BBClone??

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7962
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

BBClone??

Postby dam-man » Tue Jan 03, 2006 10:04 pm

Allen,

Aanezien TFS een beetje veel data genereert, ben ik daar niet zo heel erg weg van...
Heeft iemand toevallig ervaringen met BBClone?? Open Source Teller...
En oe je die toevallig in Joomla ka laten tellen??

Alvast dank..
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
knol
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 590
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby knol » Tue Jan 03, 2006 10:20 pm

BBclone is heel simpel, je load dat script up naar de server in zijn eigen map (letten op chmod natuurlijk als dat nodig is bij jouw provider), dan de extra regels toevoegen aan de normale index.php gewoon helemaal bovenin en het werkt. Zo heb ik het in elk geval werkend.

User avatar
Xirtam
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 284
Joined: Sat Aug 20, 2005 5:33 pm
Location: Assen - The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby Xirtam » Tue Jan 03, 2006 10:30 pm

Werkt inderdaad simpel maar hoe in Joomla?
Want wat geeft de meest realistische weergave? Hij telt, indien aangegeven, ook de pagina's binnen de website.
Waar zou jij het stukje script (meerdere?) in plaatsen?
_/ _/ _/ Xirtam
_/ _/ _/ http://www.wittebal.nl
_/ _/ _/ Best musiccafé in Assen

User avatar
DreNL
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1026
Joined: Thu Sep 01, 2005 8:05 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby DreNL » Tue Jan 03, 2006 11:48 pm

Nee, gewoon in de index.php van je template. Vanuit deze page wordt heel joomla aangestuurd. Een soort placeholder so to speak. Als je in je index.php van je template de text zet, zal hij altijd alle stats van deze template meten. Als je meerdere templates gebruikt, moet je het in alle index.php van je template plaatsen.
Nieuwe site:
Deze is van mijn zoon:
http://maxim.kwhd.net

User avatar
knol
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 590
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby knol » Wed Jan 04, 2006 2:56 am

Ik heb het zoals ik al zei in de index.php van mijn root.
Op die manier hoef ik niet in alle templates te plaatsen.
Het is tenslotte de eerst aangesproken file waarvanuit alles wordt aangesproken.
Persoonlijk lijkt het me niet zinvol om het per template te doen, tenzij je voor verschillende onderdelen meerdere BBclones neerzet om voor ieder component apart de stats te meten.
Verder wil ik wel kwijt dat er wel uitgebreidere statistiekmeters zijn te vinden.
Voorheen had ik een hele mooie die onzettend veel kon meten en iedere referrer ook opslag.
Zo kon ik precies zien waar mensen op zochten enzo, dit werkt ook wel in BBclone alleen telt deze niet alles.
Dat wil zeggen, na zoveel hits gaan de voorgaande hits en gegevens verloren.
Tja, kan ik nog zeggen, het blijft een keuze, overigens, ik heb het zelf nog niet getest in de template index.php dus kan niet zeggen of dat wel werkt of niet.

User avatar
DreNL
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1026
Joined: Thu Sep 01, 2005 8:05 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby DreNL » Wed Jan 04, 2006 10:47 am

Ik heb het in de index.php van de templates gezet om nmiet in de core files te hoeven hacken. Bij een upgrade zie je altijd ook de index.php veranderen. Als je dit dus in je template verandert, hoef je nooit meer iets te veranderen bij een update.
Nieuwe site:
Deze is van mijn zoon:
http://maxim.kwhd.net

User avatar
knol
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 590
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby knol » Wed Jan 04, 2006 10:58 am

Dat is ook weer waar...

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7962
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby dam-man » Wed Jan 04, 2006 3:05 pm

Ok, maar ik kon er niet echt uit wijs worden welke code ik moet plakken in mijn template... :'(
BBClone neemt volgens mij wat minder ruimte dan een TFS, daar wordt je database zo huge van...
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
knol
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 590
Joined: Wed Aug 24, 2005 12:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby knol » Wed Jan 04, 2006 3:37 pm

In de readme van BBclone zou je stukjes code moeten zien zoals bv:

Code: Select all

<?php
define("_BBC_PAGE_NAME", "index");
define("_BBCLONE_DIR", "bbclone/");
define("COUNTER", _BBCLONE_DIR."mark_page.php");
if (is_readable(COUNTER)) include_once(COUNTER);
?>

Deze gaat ervan uit dat je de orginele code gebruikt en de index.php van de root gebruikt.
Misschien moet je maar eens kijken of je dit kunt vinden, als ik me niet vergis staan er meer stukjes code in de readme.
Deze code is dus niet bedoeld voor de component die ook schijnt te bestaan. ;)

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7962
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby dam-man » Wed Jan 04, 2006 3:43 pm

Thnx Knol!!

Ik zal er eens mee gaan stoeien.
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
DreNL
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1026
Joined: Thu Sep 01, 2005 8:05 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby DreNL » Wed Jan 04, 2006 10:18 pm

Ik wou dat ik de component kon posten, maar wordt te groot, 905 KB.
Nieuwe site:
Deze is van mijn zoon:
http://maxim.kwhd.net

User avatar
Xirtam
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 284
Joined: Sat Aug 20, 2005 5:33 pm
Location: Assen - The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby Xirtam » Wed Jan 04, 2006 10:23 pm

Je mag het wel op mijn server plaatsen hoor. Ruimte zat en dan staat die daar voor iedereen.
Mijn e-mail adres heb je nog? Kan je hem daar naar toe mailen.
_/ _/ _/ Xirtam
_/ _/ _/ http://www.wittebal.nl
_/ _/ _/ Best musiccafé in Assen

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7962
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby dam-man » Wed Jan 04, 2006 10:29 pm

ik heb ook ruimte zat hoor..  :P
Ook die staat er voor iedereen... ;D
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

User avatar
DreNL
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1026
Joined: Thu Sep 01, 2005 8:05 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby DreNL » Wed Jan 04, 2006 11:18 pm

Robert, als je hem ergens neer wil zetten en een linkje wil maken en deze ook hier posten zouden er meer mensen erkentelijk zijn. Zou je dan nog wel even je constants.php aan willen passen met de info welke ik in mail naar je toe gestuurd heb voordat je de zip plaatst?

Zodra het linkje staat, je kunt een error krijgen met installeren van de component, maar als het goed is wordt de com wel geinstalleerd.

Tevens staat in de zip-file een readme.txt welke de regels bevat die in de TEMPLATE index.php geplaatst moeten worden.

ALs je index.php writable is kun je dat het makkelijkste doen door te gaan naar je template manager, selecteer je template en klik op "edit html". De regels plak je dan boven de tag en het werkt. De regels kunnen misschien ook ergens anders geplaatst worden, maar zo werkt het voor mij.
Nieuwe site:
Deze is van mijn zoon:
http://maxim.kwhd.net

User avatar
dam-man
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7962
Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: BBClone??

Postby dam-man » Tue Jan 10, 2006 3:10 pm

Sorry Dre! Ik was een beetje druk....
Ik zal dat wel even doen, maar dat wordt volgende week pas...
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards

JBS
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Mon Feb 06, 2006 11:01 am

Re: BBClone??

Postby JBS » Sun Aug 18, 2013 8:17 am

Naar aanleiding van dit inmiddels behoorlijk verouderde topic toch nog even een vraag over plaatsen van BBClone code in de template index.php onder Joomla 2.5

Net als jullie gebruik ik BBClone, maar tot op heden stop ik de code in de root index.php. Bij een upgrade wordt dit overschreven, niet handig dus, zoals jullie zelf ook al aangeven.

Nu krijg ik het niet voor elkaar de code in de index.php van de template te zetten. De exact juiste plek hierin en de geschikte code krijg ik niet boven water. Kun je aangeven hoe je dit voor elkaar hebt gekregen (inmiddels met Joomla 2.5?)?
- That's the way the cookie crumbles -

JBS
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Mon Feb 06, 2006 11:01 am

Re: BBClone??

Postby JBS » Wed Aug 28, 2013 9:00 pm

Iemand? :)
- That's the way the cookie crumbles -


Return to “Offtopic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests