XML failed to load - messages in Extension Discover

Everything to do with Joomla! 2.5 templates and templating.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
lisanorah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:59 pm

XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by lisanorah » Sun Jun 10, 2012 10:52 pm

I uploaded a demo content package (zoo) via ftp to the server. The Template Manager posted "install successful" but the template does not show up in the Template list, and in the Discover tab of the Extension Manager, I got these messages:

In the Discover page these are problems, any way around this? Thanking You!

Failed loading XML file
/home/norahw5/public_html/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
Failed loading XML file
/home/norahw5/public_html/administrator/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/administrator/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
Failed loading XML file
/home/norahw5/public_html/templates/_vti_cnf/templateDetails.xml
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/administrator/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/templates/_vti_cnf/templateDetails.xml"
Failed loading XML file
/home/norahw5/public_html/templates/yoo_inspire_demo_package_j25/templateDetails.xml
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/administrator/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/templates/_vti_cnf/templateDetails.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/templates/yoo_inspire_demo_package_j25/templateDetails.xml"
Failed loading XML file
/home/norahw5/public_html/administrator/templates/_vti_cnf/templateDetails.xml
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/administrator/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/templates/_vti_cnf/templateDetails.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/templates/yoo_inspire_demo_package_j25/templateDetails.xml"
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/administrator/templates/_vti_cnf/templateDetails.xml"

 
User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 39056
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by Webdongle » Sun Jun 10, 2012 10:53 pm

There is a known bug with 'Discover' for Template styles. Try installing in the normal way ?
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein.

lisanorah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:59 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by lisanorah » Mon Jun 11, 2012 12:28 am

Thanks for responding,

What do you mean, the "normal" way. I uploaded to via ftp to the server. I can't upload directly because the file is too big 537 mb.

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 39056
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by Webdongle » Mon Jun 11, 2012 12:48 am

Extension manager >>> install
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein.

lisanorah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:59 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by lisanorah » Mon Jun 11, 2012 6:04 pm

I believe the file is too big to upload directly to the Ext. Mgr. Several attempts have failed - both trying to upload the zip file as well the uncompressed file. Nothing happens/timed out/or it says "installation complete" yet the package doesn't show up in the Template Manager. Currently all the files are on my server, but still no sign of the template.
I've hardly got any of my own content uploaded to joomla. I wonder about re-installing joomla all over again using the demo package.

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 39056
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by Webdongle » Mon Jun 11, 2012 6:09 pm

Then create a folder in /tmp folder and put the unzipped files in there ... then install from that folder in Extension manager.
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein.

lisanorah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:59 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by lisanorah » Mon Jun 11, 2012 11:21 pm

I put it in the path folder via ftp to the server. And I entered in this directory: /home/norahw5/public_html/tmp/yoo_inspire_demo_package_j25.zip
and the message I got was a red error line with "please enter a package directory"

Also, many of the content files are already present on the server, i.e. I can see the various media, content and template layouts. Its just that the Template is just not present as a selection in the Template manager. Thanks Again, Lisa

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 39056
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by Webdongle » Mon Jun 11, 2012 11:28 pm

Then
Extension manager >>> manage ... uninstall the Template before attempting to reinstall it.
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein.

lisanorah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:59 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by lisanorah » Tue Jun 12, 2012 12:20 am

I uninstalled then installed the Template again from tmp folder via ftp. Its driving me crazy. All the content is there but the Template is not selectable. However, it is in the

And this IS in the Template list - though I don't know what it is and I've been unable to delete the files completely.

_vti_cnf Details and Files

Furthermore, in Manage - Discover, I get this message:

Failed loading XML file
/home/norahw5/public_html/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml
XML: failed to load external entity "/home/norahw5/public_html/modules/_vti_cnf/_vti_cnf.xml"

Any idea what this file is and how I can upload it manually? When I click to install it out of the Discover tab I get this message:

Fatal error: Call to a member function attributes() on a non-object in /home/norahw5/public_html/libraries/joomla/installer/adapters/template.php on line 55

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 39056
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by Webdongle » Tue Jun 12, 2012 12:33 am

Then the xml file is incorrect. Perhaps contact the authors and tell them their Template will not install ?
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein.

lisanorah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:59 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by lisanorah » Tue Jun 12, 2012 12:49 am

Well, that's the problem. I'm a starvin' artist type and someone gave me the package file (zoo theme), so that's what you get for free...nothing! I don't have zoo support. I'll have to spring for my own template.

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 39056
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by Webdongle » Tue Jun 12, 2012 1:07 am

Perhaps the package is for an older version of Joomla and that's why J2.5.4 doesn't recognise the manifest(xml) file ?
http://www.weblinksonline.co.uk/
https://www.weblinksonline.co.uk/updating-joomla.html
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results": Albert Einstein.

lisanorah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:59 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by lisanorah » Tue Jun 12, 2012 1:15 am

Maybe. Thanks for all your help. Much appreciated.

lisanorah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:59 pm

Re: XML failed to load - messages in Extension Discover

Post by lisanorah » Tue Jun 12, 2012 1:30 am

The version I have is 2.5.4 and the yootheme template was created in march of this year so I believe it's compatible.

 

Locked

Return to “Templates for Joomla! 2.5”