[Info] Joomla Hosting

Moderator: mudotmy

nzbahar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Apr 22, 2006 12:58 am

[Info] Joomla Hosting

Post by nzbahar » Sat Apr 22, 2006 1:03 am

Hi,

Ade sesiapa tahu kemudahan hosting yang menggunakan platfom Joomla di Malaysia?
Harap dapat memberikan perincian.

Terima Kasih
Last edited by Fuqaha on Thu Sep 21, 2006 6:46 am, edited 1 time in total.

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by skyjuice » Tue Apr 25, 2006 11:32 am

cari hosting yang menawarkan cpanel latest :D
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

User avatar
rahman
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 125
Joined: Thu Dec 15, 2005 12:33 am
Location: TAWAU
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by rahman » Sun Apr 30, 2006 7:20 am

ermm...try tengok topic ni...tapi yang ni aku amik dari international topic indonesia....aku dah try salah satu nya...

http://forum.joomla.org/index.php/topic,11304.0.html

hopefully dapat membantu... ;D ;D ;D
:::~bEcAusE oPeN SoURcE MaTteRSs~:::

User avatar
verm
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 90
Joined: Thu Apr 13, 2006 7:05 pm
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by verm » Sun Apr 30, 2006 4:02 pm

errr... basically semua hosting support joomla/mambo. Tak kira lah linux/freebsd or windows based environment. Tapi tengok jugak tahap kemahiran saudara. Kalau betul2 newbie, kena carik hosting yg ada cpanel. Tapi kalau takda cpanel pun takpa... installation joomla ni agak mudah...

kalau ada masalah sila2 lah ringan tangan menaip soalan kat forum ni....

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by Fuqaha » Mon May 01, 2006 3:20 am

Image

Hosting ekk ? Aku gune http://www.eternalsolutions.com .. Murah, and kalo newbie, just boleh install terus Joomla gune script manager kat dalam Cpanel tuh..

Agak murah and laju.. For RM100, dapat 1000Mb space, bandwith 10Gb, 300 eMail, 300 pop3 eMail, phpmyadmin, and my sql. http://www.eternalsolutions.com/linuxhosting.shtml

Cube la tengok..

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by skyjuice » Fri May 05, 2006 10:59 am

hi all

http://www.clubhost.us/

saya skang guna hosting ni free je tapi untuk personal use je tak leh commercial :D dan ada CPANEL/FANTASTICO install joomla script lagi tak payah pikir pikir cam mana nak install hehe
# 600 MB Web Space
# 50 GB Monthly Data Transfer
# Latest Cpanel Pro w/Fantastico
# Latest PHP Version 5.1.2 !!!
# MySQL v4.1.14+ Database Support
# phpMyAdmin Database Manager
# Both FTP and Web Based File Uploads
# POP3 Email Accounts w/Spam Protection
# Library of Automatic Installable Applications
# Daily AwStats Site Traffic Reports
# Frontpage Extensions (optional)
# Customizable Hotlink Protection
# 99.99% Reliable Network Uptime
# Daily and "On Demand" Backups
# 24/7 Monitored Technical Support
# No Ads or Text Links Whatsoever!
# Domain or Subdomain Hosting
# Enhanced Spam Protection
w/SpamAssassin and Boxtrapper
# Virus Scanning and Leech Protection
# Security Technology w/Account Monitoring
# Many other additional features ...
cuba ar tak lama nak register cuma ambil masa 2 3 hari je and cth site saya skang
skyjuice.z42.us/forum :D rasanya tak pernah lagi tgk site saya down haha :D cuba je tak rugi
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

User avatar
zaid7e
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 150
Joined: Sat Feb 25, 2006 7:43 pm
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by zaid7e » Sun May 07, 2006 2:11 am

Hosting Signup Error

Your IP 60.48.72.XXX was listed in the list.dsbl.org blacklist database!

napa jadi macam ni...rasanya aku tak de buat salah....
skyjuice wrote: hi all

http://www.clubhost.us/

saya skang guna hosting ni free je tapi untuk personal use je tak leh commercial :D dan ada CPANEL/FANTASTICO install joomla script lagi tak payah pikir pikir cam mana nak install hehe
# 600 MB Web Space
# 50 GB Monthly Data Transfer
# Latest Cpanel Pro w/Fantastico
# Latest PHP Version 5.1.2 !!!
# MySQL v4.1.14+ Database Support
# phpMyAdmin Database Manager
# Both FTP and Web Based File Uploads
# POP3 Email Accounts w/Spam Protection
# Library of Automatic Installable Applications
# Daily AwStats Site Traffic Reports
# Frontpage Extensions (optional)
# Customizable Hotlink Protection
# 99.99% Reliable Network Uptime
# Daily and "On Demand" Backups
# 24/7 Monitored Technical Support
# No Ads or Text Links Whatsoever!
# Domain or Subdomain Hosting
# Enhanced Spam Protection
w/SpamAssassin and Boxtrapper
# Virus Scanning and Leech Protection
# Security Technology w/Account Monitoring
# Many other additional features ...
cuba ar tak lama nak register cuma ambil masa 2 3 hari je and cth site saya skang
skyjuice.z42.us/forum :D rasanya tak pernah lagi tgk site saya down haha :D cuba je tak rugi
http://www.Selamba.ORG/
Portal Paling Selamba

http://topsites.selamba.org/
FREE TopSitEs

User avatar
verm
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 90
Joined: Thu Apr 13, 2006 7:05 pm
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by verm » Sun May 07, 2006 5:29 am

zaid7e wrote: Hosting Signup Error

Your IP 60.48.72.XXX was listed in the list.dsbl.org blacklist database!

napa jadi macam ni...rasanya aku tak de buat salah....

Ko online guna ISP apa? Some IPs memang ada dlm blacklist database.

User avatar
izzat3114
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Location: Terengganu
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by izzat3114 » Sun May 07, 2006 5:35 am

Ala...biasa la tu..
Sesetengah server yang kat US ada blacklist database..
Ok,camni biasanya kalo ko guna dial-up ataupun broadband connection yang basic,maksudnya xder fixed IP number..No ip tu automatic generated oleh server ISP,so biasa la..
Nak dimudahkan cerite,untuk solve problem ni ialah ko cuba disconnect balik connection internet then connect balik dalam masa 1 jam lepas tu,nanti ko dapat no IP yang lain..so xder la kluar lagi message error tu..
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...

User avatar
verm
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 90
Joined: Thu Apr 13, 2006 7:05 pm
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by verm » Sun May 07, 2006 5:45 am

izzat3114 wrote: Ala...biasa la tu..
Sesetengah server yang kat US ada blacklist database..
Ok,camni biasanya kalo ko guna dial-up ataupun broadband connection yang basic,maksudnya xder fixed IP number..No ip tu automatic generated oleh server ISP,so biasa la..
Nak dimudahkan cerite,untuk solve problem ni ialah ko cuba disconnect balik connection internet then connect balik dalam masa 1 jam lepas tu,nanti ko dapat no IP yang lain..so xder la kluar lagi message error tu..
Well tak jugak... sebab 60.48.72.xxx dah dlm blacklist. Even kalo ko redial semula after one hour, hanya the last segment of the IP yg bertukar. The first 3 segment masih sama. Blacklist dabatase selalunya banned the entire block of an IP.

User avatar
izzat3114
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Location: Terengganu
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by izzat3114 » Sun May 07, 2006 6:05 am

Oh..cam2 ker.. ;D
xtau plak..
erm,b4 this penah gak jadi camni,aku nyer site xleh surf dari komp aku,bila kasitau support cam2 la dia jawab,then aku try pastu bleh cam biasa,erm...tak tau la... ???
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...

MERCUMAYA
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue May 16, 2006 6:40 am

Re: Joomla Hosting

Post by MERCUMAYA » Tue May 16, 2006 6:47 am


nzbahar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Apr 22, 2006 12:58 am

Re: Joomla Hosting

Post by nzbahar » Sat May 20, 2006 1:34 am

Saya dah host kat http://www.web-hosting.net.my.

Perkhidmatan yang baik dari sebelum pendaftaran, pendaftaran, aktivation, pembayaran dan khidmat lepas jualan.
harga juga berpatutan.

User avatar
izzat3114
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Location: Terengganu
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by izzat3114 » Sat May 20, 2006 3:57 am

memang murah,tapi ok la dengan space yang dia kasi...
pada aku aku ambik contoh
Plan dengan 1000MB Hosting
Fee/year:rm100
domain:rm40
hosting+domain=rm140
rasernya still mahal lagi la..
aku dapat rm120 jer untuk hosting yang sama siap ngan domain...think wisely..jadilah pengguna yang bijak!he,he.. ;D
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...

User avatar
izzat3114
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Location: Terengganu
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by izzat3114 » Sat May 20, 2006 4:02 am

aku cadangkan korang pertimbangkan hosting ni..
pada aku service dia ok,server US..
Support pun cepat jer..
aku pun host dengan hosting ni..
sO,cHeCK dIz oUt >>> http://www.internet-webhosting.com/blog ... -linux.php
SEBELUM PROMOTION TAMAT...
Murah orr...1GB=RM80 DOMAIN=RM40
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...

mayadotmy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Tue May 16, 2006 2:56 pm
Location: Tawau, Sabah
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by mayadotmy » Sat May 20, 2006 6:54 am

Nak space boleh muat kontena? ni promosi nagababas ETHERNALSOLUTIONS. Memula aku tak pecaya then ada satu memberbeli, dia tunjuk... memang betul sebesar kontena gamaknya :laugh:

• From  10GB Hosting Plans
• From RM100 (USD30) per year 
• Free Control Panel
• PHP
• Free Database (MySQL)
• 30 bandwith transfer

(Tapi sebenarnya, 10 tu dipecahkan lagi kpd 7gb space dan 3gb email)
What You Give You Get Back

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by skyjuice » Mon May 22, 2006 7:23 am

mana url nya?  ??? mayadotmy?
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by Fuqaha » Mon May 22, 2006 7:34 am

geezz... thats my hosting ...

http://www.eternalsolutions.com

been using it for almost 3 years.. VERY GOOD SITE SUPPORT! really, hantar email hari ni, ptg or esok terus reply.. and very cheap.. hmm.. aku dah pon post hosting ni before this..
Fuqaha wrote: Image

Hosting ekk ? Aku gune http://www.eternalsolutions.com .. Murah, and kalo newbie, just boleh install terus Joomla gune script manager kat dalam Cpanel tuh..

Agak murah and laju.. For RM100, dapat 1000Mb space, bandwith 10Gb, 300 eMail, 300 pop3 eMail, phpmyadmin, and my sql. http://www.eternalsolutions.com/linuxhosting.shtml

Cube la tengok..
hmm.. tak sangka ade promotions baru.. nampaknye aku kena tunggu another few months lagi la baru dia upgrade ke 10Gb tu.. waaaa....  :'(  :'(
Last edited by Fuqaha on Mon May 22, 2006 7:36 am, edited 1 time in total.

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by skyjuice » Mon May 22, 2006 7:39 am

boleh tahan gak dianya promotion 7gig webspace 3gig email space :D kalau rm100 rasanya berbaloi.

hanya untuk info bagi yang takde hosting dan teringin nak cuba pakai joomla kat livesite leh try cari free hosting kat sini

http://www.free-webhosts.com/
http://www.webasenet.com/

*untuk info je tapi try baca term & condition dulu sebelum register
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

mayadotmy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Tue May 16, 2006 2:56 pm
Location: Tawau, Sabah
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by mayadotmy » Mon May 22, 2006 7:20 pm

sorry lambat reply:D tp best ada yg tolong jawabkan. Best kan hosting tu, mmg nagababas ETHERNALSOLUTIONS ini :))
What You Give You Get Back

zarin
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Apr 04, 2006 11:38 am

Re: Joomla Hosting

Post by zarin » Wed May 24, 2006 11:52 am

Saya dah berjaya daftar di free hosting & guna joomla v 1.8 di http://www.cybertoad.net/.
Itu pun cuba 2 -3 kali baru boleh berjaya. Kena daftar jadi member kat forum http://www.cybertoad.net/forum  baru boleh daftar free housting. Tapi sebelum daftar kena baca syaratnya betul2, 

kn0w3r
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 39
Joined: Fri Oct 14, 2005 10:36 am

Re: Joomla Hosting

Post by kn0w3r » Thu May 25, 2006 3:35 am

Guna exabytes lar best. Murah+laju+bagus+berbaloi

http://www.exabytes.com/

advertising banner: removed; affiliate link: removed
Last edited by jomaco1 on Tue Jun 13, 2006 2:07 pm, edited 1 time in total.

azwanfnd
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed May 31, 2006 4:13 am

Re: Joomla Hosting

Post by azwanfnd » Wed May 31, 2006 4:28 am

aku cadangkan guna laa sempoihosting.com. urlnya : http://www.sempoihosting.com

murahpun murah. tapi kena pandai-pandai le budget nak size besaq mana. aku beli hosting ngan domain tak sampai RM50 puluh pun.

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by syahzul » Wed May 31, 2006 1:22 pm

try la free hosting kat http://www.byethost.com, ada 4 pakej:

1) 250MB + 2 MySQL Databases, 20 Sub domain, 20GB Traffic bandwidth
2) 150MB + 10 MySQL Databases, 20 Sub domain, 20GB Traffic bandwidth
3) 100MB + 2 MySQL Databases, 20 Sub domain, 30GB Traffic bandwidth
4) 150MB + 2 MySQL Databases, Unlimited Sub domain, 20GB Traffic bandwidth

ade force adverts kat atas, TAPI kita boleh ubah position guna format yg dia bg. support team high class. nak buang terus banner bayar USD12 je setahun. pastu content tak kisah language ape, takyah nak post kat forum semua tu, takyah kutip point, boleh create multiple account (term and condition apply), downtime kurang, takat aku guna skang ni tak penah down. ade byk server. best la bg aku. utk permulaan nak buat website rasanya ok la. lagi satu yg best, database size limit ikut websape kita, so kalau amik pakage 250mb, pastu utk file2 lain tu guna 50MB, balance 200MB tu boleh guna utk database. dasat la utk free webhosting.
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

aad_lfcfn
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Mon Jun 05, 2006 4:59 pm

Re: Joomla Hosting

Post by aad_lfcfn » Fri Jun 09, 2006 11:39 am

aku guna dreamhost (us based server)

RM 97 .XX jer bayar..tp kene guna credit card. Free domain name.  ;D
Gunakan code: ccc
Spec: L1: Crazy Domain Insane (20GB disk, 1TB bw, $9.95/month)  :-* qtb bandwith..
nk test kelajuan dia?
gi www.haruntech.com
p/s: kalau lambat tu mungkin masalah streamyx sebab streamyx memang susah nk layari us-based server.

woki .chow dulu..package ni murah kan? kalau nk continue setahun lagi, bayar RM 3XX..
so pandai2 la korang tamatkan hosting kt situ lepas setahun..cuba lak hosting lain pastu..

cpanle dia memang bagus..ada fantastico..boleh guna webftp ngan ftp manager (windows xp) skali..
tapi, hosting ni bukan untuk "arez.

dee
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 10:21 pm

Re: Joomla Hosting

Post by dee » Sat Jun 10, 2006 7:01 am

http://www.zoomcities.com
for It Community

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by Fuqaha » Sun Jun 11, 2006 6:54 am

Just tips..

Better gune M'sia-based server IF your end users are supposed to be originating from this region.
.. faster pings
.. you can store mp3 (or any copyrighted materials) safely coz Malaysia still doesnt implement the required laws to prevent you to do so.
.. easy to pay (RM is the prime currency)
.. mostly cheap and paid on yearly basis (most US servers are on monthly)

Ping result for these servers ( My location : Kelantan, Malaysia , Streamyx 1.5Mbps)
Server | Response_time
http://www.dreamhost.com | 538ms
http://www.byethost.com |
http://www.sempoihosting.com |
http://www.exabytes.com | 596ms
http://www.cybertoad.net | 570ms
http://www.webasenet.com | 593ms
http://www.eternalsolutions.com | 40ms
http://www.internet-webhosting.com | 598ms
http://www.web-hosting.net.my | 45ms
http://www.mercumaya.net | 40ms
http://www.clubhost.us | 581ms

* i cant ping byethost.com and sempoihosting.com ( request time out). But surprisingly when i tried browsing these two websites, the page load quite fast.

* To try ping it yourselves, Start Menu > Run > type ping http://www.blablabla.com -t

antivis
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Fri Jun 09, 2006 8:04 am

Re: Joomla Hosting

Post by antivis » Tue Jun 13, 2006 3:18 am

zaid7e wrote: Hosting Signup Error

Your IP 60.48.72.XXX was listed in the list.dsbl.org blacklist database!

napa jadi macam ni...rasanya aku tak de buat salah....
skyjuice wrote: hi all

http://www.clubhost.us/

saya skang guna hosting ni free je tapi untuk personal use je tak leh commercial :D dan ada CPANEL/FANTASTICO install joomla script lagi tak payah pikir pikir cam mana nak install hehe
# 600 MB Web Space
# 50 GB Monthly Data Transfer
# Latest Cpanel Pro w/Fantastico
# Latest PHP Version 5.1.2 !!!
# MySQL v4.1.14+ Database Support
# phpMyAdmin Database Manager
# Both FTP and Web Based File Uploads
# POP3 Email Accounts w/Spam Protection
# Library of Automatic Installable Applications
# Daily AwStats Site Traffic Reports
# Frontpage Extensions (optional)
# Customizable Hotlink Protection
# 99.99% Reliable Network Uptime
# Daily and "On Demand" Backups
# 24/7 Monitored Technical Support
# No Ads or Text Links Whatsoever!
# Domain or Subdomain Hosting
# Enhanced Spam Protection
w/SpamAssassin and Boxtrapper
# Virus Scanning and Leech Protection
# Security Technology w/Account Monitoring
# Many other additional features ...
cuba ar tak lama nak register cuma ambil masa 2 3 hari je and cth site saya skang
skyjuice.z42.us/forum :D rasanya tak pernah lagi tgk site saya down haha :D cuba je tak rugi
Cuba try ni , mungkin membantu

Nak bypass firewall filter waktu surfing.

Kekadang hangpa surf , tup tup ada satu website admin hangpa block. Tak pun mungkin ISP block.

Tak pun hangpa nak surf secara anonymous tanpa meninggal jejak di website tu. Boleh try kat script utility yang aku baru tambah kat website aku.


Anyhow , sila guna dgn bijak . Dan jangan le melampau sangat , bukan apa takut website aku lak admin hangpa block.

P/s tak perlu pertukaran proxy di browser anda.


http://www.antiaktivismaster.be/v1/inde ... &Itemid=51

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Joomla Hosting

Post by Fuqaha » Tue Jun 13, 2006 4:14 am

haha.. bijak.. bijak..

kat US byk peer2peer users yg gune menda nih.. taknak bagi enforcer tau sape yg download illegally.

Fot this context, it also worls too.  :D

antivis
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Fri Jun 09, 2006 8:04 am

Re: Joomla Hosting

Post by antivis » Tue Jun 13, 2006 5:05 am

Fuqaha wrote: haha.. bijak.. bijak..

kat US byk peer2peer users yg gune menda nih.. taknak bagi enforcer tau sape yg download illegally.

Fot this context, it also worls too.  :D
Big different if u understand the concept of proxy and also tunneling.

http://www.antiaktivismaster.be/v1/inde ... &Itemid=51.

Anyhow , downloading illegal thing is Illegal , no doubt. But using proxy for ur connection is not illegal unless u have certain agreement with ur ISP. Like the online utility that I have provided as below

http://www.antiaktivismaster.be/v1/inde ... &Itemid=51

My website as ur proxy for surfing. U cannot do more. U might not able to use it to dl torrent.


Locked

Return to “Malaysian Forum”