Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Hier kun je vragen stellen over de nieuwste 1.5 ontwikkelingen en ondervonden problemen melden.

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
comsvnijmegen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Thu Oct 01, 2009 8:06 am

Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by comsvnijmegen » Thu Oct 01, 2009 8:29 am

Ik gebruik sinds begin dit jaar Joomla 1.5 voor een tweetal sites (bij dezelfde hoster).
Op één site werkt sinds een week het opslaan van artikelen niet meer en ook het installeren van extensies niet meer. Zodra ik op 'opslaan' klik krijg ik de melding:
"de webpagina kan niet worden weergegeven"
"Mogelijke acties:"
"verbindingsprobleem vaststellen"

Het rare is dat de tekstwijzigingen in het artikel wél worden doorgevoerd, maar de installatie van de plugin (bijv. JCE) niet. Ook kan ik het toegangsniveau van een artikel wijzigen (publiek, geregistreerd).

Een module verwijderen gaat wel...

het volgende heb ik allemaal gedaan:
- Update naar 1.5.14 uitgevoerd
- Database backup gemaakt, database verwijderd, nieuwe database (met zelfde naam + ww) aangemaakt, backup teruggelezen. Database naam wijzigen in configuratie gaat niet (hetzelfde probleem als hierboven, behalve dat de naam niet gewijzigd wordt).

Omdat ik de database heb vernieuwd lijkt mij die niet corrupt te zijn (ik ben geen expert hoor), maar ikzelf denk dat de editor (TinyMCE 2.0) kapot is.

Ik ben dus al úren aan het prutsen en krijg het niet voor elkaar.

Heeft iemand een tip?

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by sc00zy » Fri Oct 02, 2009 8:16 am

Staan de rechten op de verschillende mappen wel in orde en heb je al geprobeerd te installeren met de FTP laag ingeschakeld?

http://help.joomlacommunity.eu/joomla-1 ... chten.html
http://help.joomlacommunity.eu/joomla-1 ... -laag.html
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

comsvnijmegen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Thu Oct 01, 2009 8:06 am

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by comsvnijmegen » Fri Oct 02, 2009 9:51 pm

Bedankt voor je antwoord, Arjan.
Helaas helpt het mij niet verder; de rechten staan goed en de ftp-laag is ingecshakeld.
Ik kan dus wel artikelen wijzigen, maar krijg dus die verbindings-melding.
Ik zag vandaag dat een aantal artikelen ook gewijzigd of half deleted zijn.
Misschien toch gehackt??
Is het verstandig om de gehele installatie te verwijderen en opnieuw te installeren?

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by sc00zy » Sat Oct 03, 2009 2:35 pm

Je kan de Joomla! bestanden even opnieuw uploaden om te kijken of dat helpt. Zijn artikelen aangetast of ook bestanden?
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

comsvnijmegen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Thu Oct 01, 2009 8:06 am

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by comsvnijmegen » Sun Oct 04, 2009 3:54 pm

Een aantal artikelen zijn aangetast.
Ik ga deze week (als ik tijd heb) alles eraf halen (inclusief database) en een volledige nieuwe installatie doen. Moet ik wel e.e.a. opnieuw instellen, maar dat is (hopelijk) te overzien.
De tabellen laad ik dan opnieuw in SQL en hopelijk werkt alles dan weer normaal.
Als je een andere (minder arbeidsintensieve) oplossing weet, dan hou ik mij natuurlijk van harte aanbevolen!

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by sc00zy » Sun Oct 04, 2009 4:15 pm

Als er artikelen (dus in database) dingen niet kloppen dan denk ik niet dat je met de bestaande database verder moet gaan. Gebruikte je wel versie van Joomla! en extensies die up to date waren? Misschien ben je wel gehackt.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

comsvnijmegen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Thu Oct 01, 2009 8:06 am

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by comsvnijmegen » Mon Oct 05, 2009 12:28 pm

Hallo Arjan,
Allereerst dank voor je reacties.
Ik heb dus een backup van de database gemaakt; de database verwijderd en de backup terug gelezen. Dan neem ik aan dat de database weer goed is?
Ik had 1.5.9 en een aardige beveiliging, maar ik denk inmiddels zelf ook dat er gehackt is, omdat er pagina's gewijzigd zijn.
Als ik nu alles opnieuw installeer (ook de database), en de backup in de database terugzet, dan heb ik toch eigenlijk een verse installatie?
Gr Marcel

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by sc00zy » Mon Oct 05, 2009 12:50 pm

Dan heb je een verse installatie inderdaad.
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

comsvnijmegen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Thu Oct 01, 2009 8:06 am

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by comsvnijmegen » Mon Oct 05, 2009 1:21 pm

Dank. Eind deze week hoop ik een gaatje te vinden om een nieuwe installatie te doen.
Ik laat je de afloop weten!

User avatar
sc00zy
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 9530
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:07 am
Location: Assen, Netherlands
Contact:

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by sc00zy » Mon Oct 05, 2009 2:05 pm

Als het niet lukt dan horen we het wel :)
Arjan Menger
https://welldotcom.nl - Puntgaaf Internetbureau

comsvnijmegen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Thu Oct 01, 2009 8:06 am

Re: Artikel opslaan: melding verbinding verbroken

Post by comsvnijmegen » Wed Dec 16, 2009 3:48 pm

Dat gaatje is in oktober helaas niet gelukt, Arjan.
Maar inmiddels wel. Ik heb de database opnieuw gemaakt en een schone installatie gedaan.
Alles werkt nu weer naar behoren. Er was dus toch iets corrupt.
Bedankt voor je hulp!
Gr Marcel

ps ik denk dat ik gehackt ben via MooPopUp (of zoiets). Die heb ik er nu afgegooid.


Locked

Return to “Joomla! 1.5”