Joomla on OSX with virtual hosts

Need help with the Administration of your Joomla! 3.x site? This is the spot for you.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Windows Defender SmartScreen Issues <-- please read this if using Windows 10.
Locked
ggirol
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 80
Joined: Thu May 07, 2009 3:53 pm

Joomla on OSX with virtual hosts

Post by ggirol » Wed Sep 16, 2015 1:37 pm

I have a Joomla 3 install running on an Apple Intel XServe running Mac OSX 10.6. I built the site in a directory in the web root (virtual_site) and when the site was ready I pointed a name-based virtual host to that directory. The site MOSTLY comes up when you go to the host name, but there are some issues. For example some of the graphics from the attachments module do not load, and the admin interface is blank when viewed via the virtual host (although if you view source on the blank page there is code there). You can get to the admin interface via the path from the web root (mywebroot.com/virtual_site/administrator). Same with the missing graphics.

This might shed some light on what is happening...

If I go to http://myvirtualhost.com/media/com_atta ... ns/pdf.gif

I get a 400: Unimplemented Method error.

http://mywebroot.com/virtual_site/media ... ns/pdf.gif

I get the correct file.

Thanks in advance for any input.

Gary

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 8808
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Joomla on OSX with virtual hosts

Post by sovainfo » Wed Sep 16, 2015 2:04 pm

A blank admin while complete html was sent to the browser means you have a javascript error. That error prevents joomla from removing the display:none on the html tag. Suggest to verify with firebug what error you receive and resolve that.
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

ggirol
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 80
Joined: Thu May 07, 2009 3:53 pm

Re: Joomla on OSX with virtual hosts

Post by ggirol » Wed Sep 16, 2015 2:31 pm

[Error] Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request) (core.js, line 0)
[Error] Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request) (jquery.min.js, line 0)
[Error] Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request) (chosen.css, line 0)
[Error] Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request) (jquery-migrate.min.js, line 0)
[Error] Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request) (bootstrap.min.js, line 0)
[Error] Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request) (jquery-noconflict.js, line 0)
[Error] Failed to load resource: the server responded with a status of 400 (Bad Request) (chosen.jquery.min.js, line 0)
[Error] ReferenceError: Can't find variable: jQuery
global code (administrator, line 23)
[Error] ReferenceError: Can't find variable: jQuery
global code (administrator, line 33)

ggirol
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 80
Joined: Thu May 07, 2009 3:53 pm

Re: Joomla on OSX with virtual hosts

Post by ggirol » Wed Sep 16, 2015 2:33 pm

If I go to the admin page via the web root I do not get the above errors. This seems to be virtual host related.


Locked

Return to “Administration Joomla! 3.x”