[DUPLICATE] User menu not showing

Locked
User avatar
funscape
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Wed Jun 07, 2006 8:00 am
Contact:

[DUPLICATE] User menu not showing

Post by funscape » Sun Jul 09, 2006 9:14 am

Hello

I have installed joomla 1.0.10 using Cpanel fantastico in four sites. In two sites the user menu shows correctly after login.
In the other two  sites the user menu does not show after login and there is no logout button and the login form
remains visible.  How can i fix this problem or get more information about how to fix it.

Help please!
Heidi
Last edited by Robin on Tue Oct 24, 2006 12:41 pm, edited 1 time in total.
Funscapes - come out and play
http://www.funscapes.net

User avatar
alexhokamp
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 723
Joined: Sun Nov 20, 2005 7:04 pm
Location: Germany
Contact:

Re: User menu not showing

Post by alexhokamp » Sun Jul 09, 2006 9:29 am

Hi Heidi,

I had a similar problem in the past, and could solve it by changing the live site setting in the configuration.php file of Joomla. You should find somethink like :

Code: Select all

$mosConfig_live_site = 'http://alexhokamp.com';
or

Code: Select all

$mosConfig_live_site = 'http://www.alexhokamp.com';
around Line 44.

It should be set to where you do not have the "WWW" in your URL. Looking like this:

Code: Select all

$mosConfig_live_site = 'http://alexhokamp.com';
I hope this will solve your problem ...

Alex ...

User avatar
funscape
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Wed Jun 07, 2006 8:00 am
Contact:

Re: User menu not showing

Post by funscape » Sun Jul 09, 2006 11:41 am

Hello Alex

Thanks for the reply. Unfortunately did not solve my problem. When i remove the www i get error 403, 'Not authorised to view this page' and after refresh etc,  the user menu still does not show. In another site where the user menu does show, the www is present in the live_site variable.

Hope someone can solve this for me
Heidi
Funscapes - come out and play
http://www.funscapes.net

rdscape
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Aug 01, 2006 5:42 am

Re: User menu not showing

Post by rdscape » Tue Aug 01, 2006 10:33 am

Hello Heidi

There is more info and some help on this issue here

http://www.rds.co.za/joomla_usermenu.htm


Regards
Andre
andre@rds.co.za

User avatar
RobS
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1367
Joined: Mon Dec 05, 2005 10:17 am
Location: New Orleans, LA, USA
Contact:

Re: User menu not showing

Post by RobS » Tue Aug 01, 2006 10:38 am

funscape wrote: Hello Alex

Thanks for the reply. Unfortunately did not solve my problem. When i remove the www i get error 403, 'Not authorised to view this page' and after refresh etc,  the user menu still does not show. In another site where the user menu does show, the www is present in the live_site variable.

Hope someone can solve this for me
Heidi
Heidi,

Are these all on the same hosting provider?  Same server?  Same Operating System?  I think there might be a connection with this behavior and people using Windows + IIS servers.  It would be useful to know more about your configuration. 
Rob Schley - Open Source Matters
Webimagery - http://www.webimagery.net/ - Professional Consulting Services
JXtended - http://www.jxtended.com/ - Free and Commercial Joomla! Extensions

User avatar
funscape
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Wed Jun 07, 2006 8:00 am
Contact:

Re: User menu not showing

Post by funscape » Tue Aug 01, 2006 12:56 pm

Hello Rob

All my sites are hosted on a Linux server at Siteground.com.

After i changed a proxy setting on my IE 6 explorer (as per a previous post in this thread) my user menu started showing and online counter now works correctly. However many users out there still have the problem. I have only experienced this problem with my sites that have international domains (.net and .com). Local domain sites eg (.co.za) work perfectly. As i mentioned before all my sites are hosted with same isp. I also only have the probelm when connect via ADSL. If i connect via GPRS the user menu works fine.

If you can help  and need more info i can provide you with access to my sites and whatever other info you need.

Thanks
Heidi
Funscapes - come out and play
http://www.funscapes.net

User avatar
Robin
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15753
Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am

Re: User menu not showing

Post by Robin » Wed Oct 18, 2006 7:09 pm

Q&T Note; marking this topic as UNDER REVIEW. Seems to be one out of a many with the known login issue.

User avatar
Robin
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15753
Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am

Re: [UNDER REVIEW] User menu not showing

Post by Robin » Tue Oct 24, 2006 12:41 pm

Hi funscape,

Please check the following proposed fix http://forum.joomla.org/index.php/topic,106665.0.html

Q&T Note; marking this as a DUPLICATE report and linking it to another report. Moving to Resolved.


Locked

Return to “Q&T 1.0.x Resolved - Archived”