Hoe kan men een 'portfolio' activeren/instaleren?

Vragen over modules op Joomla! 2.5

Moderator: pe7er

Forum rules
Forum Regels
Locked
Mark Hesseling
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Fri Sep 26, 2014 10:17 am

Hoe kan men een 'portfolio' activeren/instaleren?

Post by Mark Hesseling » Fri Sep 26, 2014 10:55 am

Beste Joomla gebruikers,

Ik als zovelen ben via een Joomla 2.5 CMS een site aan het bouwen.
Nu heb ik daarvoor een template gekocht/gedownload.
Nu geeft de demo een bepaalde functie waarvan ik geprobeerd heb om te achterhalen waar ik deze kan activeren/installeren.

Mijn website is nethmex.com
En wat ik graag zou willen is een product portfolio creeren zie: http://demo.templatesforjoomla.eu/jooml ... umn-layout

Nu ben ik een amateur/beginner en ben ik al verschillende avonden aan het zoeken waar ik deze functie kan vinden.
Wie kan mij helpen?

Bvd
Mark

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21980
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Hoe kan men een 'portfolio' activeren/instaleren?

Post by pe7er » Fri Sep 26, 2014 11:56 am

Ik zou op dit moment niet meer voor 2.5 maar voor 3.3 kiezen.
Eind dit jaar houdt de ondersteuning voor 2.5 op.

Om te zien hoe zo'n template club de website heeft opgebouwd,
zou ik de template + demo data installeren op een lokale computer (bijv met XAMPP webserver).

Dan in Global Configuration de SEF URLs/Rewrite URL geheel uitzetten zodat je URLs ziet als
/index.php?option=com_content
Dat geeft je een aanwijzing welk component (in dit voorbeeld Content) wordt gebruikt.
Ook kun je in de demo website bij de menu opties van de "portfolio" knop alle gebruikte instellingen zien.
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

Mark Hesseling
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Fri Sep 26, 2014 10:17 am

Re: Hoe kan men een 'portfolio' activeren/instaleren?

Post by Mark Hesseling » Fri Sep 26, 2014 12:08 pm

Bedankt voor je reactie.
Wanneer men zal kiezen voor een dergelijk update dan werkt de template ook niet meer en moet men dus een nieuwe template aanschaffen? En compleet opnieuw beginnen?
Of veranderd alleen de backoffice en veranderd de voorkant niet?
En waar houdt het op het is nu 3.3 en in 1 jaar 4.0 of...?

Hoor graag,

Gr. Mark

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21980
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Hoe kan men een 'portfolio' activeren/instaleren?

Post by pe7er » Fri Sep 26, 2014 3:04 pm

Mark Hesseling wrote:Wanneer men zal kiezen voor een dergelijk update dan werkt de template ook niet meer en moet men dus een nieuwe template aanschaffen? En compleet opnieuw beginnen?
Klopt, een Joomla 2.5 template is waarschijnlijk niet volledig compatible met Joomla 3.x.
Als je Joomla 2.5 upgrade naar Joomla 3.x,
dan dien je waarschijnlijk wat code in de template aan te passen of een Joomla 3.x versie van de template te installeren.
Mark Hesseling wrote:En waar houdt het op het is nu 3.3 en in 1 jaar 4.0 of...?
Roadmap: http://developer.joomla.org/cms/roadmap.html
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool


Locked

Return to “Modules 2.5”