik bijvoorbeeld een link wil toevoegen, klik ik op de knop om een link toe te voegen, dan komt er een pop-up die blanco blijft. Datzelfde gaat voor alle popups die in dit scherm openen.
Helpt hetom deze site aan je 'trusted sites'  toe te voegen?

Aad

User avatar
renem
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2465
Joined: Tue Aug 23, 2005 11:04 am

Re: joomla en firefox

Post by renem » Sun Sep 17, 2006 2:29 pm

Klinkt als een javascript error, als je de editor eens uit zet werkt het dan allemaal wel?
"Het mooie aan standaards is dat er zoveel zijn om tussen te kiezen.." 
Layoutproblemen Zie>> http://forum.joomla.org/index.php/topic,17708.0.html

pelgrim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sat Sep 16, 2006 10:49 pm

Re: joomla en firefox

Post by pelgrim » Sun Sep 17, 2006 2:42 pm


mischien moet je eerst wat meer info geven...

welke editor gebruik je, gebruik je dit op mac of windows

in firefox mischien instellingen gewijzigd? b.v.  wel geen scripts uitvoeren

ik gebruik firefox in windows.
welke editor ik gebruik? hm geen idee om heel eerlijk te zijn, afgezien van wat er in het joomla pakket zat heb ik niets specifieks geinstalleerd, helpt een screenshot van wat ik te zien krijg?

de pagina op trusted sites zetten maakt geen verschil. firefox blokt ook niet de popup zoals normaal zou gebeuren, maar het schermpje blijftalleen leeg :(

pelgrim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sat Sep 16, 2006 10:49 pm

Re: joomla en firefox

Post by pelgrim » Sun Sep 17, 2006 3:31 pm

renem wrote: Klinkt als een javascript error, als je de editor eens uit zet werkt het dan allemaal wel?
ok, stomme vraag, hoe zet ik die uit? doe ik gdat in firefox of in joomla?

User avatar
MarkV
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 252
Joined: Tue Sep 06, 2005 9:10 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: joomla en firefox

Post by MarkV » Sun Sep 17, 2006 3:36 pm

Ik heb ervoor gekozen JCE admin te gebruiken als editor, omdat deze wat completer is. Ik weet dat dit geen oplossing is maar een workarround maar het werkt wel. Je fout kan door heel veel zaken worden veroorzaakt. Ik kan me herinneren dat het onderander zo is als je bepaalde info uit je template hebt gehaald (mosShowHead(); ).
Joomla insite

pelgrim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sat Sep 16, 2006 10:49 pm

Re: joomla en firefox

Post by pelgrim » Sun Sep 17, 2006 4:51 pm

MarkV wrote: Ik heb ervoor gekozen JCE admin te gebruiken als editor, omdat deze wat completer is. Ik weet dat dit geen oplossing is maar een workarround maar het werkt wel. Je fout kan door heel veel zaken worden veroorzaakt. Ik kan me herinneren dat het onderander zo is als je bepaalde info uit je template hebt gehaald (mosShowHead(); ).
aan de template heb ik niets veranderd, daar zal het dus niet aan liggen :(
jce admin wil ik wel proberen, maar staat die niet op de lijst van niet  veilige upgrades of zijn de problemen inmiddles verholpen?

User avatar
renem
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2465
Joined: Tue Aug 23, 2005 11:04 am

Re: joomla en firefox

Post by renem » Sun Sep 17, 2006 9:29 pm

Er is een patch voor JCE kijk maar op de site van JCE.
"Het mooie aan standaards is dat er zoveel zijn om tussen te kiezen.." 
Layoutproblemen Zie>> http://forum.joomla.org/index.php/topic,17708.0.html

pelgrim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sat Sep 16, 2006 10:49 pm

Re: joomla en firefox

Post by pelgrim » Sun Sep 17, 2006 9:33 pm

renem wrote: Er is een patch voor JCE kijk maar op de site van JCE.
ahhhh zal ik zeker doen dan, bedankt :)

pelgrim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sat Sep 16, 2006 10:49 pm

Re: joomla en firefox

Post by pelgrim » Mon Sep 18, 2006 7:45 pm

ok ik kom er nog steeds niet uit vrees ik :(

om na te gaan of het aan mijn systeem/instellingen ligt heb ik een paar vrienden gevraagd te proberen iets in te geven, helaas krijgen zijn hetzelfde als ik.

in firefox werkt alles bij het inbrengen van tekst (vetgedrukt, lijsten maken etc...) zolang het geen venster opent. als een venster geopent wordt blijft dat leeg, zie afbeelding:

Image


In internet explorer (versie 6) is het veld van de tekst niet aan te klikken, de knoppen lijken wel aanklikbaar maar doen helemaal niets, niet alleen op mijn systeem maar ook op dat van anderen die ik gevraagd heb het te proberen.

markv/renem
ik heb jce editor geinstalleerd volgens de flash tutorial, evenals de editor.
het scherm waar ik tekst invoer ziet echter nog steeds uit als op de afbeelding. wel kan ik in de settings van jce de balken met de knoppen om de tekst op te maken aanpassen, maar dat zie ik vervolgens dus niet terug bij het invoeren van tekst  ??? :(

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: joomla en firefox

Post by sc00zy » Mon Sep 18, 2006 7:56 pm

Je moet even je configuration.php nakijken. Waarschijnlijk staat er bij een van de paden http://paganisme.nl zonder www. Als dat zo is moet je zelf even de www toevoegen.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

pelgrim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sat Sep 16, 2006 10:49 pm

Re: joomla en firefox

Post by pelgrim » Mon Sep 18, 2006 8:03 pm

sc00zy wrote: Je moet even je configuration.php nakijken. Waarschijnlijk staat er bij een van de paden http://paganisme.nl zonder www. Als dat zo is moet je zelf even de www toevoegen.
het werkt!
hartstikke bedankt :D

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: joomla en firefox

Post by sc00zy » Tue Sep 19, 2006 9:16 am

Geen probleem :)

Wil je je eerste bericht wel even aanpassen zodat iedereen kan zien dat het is opgelost?
Message icon (Bericht icoon): Solved Image

Bedankt! :D
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

User avatar
comrep
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue May 15, 2007 11:20 pm
Contact:

Re: joomla en firefox

Post by comrep » Fri Nov 30, 2007 3:45 pm

sc00zy wrote: Geen probleem :)

Wil je je eerste bericht wel even aanpassen zodat iedereen kan zien dat het is opgelost?
Message icon (Bericht icoon): Solved Image

Bedankt! :D
Cool!!  :D :D

ik had dit probleem ook en ik zocht en vond  ;D
alleen ik had in de configratie.php www al voor staan. ik denk doe eens gek en haal www weg.
wat denk je :D het doet het  :D lol.

ik zag wel dat dit een oude post was maar ik moest even via deze weg dank je wel zeggen!

Groet davy

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: joomla en firefox

Post by sc00zy » Fri Dec 07, 2007 11:08 am

Mod: Verplaatst van Algemene vragen naar Mambots forum.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau


Locked

Return to “Mambots 1.0.x”