Utvecklingsteam av Mambo Öppen Källkod - Brev till användarna

Här postas officiella meddelanden från utvecklingsteamet och det svenska moderator/översättningsteamet.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
Saka
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 263
Joined: Sat Aug 13, 2005 2:13 am
Location: Sweden
Contact:

Utvecklingsteam av Mambo Öppen Källkod - Brev till användarna

Post by Saka » Mon Aug 22, 2005 10:53 pm

Mycket har blivit sagt rörande det öppna källkodsprojektet Mambo och skapandet av en Mambostiftelse som skulle ge fördelar till Mambos framtid.

Vi, utvecklingsteamet, tror enhälligt att:

    * Ett projekt för utveckling av öppen källkod handlar om människor som producerar gratis och öppen mjukvara och bidrar till någonting som ett lag till fördel för andra.
    * Öppna källkodsprojekt reflekterar en stämning av samarbete och skoj emedan man samlar på sig feedback från samfundet och ger god styrning som gör det möjligt för företag att tryggt kunna investera i dess utveckling.
    * Öppna källkodsprojekt är öppet för deltagande till alla som kan bidra och är villiga att arbeta med samfundet.

Vi, utvecklingsteamet, hyser allvarlig oro rörande Mambostiftelsen och dess förhållande med samfundet. Vi tror att Mambos framtid ska kontrolleras av användarnas krav och kunskaperna hos dess utvecklare. Mambostiftelsens ändamål är att ge den kontrollen till Miro, ett ändamål som gör samarbete mellan stiftelsen och samfundet omöjligt.

    * Mambostiftelsen skapades utan hänsyn till utvecklingsteamets delaktighet. Vi, samfundet, har ingen röst i styrningen av Mambos framtid. En styrgrupp för Mambo delad mellan utvecklingsteamet och representanter för Miro godkände skapandet av Stiftelsen och bör också vara dess första styrelse. Miros VD Peter Lamont har nu tagit på sig själv att skapa Stiftelsen och själva utse vilka som ska sitta i dess styrelse utan att konsultera de två representanterna för utvecklingsteamet, Andrew Eddie och Brian Teeman.
    * Även Mr. Lamont genom MSC lovade att föra över upphovsrätten till Mambo till Stiftelsen så vägrar nu Miro att göra detta.

Vad kommer vi att göra: Vi kommer att fortsätta utveckla och förbättra en version av detta prisvinnande mjukvaruprojekt som är tillgängligt under GNU General Public License. Vi önskar Miro och Mambostiftelsen välgång och är ledsna att vi inte kan arbeta med dem.

Vi har engagerat Software Freedom Law Center för att ge oss råd i detta ärende och kommer att tillkännage mer information om våra planer inom kort.

17 augusti 2005, Mambos utvecklingsteam:

    Andrew Eddie
    Emir Sakic
    Andy Miller
    Rey Gigataras
    Mitch Pirtle
    Tim Broeker
    Alex Kempkens
    Arno Zijlstra
    Jean-Marie Simonet
    Levis Bisson
    Andy Stewart
    Peter Russell
    Brad Baker
    Brian Teeman
    Michelle Bisson
    Trijnie Wanders
    Shayne Bartlett
    Nick Annies
    Johan Janssens

Tack till Mattias Pettersson för översättningen.

 
 
Locked

Return to “Meddelanden”