Isis template not present, BlueStork template messed up

Need help installing Joomla! 3.x? For all Joomla! 3.x installation issues please use this forum.
Locked
etreu
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Fri Dec 10, 2010 4:19 pm

Isis template not present, BlueStork template messed up

Post by etreu » Fri Nov 09, 2012 3:07 pm

Hi everyone,
I upgraded a test site from 2.5.7 to 3.0.2 using the short term support method BUT the server was running PHP 5.2 instead of 5.3.1, got an error that site could not run with 5.2. (I know I screwed up)
Upgraded the server to php5.3, got the front end running, but the admin backend layout was all messed up, went into templates and changed from BlueStork to Hathor which fixed the layout. I do prefer the Isis template showing on the demo joomla site but it is not listed in my template listing.
Question:
1) Did I mess up anything in the upgrade process that is not showing up
2) Should I do a reinstall of version 3.0.2 and if yes which download file should I use
3) if none of the above is needed, where can I download the Isis template for admin?
Thanks in advance for any help on this.

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27589
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: Isis template not present, BlueStork template messed up

Post by imanickam » Fri Nov 09, 2012 3:26 pm

Go to the Extension Manager, click on the tab Discover and see whether ISIS is listed there.
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged

etreu
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Fri Dec 10, 2010 4:19 pm

Re: Isis template not present, BlueStork template messed up

Post by etreu » Fri Nov 09, 2012 3:35 pm

Thanks a lot, that did it. You are the Master indeed!

tristanbailey
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Sep 09, 2012 12:50 am
Location: Brighton, UK
Contact:

Re: Isis template not present, BlueStork template messed up

Post by tristanbailey » Sat Jan 05, 2013 12:14 am

imanickam wrote:Go to the Extension Manager, click on the tab Discover and see whether ISIS is listed there.
Thanks imanickam, didnt know about that option.

The way I got part way round an update from 2.5.7 > 3.0.2 was to go into the DB and add the entry for ISIS into the templates table from another install, this activated it, but then I could see in the Extension Manager > Database it said 31 errors for db not being up to date so clicked fix for that too.

Thanks for the pointer.
I think I will probably still build this onto a new install of Joomla 3 using Akeeba or re upload my template changes as not sure I trust the update now, as the site is not yet finished, so I can start it again.

sapphireweb
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 39
Joined: Fri Dec 09, 2011 4:09 am

Re: Isis template not present, BlueStork template messed up

Post by sapphireweb » Tue Feb 05, 2013 10:15 pm

I am having the same problem, but when I go to extensions and use discover, Isis is NOT discovered. However the isis files ARE there in the template directory

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27589
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: Isis template not present, BlueStork template messed up

Post by imanickam » Thu Feb 07, 2013 10:52 am

sapphireweb:

Try the following (in the order specified) when you are in the tab Discover of the Extension Manager:

- Click on the icon titled Purge Cache
- Click on the icon titled Discover
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged

User avatar
TomT
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1273
Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Isis template not present, BlueStork template messed up

Post by TomT » Fri Feb 14, 2014 9:20 am

I have the same problem: the Isis folder is present but doesn't show up when I click Discover.
After I clicked Purge cache, it still won't show up. And I emptied the browser cache to.

Any other suggestion?


Locked

Return to “Installation Joomla! 3.x”