promeniti "On" i "Off" varijante, gde (u kom fajlu)?

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
User avatar
predic
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 88
Joined: Wed Jun 20, 2007 9:39 am
Location: Europe

promeniti "On" i "Off" varijante, gde (u kom fajlu)?

Post by predic » Sat Jun 23, 2007 3:57 pm

evo mene sa ponovnom instalacijom, nakon nestajanja configuration.php fajla.

sad sam ponovo došao na tačku instalacije iliti kako piše "preinstallation check". evo šta meni piše da treba da prepravim, pa mi objasnite gde to da prepravim. i necu da završimk instalaciju sve dok se ne prepravi, znači, svuda mora da piše da je sve u redu. elem:

1) Session save path  Unwriteable
  2;/tmp/php4-sessions

2) Joomla! RG_EMULATION setting is `ON` instead of `OFF` in file globals.php
`ON` by default for compatibility reasons.

3) Directive    Recommended    Actual
-Safe Mode:        OFF:                      ON
-Display Errors:    ON:                      OFF

chmodove znam da promenim, i to ću sada uraditi, ali ovo pomenuto mi nije jasno kako da promenim... ovo pod dva i piše gde treba da se promeni pa se nadam da ću uspeti, ali ovo pod 1) i 3) ne piše ništa, piše samo da je to negde u php. a gde, to ne piše.

dodatak:
broj 2) je rešeno, treba da stoji nula umesto 1:
define( 'RG_EMULATION', 0 );

zanima me da li su pitanja 1 i 3 u nadležnosti servera ili to ja mogu sam negde da promenim? ako treba da se obratim serveru, kažite, nije problem.
Last edited by predic on Sat Jun 23, 2007 7:21 pm, edited 1 time in total.

User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: promeniti "On" i "Off" varijante, gde (u kom fajlu)?

Post by BSD » Sat Jun 23, 2007 7:32 pm

1) Tesko ces da menjas CHMOD u /tmp...ako je tako nesto izvodljivo onda bih ja bezao sa tog servera.:D

2) To ce morati admin da namesti u php.ini servera. Pogledaj info za svoj PHP na serveru i vidi da li je kompajliran kao modul za Apache ili CGI. Od toga zavisi kako ces sam menjati te dve stvari..dali kroz php.ini ili htaccess.:) PHP ces najlakse proveriti tako sto ces kao Admin u Joomla da odes u Server info i tamo ces dobiti rezultat phpinfo() funkcije.:)
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/


Locked

Return to “Instalacija i početnička pitanja”