After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Need help upgrading your Joomla! website or converting to Joomla! 3.x?

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Windows Defender SmartScreen Issues <-- please read this if using Windows 10.
Locked
Weblike PRO
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon Aug 26, 2013 6:46 pm

After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by Weblike PRO » Wed Apr 26, 2017 6:24 am

After updateing to 3.7 mysite.com do not redirect to mysite.com/en or http so https there is a blank page.

 
philippegm35
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Sep 23, 2015 7:10 am

Re: After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by philippegm35 » Wed Apr 26, 2017 11:40 am

I have the same problem.

philippegm35
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Sep 23, 2015 7:10 am

Re: After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by philippegm35 » Wed Apr 26, 2017 12:06 pm

I have found a solution
The plugin System - Page Cache dont work well with 3.7 multilangage

https://forum.joomla.fr/attachment.php? ... ntid=33516

I have just stop it.
It's the same with a new website I test. The plugin do the same problem

nveiops
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Apr 28, 2017 5:11 am

Re: After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by nveiops » Fri Apr 28, 2017 5:22 am

I came across the same issue today once I updated to 3.7. I was getting plank pages after returning back to a page link. I tried turning off the plugin after coming across what you said and it worked. I was going batty with the site trying to figure :pop it out but thanks for the tip.

JoseMRosonBravo
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:44 am
Location: Bilbao (Northern Spain)

Re: After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by JoseMRosonBravo » Mon May 01, 2017 10:41 am

I am having the same problem; blank pages after in language pages after updating to 3.7, so I have turned the System - Page Cache plugin off and the site is working fine again.

Is this a 3.7 bug?
José Manuel Rosón Bravo

JoseMRosonBravo
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 75
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:44 am
Location: Bilbao (Northern Spain)

Re: After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by JoseMRosonBravo » Mon May 01, 2017 12:00 pm

Yes, it is a problem with the new version: https://docs.joomla.org/J3.x:Caching_Issues
José Manuel Rosón Bravo

wallacemw
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Tue Mar 31, 2009 5:59 am
Location: Riverside, CA

Re: After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by wallacemw » Mon May 01, 2017 9:11 pm

Confirming same here. Disabled the plug-in mentioned, and site works great.

BTW, Kudos to the team. You cleaned up a lot of items in this release, and gave us custom fields. Thanks.
There are 10 kinds of people, those who understand binary, and those who do not.

BionicCube
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Sun Jun 15, 2008 8:34 pm
Location: Germany

Re: After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by BionicCube » Wed May 03, 2017 5:51 pm

I've also got a blank page, after updating a particular website to J3.7.0, but disabling the system cache in the configuration and the plugin haven't worked for me. On other sites, the update went well, so I checked the AceSEF extension I use only on that particular site and after disabling AceSEF (not the Joomla core sef at the config), the site worked well again, but with different URLs to the articles etc.

This means. The current AceSEF V4.5.0 is not working well with Joomla 3.7.0 (at the moment the website www.joomace.net is down, but a ping is working).

Greetz

jljimenez
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed May 10, 2017 10:03 am

Re: After updateing to 3.7 index.html is blank, there is blank page

Post by jljimenez » Wed May 10, 2017 10:55 am

I have the same problem: multilanguage site (spanish/es and catalan/ca, spanish as default) shows a blank page if no language indicated in the URL. Example:
http://joomlasite.dmz shows blank page, while http://joomlasite.dmz/es and http://joomlasite.dmz/ca work fine

Same (temporary) solution: disable cache plugin setting

Code: Select all

public $cache_handler = '';
in the configuration.file.

UPDATE:
Just tried appying changes as in https://github.com/joomla/joomla-cms/pu ... 38b6ea533d

File libraries/joomla/cache/storage/file.php

Code: Select all

protected function _checkExpire($id, $group)
 	{
 		$path = $this->_getFilePath($id, $group);
 
 		// Check prune period
 		if (file_exists($path))
 		{
 			$time = @filemtime($path);
 
 			if (($time + $this->_lifetime) < $this->_now || empty($time))
 			{
 				@unlink($path);
 
 				return false;
 			}
 
+			// If now the file does not exist then return false too.
+			if (@filesize($path) == 0)
+			{
+				return false;
+			}
+
 			return true;
 		}
It works nice. I will wait to v3.7.1 to upgrade my production sites, then.

 

Locked

Return to “Migrating and Upgrading to Joomla! 3.x”