sublevel padding

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
siro
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:24 pm

sublevel padding

Post by siro » Thu Nov 24, 2005 12:18 pm

Hoi,

Is er een mogelijkheid om sublevels in menus niet te laten inspringen. Ik maak bijvoorbeeld een menu-item aan en plaats deze onder een parent item. Deze sublevels springen dan padding-left: 4px in (aldus de sourcecode).

Ik wil namelijk alles netjes onder elkaar en zelf met padding in het css bestand het zaakje laten inspringen. De reden hiervoor is omdat is de background images mooi onder elkaar wil hebben. Nu springt de background image 4 px naar rechts in. Dat wil ik niet.

Voorbeeld:

http://www.loupias.nl. Zie knopje familie.

bedankt.

User avatar
webguy
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1397
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:40 am
Location: Best, Netherlands
Contact:

Re: sublevel padding

Post by webguy » Thu Nov 24, 2005 12:23 pm

Dat is er niet... :(
Vandaar dat ik daarvoor een eigen menu module heb gemaakt, gebaseerd op de standaard menu module en die springt NIET in.
Als je wil plaats ik 'm hier...
René Kreijveld
http://www.renekreijveld.nl | Joomla! professional

siro
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:24 pm

Re: sublevel padding

Post by siro » Thu Nov 24, 2005 12:42 pm

Bedankt, maar ik ga eerst maar eens kijken of het niet met een css hack o.i.d. kan. Misschien dat ik het visueel kan faken door de mainlevel op +4 padding te zetten en de sublevel vervolgens op -4.

Het moet toch mogelijk zijn...  :P

EDIT: Gelukt!! door de margin-left van mainlevel op +4 te zetten en de margin-left van sublevel op 0 krijg je ze netjes onder elkaar :)

Nu nog even crossbrowser checken.
Last edited by siro on Thu Nov 24, 2005 12:45 pm, edited 1 time in total.

User avatar
webguy
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1397
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:40 am
Location: Best, Netherlands
Contact:

Re: sublevel padding

Post by webguy » Thu Nov 24, 2005 12:58 pm

Gaat je niet lukken he he he ... ;D
Niet voor niks dat ik een afwijkende module heb gemaakt.
Ik zal je ook laten zien waarom:

In de mod_mainmenu module staat dit gedefinieerd:

Code: Select all

$indents = array(
// block prefix / item prefix / item suffix / block suffix
array( '<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">', '<tr align="left"><td>' , '</td></tr>', '</table>' ),
array( '', '<div style="padding-left: 4px">'. $img[1] , '</div>', '' ),
array( '', '<div style="padding-left: 8px">'. $img[2] , '</div>', '' ),
array( '', '<div style="padding-left: 12px">'. $img[3] , '</div>', '' ),
array( '', '<div style="padding-left: 16px">'. $img[4] , '</div>', '' ),
array( '', '<div style="padding-left: 20px">'. $img[5] , '</div>', '' ),
array( '', '<div style="padding-left: 24px">'. $img[6] , '</div>', '' ),
);
Deze array wordt gebruikt om de menu rijen op te bouwen. Hier staat dus gewoon hardcoded in dat niveau 1 met 4 pixels inspringt. Niveau 2 sprigt met 8 pixels in, niveau 3 springt met 12 pixels in enzovoort.
Je kunt natuurlijk de tekst van een mainlevel knop bijvoorbeeld 20 pixels laten inspringen en de tekst van een sublevel knop 16 pixels. Maar als je een sub-sub-level knopt hebt werkt dat helaas niet meer.

In mijn aangepaste module heb ik de inspringing overal op 0 pixels gezet. Daarmee springen subniveau's niet meer in.
René Kreijveld
http://www.renekreijveld.nl | Joomla! professional

User avatar
webguy
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1397
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:40 am
Location: Best, Netherlands
Contact:

Re: sublevel padding

Post by webguy » Thu Nov 24, 2005 12:59 pm

siro wrote: Bedankt, maar ik ga eerst maar eens kijken of het niet met een css hack o.i.d. kan. Misschien dat ik het visueel kan faken door de mainlevel op +4 padding te zetten en de sublevel vervolgens op -4.

Het moet toch mogelijk zijn...  :P

EDIT: Gelukt!! door de margin-left van mainlevel op +4 te zetten en de margin-left van sublevel op 0 krijg je ze netjes onder elkaar :)

Nu nog even crossbrowser checken.
Dit werkt inderdaad. Als je alleen hoofdmenu items hebt met slechts 1 subniveau diep. Jouw optie werkt volgens mijn niet meer als je nog een sublevel meer hebt...
René Kreijveld
http://www.renekreijveld.nl | Joomla! professional

siro
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:24 pm

Re: sublevel padding

Post by siro » Thu Nov 24, 2005 1:03 pm

ahh.. dat scrippie is wel heel simpel :)... dan gebruik ik die wel.. dacht dat ik een hele nieuwe module moest installen.

thanks!

User avatar
webguy
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1397
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:40 am
Location: Best, Netherlands
Contact:

Re: sublevel padding

Post by webguy » Thu Nov 24, 2005 1:06 pm

Siro, voordat je gaat aanpassen!
Het mooi van Joomla is, dat het zo open is. Ik kan je een vervangende module aanbieden waarbij de inspringingen zijn aangepast.
Die module kan je dan gebruiken in plaats van de standaard mod_mainmenu module.

Daarmee houd je de standaard Joomla! software ook standaard. Vooral handig mij toekomstige updates...
René Kreijveld
http://www.renekreijveld.nl | Joomla! professional

siro
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:24 pm

Re: sublevel padding

Post by siro » Thu Nov 24, 2005 1:19 pm

Graag... mail hem maar naar m'n profiel...

overigens.. weet jij toevallig hoe ik in de css file de indent image kan setten (ik wil nl. geen indent image) ? Dat scheelt weer bij elke implementatie...

User avatar
webguy
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1397
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:40 am
Location: Best, Netherlands
Contact:

Re: sublevel padding

Post by webguy » Thu Nov 24, 2005 1:25 pm

Ik hang 'm hier aan, dan heeft iedereen er wat aan :)
Gewoon installeren via de module installer.

Die indent images kan je bij de menu module parameters instellen. Of is dat niet wat je bedoelt?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
René Kreijveld
http://www.renekreijveld.nl | Joomla! professional

siro
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:24 pm

Re: sublevel padding

Post by siro » Thu Nov 24, 2005 1:28 pm

nou.. het schijnt dat je ook via het template_css.css bestand je indent images kan instellen.. Althans... dat leidt ik af uit het feit dat je bij menu parameters kan kiezen voor de optie USE TEMPLATE IMAGES..

Dat zou wel handig zijn nl.. dan hoef ik niet bij elke mambo installatie die menu parameters te wijzigen, maar kan ik gewoon mijn template_css.css zou bouwen dat hij zonder indent images werkt.

User avatar
webguy
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1397
Joined: Thu Aug 18, 2005 6:40 am
Location: Best, Netherlands
Contact:

Re: sublevel padding

Post by webguy » Thu Nov 24, 2005 1:34 pm

Oke je bedoelt dat...

Die template indent images hebben niets met CSS te maken.

Standaard haalt Joomla als je instelt dat je WEL met indent images wil werken deze uit de map images/M_images.
Voor elk indent niveau staat daar een image gedefinieerd (zie regel 177 van modules/mod_mainmenu.php).

Je kunt echter ook eigen indent images maken die je met je template meelevert.
Die moet je in je images map van je template plaatsen (templates/jouw_template/images.
(zie hiervoor regel 201 van modules/mod_mainmenu.php).

Welke images gebruikt worden, de standaard Joomla of die van de template, stel je in als paramater bij de mod_mainmenu module of bij mijn mod_gvwmenu module.
René Kreijveld
http://www.renekreijveld.nl | Joomla! professional

siro
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:24 pm

Re: sublevel padding

Post by siro » Thu Nov 24, 2005 1:37 pm

Duidelijk.... bedankt voor je hulp in ieder geval....

Lumberjack2
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Jan 19, 2007 1:15 pm

Re: sublevel padding

Post by Lumberjack2 » Sun Jan 21, 2007 4:14 pm

Webguy,

Ik heb in de mod_mainmenu module alle padding-left op 0px gezet en het werkt. Nu springt .sublevel niet meer in, geweldig!  :D

User avatar
Gasoline
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 412
Joined: Tue Aug 23, 2005 10:33 am
Location: NL
Contact:

Re: sublevel padding

Post by Gasoline » Wed May 05, 2010 9:35 am

Is er iemand die weet hoe dit in 1.5 werkt? Ik vind het niet in de modules. Toch raar dat er "harcoded" 4px worden toegevoegd terwijl je via .sublevel in je css alles kan regelen.

Erg irritant dit, iemand die de oplossing heeft zopdat <div style="padding-left: 4px;"> verdwijnt.
https://websitezeist.nl
Websites - Webshops - SEO
Fast, Safe & Hassle free!


Locked

Return to “Templates 1.0.x”